Κρήτη: Ιδιοκτήτες ελαιοτριβείου έκαναν μήνυση σε αστυνομία, υπουργείο και Γεροβασίλη – Δείτε τον λόγο

Κοινοποίηση:
elies.15.12.708

Ιδιοκτήτες ελαιοτριβείου στο Μεσοχώρι του Πύργου Μονοφατσίου, στην Κρήτη, έκαναν μήνυση στην αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη, έπειτα από κλοπή.

«Δεν αντέχουμε άλλο», δήλωσε στο cretapost η Ιωάννα Μελετάκη, που διατηρεί το ελαιοτριβείο μαζί με τον σύζυγό της, καταγγέλλοντας την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής το ζευγάρι βρισκόταν με έναν εργάτη στο ελαιοτριβείο, όταν εμφανίστηκαν οι κλέφτες με δύο αυτοκίνητα.

«Οι κλέφτες ήρθαν με δύο αυτοκίνητα. Εμείς ήμασταν ξύπνιοι αλλά δεν μας αντιλήφθηκαν. Έκοψαν την περίφραξη του ελαιουργείου και πήραν τα σακιά με τις ελιές. Ο σύζυγός μου τους είδε και επειδή ήταν άρρωστος μου φώναξε να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία. Κάλεσα την άμεσο δράση και ο αστυνόμος μου είπε πως θα ενημερώσουν τα ΤΑΕ. Σηκωθήκαμε και ανοίξαμε τις πόρτες γιατί κινδύνευε η περιουσία μας. Περιμέναμε τα ΤΑΕ αλλά δεν ήρθαν ποτέ», δήλωσε η κ. Μελετάκη.

«Από ποιον θα προστατευτούμε εμείς; Εδώ έχουμε μία περιουσία που είναι άλλων ανθρώπων. Η αυλή μας είναι γεμάτη με ελιές και λάδια. Από ποιον θα προστατεύσω εγώ τους παραγωγούς. Πώς; Με ποιον τρόπο θα τους προστατεύσουμε», πρόσθεσε η ίδια.

Επειτα από δύο ημέρες, αποφάσισαν να κάνουν μήνυση κατά του υπουργείου και της αστυνομίας. «Δεν περιμένω να μας επιστραφούν τα τσουβάλια αλλά ελπίζω να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο η οικογένεια του κ. Μελετάκη αφήνει το σπίτι της από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου και μετακομίζει στο ελαιοτριβείο, για να μπορεί να προστατεύσει την περιουσία της. Παρόλα αυτά, έχουν πέσει επανειλημμένα θύμα κλοπής.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: