Κατηγορηματική διάψευση: Οι δικηγόροι διευκρίνισαν πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Κοινοποίηση:
Δικαστικοί Αντιπρόσωποι

Ξεκάθαροι και απόλυτα κατηγορηματικοί παρουσιάζοντια οι Δικηγόροι αναφορικά εμ την πληροφορία που μεταδόθηκε μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεότρασης κι αφορά την η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων.

Όπως διευκρινίζει η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται, και για τις δύο Κυριακές, στο συνολικό ποσό των 600- 1450 ευρώ περίπου , ανάλογα με τον τόπο διορισμού.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έχει ως εξής:
«Με έκπληξη λάβαμε γνώση ότι, κατά τη διάρκεια του χθεσινού βραδινού δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, παρουσιάστηκε ότι η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων για τις προσεχείς Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές ανέρχεται στο ποσό των 3.200 ευρώ.

Η πληροφορία αυτή είναι αναληθής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση και όχι σε πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων εις βάρος των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που επιτελούν το έργο τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Επισημαίνουμε ότι η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται, και για τις δύο Κυριακές, στο συνολικό ποσό των 600-1.450 ευρώ περίπου , ανάλογα με τον τόπο διορισμού ( εντός ή εκτός νομού ή σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες), το εκλογικό τμήμα (εάν έχει δύο, τρείς ή τέσσερις κάλπες) και εάν διορίσθηκαν ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, όπως προκύπτει από την αριθ. 35305/8.5.2019 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 1562Β).

Αναμένουμε από την κρατική τηλεόραση την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: