Καταπέλτης ο θείος Γ. Τράγκας: Δόθηκαν τεράστια ποσά για να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία

Κοινοποίηση:
1

Για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά Πάνου Καμμένου και τις καταγγελίες που έχουν να κάνουν με πολιτικές πιέσεις για να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία έκανε λόγο ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή Εν Αθήναις στα Παραπολιτικά ΦΜ.

Συγκεκριμένα είπε:

«Έχουν πέσει πολλά εκατομμύρια για να αναγνωριστεί το κρατίδιο των Σκοπίων ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα λεφτά που δόθηκαν για να εξαγοραστούν πολιτικοί από το Ίδρυμα Σόρος είναι θέμα χρόνου να αποδειχθούν, να καταγραφούν και να τεκμηριωθούν.

Οι καταγγελίες που έγιναν, είτε αυθόρμητες είτε σκόπιμες, έχουν να κάνουν με πολιτικές πιέσεις και ενδεχομένως με την μοιρασιά μεγάλων ποσών που δόθηκαν για να προδοθεί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Η μηνυτήρια αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ειδήσεων κατά Καμμένου, όσο και η συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης με την οποία επιβεβαίωσε την απάθεια του υπουργικού συμβουλίου σε όσα είπε ο Καμμένος, εξετάζονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από την Εισαγγελία διαφθοράς.

Ο κύριος Κοτζιάς υποστηρίζει ότι δεν είχε ποτέ επαφές με τον Σόρος, του οποίου το σύστημα τον καταπολέμησε κατά μανίας το 2016 και το 2017 που γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό, επειδή είχε προτάξει το ορθό αίτημα – απαίτηση να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων και να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα από την Μεγαλόνησο.

Το ερώτημα που τίθεται άμεσα είναι ποιο ήταν το σύστημα Σόρος που τον καταπολέμησε, πώς τον καταπολέμησε, ποιοι προσπάθησαν να του βάλουν τρικλοποδιά και γιατί το ίδιο σύστημα, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, έσπρωχνε δίνοντας λεφτά παντού την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία.

Επίσης στην μηνυτήρια αναφορά του ο κος Κοτζιάς κάνει λόγο για λάσπη που πέφτει στο πρόσωπό του από κάποιους, ότι έκλεψε από τα μυστικά κονδύλια 28 έως 35 εκ. ευρώ και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τέτοια ποσά του ΥΠΕΞ και ότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή.

Όσον αφορά το θέμα με τις βίζες, ο κος Κοτζιάς κατά την γνώμη μου, δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις, λέει ότι εάν υπήρχε υπόνοια θα έπρεπε να σταλεί στην Δικαιοσύνη και αφήνει σκιές για την προηγούμενη εταιρεία που ήταν στο υπουργείο, τονίζοντας ότι συνεργαζόταν με υπηρεσίες τρίτης χώρας.

Όπως και να έχει, σε ορισμένα σημεία της μηνυτήριας αναφοράς, τα πράγματα μπερδεύονται πολύ και υπάρχει πάντα το ερώτημα πώς αφού τον πολέμησε ο Σόρος στο Κυπριακό έφτασε στο σημείο να τρέχει με τεράστιες ταχύτητες στην υπόθεση του Σκοπιανού και να τον καταγγέλλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μαζί με όλη την κυβέρνηση ότι χρηματίστηκαν από τον Σόρος για να φτάσουμε στη συμφωνία της Λίμνης.

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει όμως ότι ο Κοτζιάς υποστηρίζει πως οι διαρροές από τον Σόρος έγιναν από κέντρο εντός του Μαξίμου.

Βέβαια σε όσα λέει ο κος Κοτζιάς, υπάρχουν σαφέστατα ερωτήματα που απευθύνονται σε κάθε δημοκράτη πολιτικό που σέβεται την πατρίδα και τον λαό της. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

· Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος, δεν θα έπρεπε να ρωτήσουν την ελληνικό λαό;

· Δεν θα έπρεπε να ρωτήσουν τις κατοίκους της Μακεδονίας και γενικά της Βορείου Ελλάδος;

· Δεν θα πρέπει να διερευνηθούν περισσότερο όσα έφτασαν στη Βουλή για μυστικά κονδύλια που πήγαν σε τσέπες Σκοπιανών και Αλβανών δημοσιογράφων;

· Δεν θα έπρεπε να δοθεί στην δημοσιότητα η 9σελιδη επιστολή του κου Κοτζιά στον Αλέξη Τσίπρα;

Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι ερωτικό γράμμα ή κάτι που αφορά μόνο τον πρωθυπουργό και μάλιστα μετά από τέτοιο επεισόδιο στο υπουργικό, όταν μια κυβέρνηση ή μέλη του υπουργικού συμβουλίου ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός κρύβουν πράγματα από τον λαό.

Τότε δεν έχουμε ουσιαστική δημοκρατία. Έχουμε ένα είδος ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση, το 43% θεωρεί ότι ο Σόρος παρεμβαίνει στην διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Ένα ποσοστό 56% κρίνει αρνητικά τη στάση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα, ένας απόστρατος πλωτάρχης, κατέθεσε μήνυση κατά Κοτζιά για παράδοση κρατικών απορρήτων και για έκθεση της χώρας.

Ο κος Παναγιώτης Σταμάτης αναφέρει τους καυτούς διαλόγους του Καμμένου με τον Κοτζιά και τονίζει ότι δεν έτυχε της υποστήριξης του πρωθυπουργού και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Αυτό σημαίνει ότι ο κος πρωθυπουργός δέχτηκε ουσιαστικά τους ισχυρισμούς Καμμένου.

Στη συνέχεια ο πλωτάρχης κατηγορεί των πρωθυπουργό ότι αποκάλυψε την πρόθεση επέκτασης αιγιαλίτιδας ζώνης από 6 σε 12 μίλια, με αποτέλεσμα να επαναφέρει η Άγκυρα το casus belli και να έχουμε τις τελευταίες ημέρες κλιμάκωση των προκλήσεων.

Οι ανακοινώσεις του Κοτζιά, γράφει ο πλωτάρχης, προκάλεσαν έναρξη αντιπαραθέσεων και διενέξεων με το γειτονικό κράτος.

Από την πλευρά της η Ν.Δ. σχολίασε ότι δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά χρονικά πρώην ΥΠΕΞ να καταθέτει μήνυση κατά του υπουργού Άμυνας»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. οτι και να λεσ τωρα εβαλεσ το χερακι σου για να ερθουν αυτοι στην εξουσια μονο οι σκοπιμα τυφλοι δεν βλεπουν την πορτα που μπαινοβγαινεισ και ο νοων νοητω

Comments are closed.