Κυρώθηκε με 153 «ναι» η Συμφωνία των Πρεσπών

Κοινοποίηση:
ραγδαιες-620x345

Με 153 «ναι» και μετά από μία συζήτηση τριών ημερών σε υψηλούς τόνους εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Τη συμφωνία υπερψήφισαν 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ «όχι» ψήφισε ο Γιώργος Αμυράς, αλλά και οι Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης καταψήφισε, αναρτώντας πανό την ώρα της ψηφοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κληθείς να ψηφίσει, είπε «όχι στην προδοσία».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσε τον κ. Μπαρμπαρούση να ψηφίσει εκ νέου «ναι, όχι ή παρών», τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η ψήφος θα ακυρωθεί.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα, με τον κ. Μπαρμπαρούση τελικώς να ψηφίζει «όχι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΙ Κ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΤΡΑΧΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ

  2. 153 εμφανείς προδότες και άλλοι 147 κρυφοί. Ευτυχώς που η Νέμεσις επιβάλει να σφάζουν πρώτους τους προδότες οι ευεργετηθέντες. Όσο για τη χώρα….. Ποια χώρα πλέον;

Comments are closed.