Κοινωνικό Μέρισμα 2019: 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Κοινοποίηση:
ΑΦΟΡ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και μίλησε για το κοινωνικό μέρισμα αλλά και τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup δηλώντας πως όλοι παραδέχτηκαν τη μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και το Κοινωνικό Μέρισμα για το 2019, τονίζοντας ότι το οικονομικό πλεόνασμα δημιουργήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον δημοσιονομικό χώρο μαζί με το μαξιλαράκι ασφαλείας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι  700 ευρώ ανά νοικοκυριό δικαιούνται τα εξής 250.000 νοικοκυριά με 953.000 μέλη:

  • οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με εισόδημα έτους 2019 έως 20.000
  • οικογένειες που ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) περιλαμβάνονται και μονογονεϊκές οικογένειές με εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • οικογένειες και οι δυο γονείς βραχυχρόνια άνεργους (κάτω των 12 μηνών) με εισόδημα έως και 15.000 ευρώ
  • οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ έως 24 ετών
  • και νοικοκυριά που τουλάχιστον ένας από τους δυο γονείς να διαμένει μόνιμα και νόμιμα τα τελευταία δέκα έτη στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση και οι δυο γονείς πρέπει να είναι κάτοικοι της Ελλάδας. Το ειδόσημα τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Στο Eurogroup που έγινε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η εκταμίευση του δεύτερου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η αποδέσμευση της επόμενης δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, των γνωστών ANFAs και SMPs.

Ειδικότερα, στο επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup γίνεται ειδική αναφορά στο θέμα της αλλαγής χρήσης των ομολόγων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το χρονικό τέλος της διαδικασίας των σχετικών διαβουλεύσεων.

Όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν, «το Eurogroup εξουσιοδοτεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να ξεκινήσουν την τεχνική επεξεργασία της πιθανής χρήσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs), προκειμένου είτε να μειωθούν οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες είτε να χρηματοδοτηθούν αμοιβαία συμφωνηθείσες επενδύσεις, με βάση τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους και τη δήλωση του Eurogroup του Ιουνίου του 2018».

Από τη συγκεκριμένη διατύπωση προκύπτει πως η όποια πρόταση θα γίνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο (σ.σ. δεν θα επηρεάσει το πρωτογενές πλεόνασμα).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Καλά προβλέπουν να το παίρνει όποιος έχει παιδιά ΑΜΕΑ και πολύ σωστά, αν είναι οι γονείς ΑΜΕΑ; τίποτα;;; που πας ρε κούλη;;;

  2. Θα τα παρουν οι πολυτεκνοι που παιρνουν ποσα επιδοματα.Και εμενα που πηγαν φανταροι τα παιδια μου μου εκοψαν το επιδομα τεκνων γιατι ενηλικιωθηκαν.Λες και τα στελνουμε φανταρους με το ζορι και οχι γιατι επιβαλετε.Οι πολυτεκνοι ομως ειναι επιλογη τους να τα κανουν.

  3. Ολα στην τζεπα οι αλβαναγκουρες(το 70% αυτοι θα το παρουν,25% γυφταδοι και 5% Αμεα)

  4. καλα στεφανε στην σελιδα του κουλη γινεται της πουτανας απο τα σχολια. εκανε μεγαλη μαλακια ο γουρλοματης. δεν τον κοβω και για πολυ

  5. βρωμα γυφτοι αλβανοι κ σκουπιδια της ασιας θα παρουν τα λεφτα μας απτους ανθελληνες μασωνους πολιτικους.μη πληρωσετε κανενα λογαριασμο ΕΛΛΗΝΕΣ.ουτε δεη ουτε ενφια ουτε τελη ουτε τιποτα για να καταλαβουν τα μπασταρδια οτι εδω ειμαστε οτι κ να μας κανουν.το τελος ερχεται με ενα πολεμο με τη τουρκια.νυχτα θα φυγουνε ολοι αυτοι χαρη στη βοηθεια της παναγιας κ με το παρων του καθε ΕΛΛΗΝΑ.

  6. μην το αναλυεται πολυ…παλι θα ξεκινησουν τα λεωφορεια απο τα Τιρανα γεματα κοσμο για να το εισπραξουν..ελληνας για να τι παρει πρεπει να ζει σε σκηνη ..

  7. Δηλαδή ένα ζευγάρι Ελλήνων (όχι Ρομά, ούτε Ελληνοποιημένων αλλοδαπών) χωρίς τέκνα, με τον σύζυγο μακροχρόνια άνεργο και την σύζυγο αμεα με αναπηρία 90% δεν δικαιούνται μέρισμα; Δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες; Αντίθετα ένας μακροχρόνια άνεργος γύφτος που δεν δηλώνει τίποτα, έχει δέκα παιδιά, πουλάει πρέζα, όπλα ,γυναίκες και οτιδήποτε άλλο, αυτός δικαιούτε μέρισμα. Ντροπή και αίσχος!

    1. Πιστέψατε αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα ηλίθιοι νεοέλληνες και τους δώσατε και 40%! Ούτε ακύρωση πρεσπών ούτε κλείσιμο συνόρων ούτε απελάσεις ούτε καν κοινωνική πολιτική!
      Πάρτε τους δρόμους τώρα αν θέλετε να γκρεμοτσακιστούν να φύγουν.

Comments are closed.