Κλειστά τα αμαξοστάσια καθαριότητας των δήμων

Κοινοποίηση:
2550901

Δεν θα πραγματοποιηθούν αποκομιδές απορριμμάτων σήμερα Δευτέρα, καθώς τα αμαξοστάσια των δήμων θα παραμείνουν κλειστά μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά δυστυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό οδηγού απορριμματοφόρου, κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής την περασμένη Παρασκευή, αλλά και τον θάνατο εργάτη καθαριότητας στον Ασπρόπυργο προδύο εβδομάδων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους αιρετούς «που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών».

Για τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων στους δήμους, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια και κακοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων στην Ελλάδα τα τελευταία 17 χρόνια είναι χείριστη Την δεκαετία 1990 υπήρχαν μεγαλοι όμιλοι και εταιρείες (ιδιωτικές) οι οποίες ανέλαβαν την αποκομιδή και μεταφορά των αστικών απορριμμάτων με κάδους σε χωματερές και εργοστάσια διαλογής και επεξεργασίας. Με την ίδρυση της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοπόιησης Ανακύκλωσης) το 2001 πολλές εταιρείες συρρικνώθηκαν αρκετοί παίκτες όπως για παράδειγμα η εταιρείες «Lobbe Tzilalis» και «Κ.Κωστούλας ΑΕΒΕ» με αποτέλεσμα να χάσουν 260 άτομα με το λουκέτο της «Lobbe» και άλλοι άλλοι 400 με την συρρίκνωση της «Κωστούλας». Μετέπειτα όταν κάποιος δήμος δεν είχε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη διαδικασία αυτή νεοσυσταντες εταιρείες έπεφταν σαν τα κοράκια για να τσιμπήσουν κάτι από την πίτα. Φήμες λένε πως όλες οι εταιρείες δουλέυουν για τους μεγάλους ομίλους όπως Μπόμπολα (Ελλάκτωρ ΑΕ-Ηλέκτωρ), Λάτση, Κοπελούζου ενώ σε μικρότερη κλίμακα για τους Κωστούλα, Τζιλαλή και Κάρουζο (Περμέ ΑΕ)

Comments are closed.