«Λόλα να ένα μήλο»! Γι αυτό δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη η Μονογυιού στη Βουλή – Η απάντηση μετά τον σάλο με την ομιλία της

Κοινοποίηση:
1

 

Δυσλεκτική η ίδια, με επίσημη ιατρική διάγνωση, από παιδί

 

Οι δυσλεκτικοί μπορεί να λύσουν δύσκολα μαθηματικά προβλήματα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά δεν μπορούν να αναγνώσουν φωναχτά μια πρόταση «νεράκι», όπως μας έλεγαν στο δημοτικό.

Έχουν το σπάνιο χάρισμα της ανάπτυξης υψηλού επιπέδου προφορικής επικοινωνίας με τους συνανθρώπους τους, αλλά δυσκολεύονται να γράψουν μία πρόταση.

Μπορούν να απομνημονεύσουν απ’έξω μια ολόκληρη ομιλία (όπως έκανε η Κ.Μονογυιού σε όλες τις δημόσιες ομιλίες της μέχρι στιγμής), αλλά δεν μπορούν να την αναγνώσουν φωναχτά με τον τρόπο που θα την διάβαζε ένας μη δυσλεκτικός.

Παγκοσμίως εκτιμάται ότι 5-10% του πληθυσμού έχει δυσλεξία, που είναι η πιο κοινή αιτία των δυσκολιών σε ανάγνωση, γραφή και ορθογραφία. Ωστόσο, λόγω της δυσκολίας καταμέτρησης, αυτό το ποσοστό μπορεί να φτάνει και το 17%.

Και το σχόλιο μας σε όλα τα παραπάνω, Πες τα με δικά σου λόγια Κατερίνα , αν δεν μπορείς να διαβάζεις. 

Η Βουλή δεν θέλει χαρτιά για διάβασμα αλλά λόγια καρδιάς και αλήθειες και ακόμη δεν μας έπεισες για τις ικανότητες σου για μια θέση στην ελληνική Βουλή! 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ωραία γυναίκα αλλά δεν κάνει για πολιτικός.

  2. Αν ήξερε το αντικείμενό της, δεν θα χρειαζόταν να ξέρει ανάγνωση.

  3. Ας τα ζωγραφίσει. Και να αλλάζει τις καρτελες

  4. Μην μου αρχίσετε τώρα τα ανθρωπιστικα. Εγώ στη βουλή δε μπορώ να βλέπω αυτό το θέαμα περιγελος. Έλεος δηλαδη. Χώρια που μας έχει ταράξει στο σιθρου, μπούτι, στήθος. Άλλη μια κατάντια της βουλής. Σημεία των καιρων

Comments are closed.