Κουλουβάχατα: Ο δημοσιογράφος Γ.Παπαχρήστος απαντά στον ανθέλληνα “γερμανοτσολιά” Ψαρρά για τον τεμπέλη ανηψιό του “κολόμπου” Εθνάρχη. Αναφορές στο “Μακελειό” και τον Στ.Χίο και γίνανε όλα πο@τ@ν@!

Κοινοποίηση:
karamanlis-mitsotakis

Η απάντηση Παπαχρήστου στην κριτική για Καραμανλή

Τι γράφει για «Δημοκρατία», Ψαρρά και «Εφημερίδα Συντακτών»
«Θα έλεγα δε ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι γράφοντας το άρθρο περί του ‘επιτήδειου κ. Καραμανλή’ το βράδυ της Τρίτης δεν περίμενα αντιδράσεις. Από εκείνον, από το περιβάλλον του, από τους περιφερόμενους γύρω του ‘ερμηνευτές’ της περίτεχνης ‘σκέψης’ του, αλλά και από τους παπαγάλους και παπαγαλίζοντες που αντλούν την ύπαρξή τους από την παρουσία του. Φευ διαψεύσθηκα. Παραδέχομαι ότι χθες αιφνιδιάστηκα. Από μία και μόνη αντίδραση» γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στο Στίγμα των Νέων.

Και συνεχίζει σχετικά με αυτή τη μία και μόνη αντίδραση, αλλά και τις υπόλοιπες: «Όχι του φιλότιμου, μονίμως απολογητή της καραμανλικής ‘αλήθειας’ αρθρογράφου της ‘Εστίας’, ο οποίος ούτε που κατάλαβε τι διάβαζε από όσα έγραψα -και δεν είχα και την απαίτηση να καταλάβει. Όχι. Δεν με εξέπληξε ούτε ανώνυμο, υβριστικό κείμενο στην εφημερίδα ‘Δημοκρατία’, η οποία πλαγιοκοπεί μονίμως τη ΝΔ υποδυόμενη τον αυθεντικό εκφραστή των αρχών της Κεντροδεξιάς, αλλά εκ παραλλήλου υμνεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

«Ούτε εξεπλάγην από τα όσα ισχυριζόταν στο ‘ραδιόφωνο Θέμα’ νεόκοπος απολογητής ΣΥΡΙΖΑ, κρίνων εξ ιδίων προφανώς (γνωστός και αυτός στα καθ’ ημάς…), και από κοντά όσα, ως θεωρίες συνωμοσίας (για γέλια και για κλάματα) ανέπτυξαν όλη την ημέρα χθες και προχθές, πολλοί και διάφοροι σε ραδιόφωνα, κανάλια και το Διαδίκτυο.

Όλα αναμενόμενα. Τα περίμενα. Αν γράφεις σκληρά, δωρικά, τα πράγματα με το όνομά τους, αν αποφεύγεις να ωραιοποιείς καταστάσεις, δεν γλείφεις, δεν ξεσκονίζεις, δεν γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν, και θα σε επικρίνουν, και θα σε χλευάσουν και θα σε κατηγορήσουν τα ενεργούμενα.»

Ο Γιώργος Παπαχρήστου ομολογεί όμως ότι τον εξέπληξαν ακόμα περισσότερα πράγματα: «Αυτό που με εξέπληξε, και το ομολογώ, είναι η άθλια επίθεση που δέχθηκα, και μαζί μου και ‘ΤΑ ΝΕΑ’, από το ΦΕΚ «Εφ.Συν.»!

Η εφημερίδα που καθημερινά λιβανίζει την κυβέρνηση, θεοποιεί τον Τσίπρα, αποθεώνει τον Καμμένο και αγιοποιεί τους υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον… Καραμανλή! Τον πρώην ηγέτη του ιδεολογικοπολιτικού της αντιπάλου, της ΝΔ. Ποιος της το ζήτησε; Και γιατί;

Αν και δεδομένων των ισχυρών δεσμών της με τα υπόγεια του Μαξίμου, ένθα εγκαταβιοί ο γνωστός και μη εξαιρετέος Καρτερός, δεν έχω πολλές αμφιβολίες. Αλλά να, υπερασπιζόμενη, με τόσο πάθος, και σθένος, και ένταση τον Καραμανλή, παρασυρμένη προφανώς από τον οίστρο να ξεπεράσει τους κατ’ επάγγελμα υπερασπιστές του, δεν αντελήφθη ότι ουσιαστικά επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας ό,τι υποστήριξα στο άρθρο μου: τις νοσηρές υπόγειες σχέσεις του Καραμανλή με τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Ένα ολόκληρο δισέλιδο, και το κύριο άρθρο της εφημερίδας, στην τελευταία της σελίδα, για να υπερασπιστούν έναν θεωρητικά, αντίπαλο; Αυτό δεν θα το έκανε ούτε εφημερίδα που θα εξέδιδε ο ίδιος ο Καραμανλής.

