Κατεδαφίζονται 13 κτίρια στην Αθήνα μετά τον σεισμό στην Αττική

Κοινοποίηση:
4857715

Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατεδάφιση κτηρίων που θεωρούνται επικίνδυνα.

Μιλώντας στο One Channel, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, τόνισε πως ο μηχανισμός υπηρεσίες του δήμου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή επί ποδός και ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους και μετά την καταγραφή προέκυψε πως 13 κτίρια θα πρέπει να κατεδαφιστούν και πλέον αναμένεται να εκδοθούν και οι σχετικές άδειες.

Για το ισχυρό σεισμό στην Αττική είπε ακόμα ότι «δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα επειδή ήταν επιφανειακός» και εξήγησε ότι «19 κτίρια παρουσίασαν μικροπροβλήματα στο κέντρο της πόλης» για τα οποία «βγάλαμε 30 συνεργεία με μηχανικούς και κάναμε ελέγχους». Επιπλέον είπε πως σε λίγες μέρες «θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις ζημιές αλλά και για τη κατάσταση σε κτίρια και παιδικούς σταθμούς».

Για σήμερα επεσήμανε πως τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν. Ωστόσο, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς, αν οι γονείς δεν ενημερωθούν ή αδυνατούν να τα κρατήσουν.

Οι σταθμοί αυτοί είναι οι εξής:

Σμόλικα 23-25, Σεπόλια
Νεϊγύ 62, Άνω Πατήσια
Ηρακλείου 59 και Αγ. Λαύρας, Άνω Πατήσια
Αναφορικά με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, υποστήριξε πως «είναι δύσκολη η γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να περάσουν στην κυριότητα του δήμου, ώστε να ανασκευαστούν και να αξιοποιηθούν».

Σχετικά με τη πρόταση του πρωθυπουργού για ενοποίηση των χώρων του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέφερε πως «δεν ακούγεται άσχημο το σχέδιο», ωστόσο εξήγησε πως το βασικό πρόβλημα στην περιοχή είναι η εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών. Πρότεινε επίσης να εξετάσει η πολιτεία «εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών», γιατί όπως είπε «οι άνθρωποι αυτοί χρήζουν βοήθειας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: