26/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά – Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ

Κοινοποίηση:
5953499

Οι ημερομηνίες των χειμερινών εκπτώσεων είναι κατά βάση οι ίδιες με την προηγούμενη χρονιά και υπάρχει μια μικρή απόκλιση μιας ή δυο ημερών. Σημειώνεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες στο site του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κατά τη διάρκεια των φετινών χειμερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να αναγράφουν και να προβάλλουν τόσο την παλαιά, όσο και τη νέα τιμή πώλησης των προϊόντων, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης. Εάν πάνω από το 60% των προς πώληση προϊόντων διατίθεται με μειωμένη τιμή, τότε τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να αναγράφουν το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης στη βιτρίνα του καταστήματος, καθώς και σε κάθε εμπορική επικοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον προσφέρονται διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού έκπτωσης – π.χ. «από % έως %». Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να αναφέρεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη και να αναγράφεται το ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης.

Χρήσιμες συμβουλές από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για όλους τους καταναλωτές. Αξίζει να τονιστεί ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να αποφεύγουν πιθανές παγίδες από αθέμιτες και επιθετικές εμπορικές πρακτικές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: