Καταρράκτες, λιμνούλες και κρυστάλλινα νερά: Το μαγευτικό φαράγγι «Καλυψώ» στην παραλία της Λάρισας

Κοινοποίηση:
maxresdefault_0

Στα παράλια του νομού Λάρισας στη περιοχή της Αγιάς, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα φαράγγια που ο καθένας πρέπει να επισκεφτεί. Ένα μέρος πραγματικά μαγευτικό με άγρια παρθένα βλάστηση, αλλά και επιβλητικούς καταρράκτες, με κρυστάλλινα νερά και μικρές λιμνούλες ιδανικές για ξεχωριστές βουτιές… Πρόκειται για το Φαράγγι «Καλυψώ», το οποίο βρίσκεται ανατολικά του Κισσάβου πάνω από την περιοχή του Κόκκινου Νερού.

Οι επισκέπτες θα ενθουσιαστούν από το τοπίο, αλλά και την ιδιαίτερη ομορφιά που χαρίζει η φύση. Στο φαράγγι οργανώνονται πεζοπορίες, καταρριχήσεις και άλλες δράσεις που συνδυάζουν την άθληση με την περιήγηση σε μια περιοχή με σπάνιο φυσικό κάλλος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o οργανωτής πεζοποριών αλλά και καταρριχήσεων στο φαράγγι, Νίκος Ντάγκας, τονίζει πως το μέρος είναι πραγματικά εντυπωσιακό και μοναδικό για κάθε επισκέπτη. Όπως σημειώνει, το φαράγγι «Καλυψώ» είναι «το μοναδικό φαράγγι στην Ελλάδα που ο επισκέπτης μπορεί και αγναντεύει το Αιγαίο Πέλαγος καθώς κατεβαίνει τους καταρράχτες μέσα από μια πυκνή βλάστηση και τις φυσικές πεντακάθαρες λίμνες».

Οι μυημένοι στις καταρριχήσεις – σημειώνει ο έμπειρος Νίκος Ντάγκας – μπορούν να συμμετέχουν σε καταβάσεις με rappel σε οκτώ καταρράχτες (ο μεγαλύτερος φτάνει τα 100 μέτρα), ενώ όσοι ενδιαφερόμενοι δεν είναι και τόσο… τολμηροί, υπάρχει η δυνατότητα πεζοπορίας σε ένα πανέμορφο μονοπάτι, το οποίο και οδηγεί στον μεγάλο καταρράχτη και σε μια φυσική λίμνη.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ο καθένας μπορεί να απολαύσει το γοητευτικό καταπράσινο τοπίο και να κολυμπήσει στις φυσικές λίμνες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν μέσα από ένα άλλο μονοπάτι να οδηγηθούν στη φυσική κολυμπήθρα για μπάνιο και θεραπεία με φυσικό άργιλο ή στα ιαματικά κρύα λουτρά στο Κόκκινο Νερό για μπάνιο και λασπόλουτρο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντάγκας σημειώνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως το ενδιαφέρον για το πανέμορφο φαράγγι, αλλά και για τις δραστηριότητες που οργανώνονται στην περιοχή είναι μεγάλο, τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους τουρίστες που γοητεύονται από την τοποθεσία. Σημειώνεται πως εκτός από τις οργανωμένες εκδρομές και δράσεις, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί το φαράγγι από μόνος του, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της περιήγησης ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: