Κομοτηνή: Αστυνομικός σκύλος ξετρύπωσε χασισοφυτεία δυο αδερφών

Κοινοποίηση:
Rodopi

Δεν ξεγελάστηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής από το μοναδικό χασισόδεντρο ύψους 1,8 μέτρου που καλλιεργούσαν δυο αδέλφια για… ξεκάρφωμα στην αυλή του σπιτιού τους στις Σάπες Ροδόπης! Επιστράτευσαν τον σκύλο ανιχνευτή και εκείνος ανέλαβε να ξετρυπώσει την… πραγματική φυτεία!

Στο σπίτι συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός ηλικίας 60 χρόνων, καθώς εκτός από το δενδρύλλιο κατασχέθηκαν 84 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα γυάλινο βάζο με σπόρους κάνναβης, 13 πλαστικά δοχεία με φυτόχωμα για το αρχικό στάδιο καλλιέργειας κάνναβης και ένα μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών. Ο 55χρονος αδελφός του δεν βρισκόταν εκεί και αναζητείται.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος «όργωσε» το σπίτι και τους γύρω χώρους και δεν άργησε να εντοπίσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο λίγο πιο μακριά, όπου τα αδέλφια καλλιεργούσαν άλλα 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,10 ως δυο μέτρων. Ο 60χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, που περιλαμβάνει και τον 55χρονο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: