Κρήτη: Περιορίστηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς – Παραμένουν πολλές μικροεστίες

Κοινοποίηση:
fotiaierapetra4

Περιορίστηκε το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Φόβοι για αναζωπύρωση αν αυξηθούν ξανά οι άνεμοι.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 15:00 το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων και της τοποθεσίας Μαύρος Κόλυμπος, μαίνονταν ανεξέλεγκτη, μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτη Καράμπελα, «το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει περιοριστεί, παραμένουν ωστόσο πάρα πολλές μικροεστίες», τις οποίες θα επιχειρούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας να σβήσουν εντελώς.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδώσης Καλαντζάκης και ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού, Μανώλης Βρυγιωνάκης.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Καράμπελας«όλες οι δυνάμεις θα επιχειρούν μέχρι το πρωί για να σβήσουν τα κουτσουράκια, ενώ υπάρχουν φόβοι να αυξηθούν πάλι οι άνεμοι και να προκληθούν αναζωπυρώσεις».

Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι κατάφυτη από πεύκα, καλλιέργειες ελιάς, θερμοκηπίων, αλλά υπάρχουν και κατοικίες εξοχικές και κύριες, πράγμα το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Η φωτιά είχε φτάσει πεντακόσια μέτρα βόρεια της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας – Σητείας, πάνω από σπίτια και θερμοκήπια της παραλιακής ζώνης, όπου δόθηκε μάχη από τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις για να μην κινδυνεύσουν περιουσίες και άνθρωποι.

Πηγή: neakriti

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: