Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η φρεγάτα «Ύδρα»

Κοινοποίηση:
1

Λόγω ύποπτου κρούσματος σε υπαξιωματικό του Π.Ν, ο οποίος έχει στενή συγγενική σχέση με τον αντιναύαρχο ε.α που από το βράδυ του Σαββάτου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία»


Σε καραντίνα έχει θέσει από χθες τη Φρεγάτα «Ύδρα» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό.

Πρόκειται για υπαξιωματικό του Π.Ν, ο οποίος έχει στενή συγγενική σχέση με τον αντιναύαρχο ε.α που από το βράδυ του Σαββάτου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έχοντας βγει θετικός στον ιό.

Είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα που εντοπίζεται σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός απομακρύνθηκε άμεσα από τη φρεγάτα, ενώ συνοδεία σχετικού κλιμακίου μετέβη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Να σημειώσουμε πως ο εντοπισμός του από τις υγειονομικές αρχές έγινε στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του αντιναυάρχου ε.α, προκειμένου να δουν εάν είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό , άτομα που είχαν τυχόν έρθει σε επαφή μαζί του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το διοξείδιο του χλωρίου που λαμβάνεται από NaClO2 είναι το ισχυρότερο απολυμαντικό που είναι γνωστό στη φύση.
    Γνωστή στο εξωτερικό ως MMS θεραπεύει τις πιο επικίνδυνες ασθένειες. Γιατί αυτό δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα.

    This is a scientific study which confirms the effectiviness of ClO2 against Corona viruses.

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166093405000649?via%3Dihub

    Το χλώριο χρησιμοποιείται από καιρό ως απλή και οικονομική μέθοδος απολύμανσης παγκοσμίως για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του πόσιμου νερού, ωστόσο η συνεχής χρήση χλωρίου για την απολύμανση του πόσιμου νερού υπόκειται σε μεγαλύτερο έλεγχο εξαιτίας των δυνητικών κινδύνων για την υγεία που συνεπάγεται η προκύπτουσα χλωριωμένους υδρογονάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων των τριαλογονομεθανίων και των αλοοξικών οξέων (Rook, 1974). Περαιτέρω, το χλώριο είναι ένα φτωχό απολυμαντικό πάνω από το ρΗ 8 και σε μερικές περιπτώσεις ένα φτωχό βιοκτόνο σε ρΗ 5 και 6 (Taylor and Butler, 1982α). Το διοξείδιο του χλωρίου χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό απολυμαντικό επειδή δεν σχηματίζει αλογονωμένα υποπροϊόντα και είναι καλύτερο ή ισοδύναμο με το χλώριο στις βακτηριοκτόνες επιδράσεις και πιο αξιοσημείωτο από εκείνο του χλωρίου ως βιοκτόνο σε ευρύτερο εύρος ρΗ (Li et αϊ. , 1996, Li et al., 2004, Taylor and Butler, 1982b, Huang et αϊ., 1997). Ωστόσο, οι Tsai και Lin (1999) ανέφεραν ότι το υποχλωριώδες ήταν καλύτερο στην αδρανοποίηση του Ε. Coli στα νοσοκομειακά λύματα και στην ιλύ από το διοξείδιο του χλωρίου. Η μελέτη αυτή πρότεινε επίσης ότι όσον αφορά την αδρανοποίηση του Ε. Coli, του f2 φάγου και του SARS-CoV, το χλώριο είναι καλύτερο από το διοξείδιο του χλωρίου. Ο λόγος για αυτό δεν είναι πολύ σαφής, αλλά πιθανότατα σχετίζεται με υπερβολικό περιεχόμενο μειωτικών ουσιών ή οργανισμών. Ως εκ τούτου, όσον αφορά την οικονομία ή την ασφάλεια, το χλώριο είναι η καλύτερη επιλογή για την απολύμανση των νοσοκομειακών λυμάτων.

    Πάνω απ ‘όλα, το SARS-CoV μπορεί μόνο να παραμείνει ως μολυσματικά σωματίδια για πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε in vitro περιβάλλοντα και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε συμβατικά απολυμαντικά. Επιπλέον, μεγάλη ποσότητα διαφόρων απολυμαντικών χρησιμοποιήθηκε για την απολύμανση του περιβάλλοντος στην ηπειρωτική Κίνα κατά τη διάρκεια της επιδημίας SARS το 2003, την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας το καλοκαίρι και τον έλεγχο και τη διαχείριση του ραβδιού, εκτός από τη μετάδοση από ζώο σε άνθρωπο ή διασταυρούμενη μόλυνση στα εργαστήρια, υπάρχει μικρή πιθανότητα για άλλη εστία που προκαλείται από το SARS-CoV από περιβαλλοντικές πηγές.

Comments are closed.