Συντάκτης του κειμένου, μια παλιά καραβάνα της Αριστεράς ονόματι Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος με τη… διαύγεια που του έχει απομείνει, διέγνωσε – τι ανάλυση! – ότι με τη ‘χρήση χυδαίων χαρακτηρισμών τύπου ‘Μακελειό’ εκτός των άλλων στόχευα και στην πολιτική εξόντωση του καραμανλισμού μέσα στη ΝΔ προκειμένου να επικρατήσει απόλυτα η γραμμή του νεοφιλελεύθερου υπερεθνικισμού’!

Ποια ήταν τα υπόλοιπα που στόχευα κατά τον περί ου ο λόγος Ψαρρά; Ότι έγραψα το κείμενο για να… προληφθούν περαιτέρω διαρροές από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και επίσης στο να επανασυνδέσω την εφημερίδα ‘ΤΑ ΝΕΑ’ με το παλιό «αντιδεξιό» της κοινό!..

Ο διαπρύσιος αυτός υπερασπιστής του Καραμανλή, παρ’ ότι στα κείμενά του εμφανίζεται ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατρακυλάει στα πιο χαμηλά σκαλοπάτια του ρατσισμού, προκειμένου να με απαξιώσει:

‘Μεταμορφώθηκα σε Στέφανο Χίο’ διατείνεται. Τον συγχαίρω, ειλικρινά. Και εκ μέρους του Χίου, τον οποίο δεν τον γνωρίζω, τον άνθρωπο. Αλλά έτσι είναι αυτά. Χρειάζεται ασφαλώς να δώσει κανείς εξετάσεις για να περάσει από τη φάση του ηγετικού στελέχους της Β’ Πανελλαδικής σε υπερασπιστή, και γιατί όχι, στελέχους του καραμανλικού ρεύματος της ΝΔ.

Δεν είναι όμως μια αξιοσημείωτη περίπτωση; Να αγωνίζεσαι στα νιάτα σου για να μην αλλοιωθεί ο κομμουνιστικός χαρακτήρας της ανανεωτικής Αριστεράς και να φτάνεις ύστερα από σαράντα χρόνια να υπερασπίζεσαι έναν ταξικό και ιδεολογικό αντίπαλο, έστω και αν τα αρχικά του είναι… Κ.Κ.; Είναι. Προφανώς, δεν βρίσκω άλλη εξήγηση, ζήλωσε την εξέλιξη άλλων συντρόφων του στη Β’ Πανελλαδική, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, που έγινε μυστικοσύμβουλος Σαμαρά. Τις ευχές μου για κάτι ανάλογο…».

Στο περιθώριο όλων αυτών, από δημοσιεύματα του φιλικού προς τον… Καραμανλή και τον… ΣΥΡΙΖΑ Τύπο, και από το έγκυρο ΦΕΚ «Εφ.Συν.», πληροφορηθήκαμε ότι το «Στίγμα» εκνεύρισε ιδιαίτερα, λέει, τον Καραμανλή! Ο οποίος αναζητούσε, και είχαν εξαπολυθεί προς τούτο στην πιάτσα διάφορα «καρακόλια» του θα τα περιγράψω (και να με συγχωρείτε πολύ για τον χαρακτηρισμό…), προκειμένου να πληροφορηθεί αν το κείμενο γράφτηκε με επίνευση της Πειραιώς. Ήτοι του προέδρου Κυριάκου ή κάποιου περί αυτόν. Γέλασα φυσικά με όλα αυτά που πληροφορήθηκα – ελπίζω οι «ερευνητές» του να τον ενημέρωσαν σχετικά ότι προς μεγάλη τους απογοήτευση και ο πρόεδρος Κυριάκος προχθές το πρωί το είδε το κείμενο – δημοσιευμένο στην εφημερίδα. Ειλικρινά λυπούμαι βαθύτατα που διέλυσα πρόσκαιρα την παροιμιώδη αταραξία του. Δεν τον φοβάμαι όμως. Σήμερα – αύριο θα επανέλθει στην προτέρα (του άρθρου) κατάσταση…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: