“Καταζητείται” ο “Σφηνιάς” του πρακτορείου “Άργους” που το’ ριξε στα βράχια. Ή θα σαλτάρει μόνος του από τον ένατο ή θα τον ρίξουμε εμείς…

Κοινοποίηση:
argos1

Το τομάρι πουλιέται ακριβά όταν είναι δικό σου

Εάν συνεχιστεί η κατρακύλα του πρακτορείου “Άργους”, όλες σχεδόν  οι εφημερίδες βάζουν λουκέτο

Ποιος θα υποδυθεί τον αυτόχειρα Σφηνιά στο καράβι που βουλιάζει στην ξέρα;

Στο τεύχος της Δευτέρας, περιγράψαμε την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ώρες στο απαράδεκτα μονοπωλιακό πρακτορείο διανομής Τύπου σε όλη την Ελλάδα, το πολύπαθο “Άργος”, συμφερόντων του εφοπλιστή Μαρινάκη. Η επόμενη μέρα- εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα- θα είναι ένα άλλο τοπίο. Στα μανταλάκια θα κρέμονται 3-4 εφημερίδες. Όλες οι άλλες θα κλείσουν.

Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι το χθεσινό (6/8) που κατεγράφη στο δελτίο συμβάντων της καθημερινής διανομής Τύπου. Κατά την συνήθη αεροπορική μεταφορά προς τη νήσο Χίο του δέματος των εφημερίδων (εκεί που συνέβη το τραγικό συμβάν με την δολοφονία του 19χρονου μαθητή από βλαχοδήμαρχους, με αποτέλεσμα να πέσει η μπασκέτα και να του συνθλίψει το κεφάλι) λόγω “πληρότητας του αεροσκάφους  δεν φορτώθηκαν οι αποστολές των εφημερίδων της Τρίτης με την πρωινή πτήση των 06:00. Επόμενη αναχώρηση στις 11:00”, ενημέρωνε το πρακτορείο. Οι εφημερίδες έφθασαν και πήγαν (εάν πήγαν σε όλο το νησί), κατά τις 2 το μεσημέρι. Ποιος θα διάβαζε εφημερίδες εκείνη την ώρα για ένα θέμα που αφορούσε την τοπική κοινωνία; Εάν μία ακόμη μαλακία, δεν έγινε εσκεμμένα, τότε ο “τροχός” του μαγαζιού, είτε θέλει λάδωμα, είτε πέταμα. Όσοι διοικούν το “Άργος” είτε πρέπει να πάρουν σύνταξη, είτε πρέπει  να κατέβουν και να διανείμουν οι ίδιοι τις εφημερίδες είτε πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους παλιούς εφημεριδοπώλες, για να γίνει σωστά η δουλειά. Αλλά όταν κάποιοι παλεύουν να βάλλουν στη θέση της πρώην δικαστικού Θάνου, κανέναν αχυράνθρωπο για να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τότε φέξε μας και γλιστρήσαμε όλοι μαζί. Το μονοπωλιακό πρακτορείο διανομής, μοιάζει με το Σαμίνα που βούλιαξε στις Πόρτες. Τον Σφηνιά που βούτηξε από τον ένατο και αυτοκτόνησε δεν ξέρουμε ποιος θα τον υποδυθεί. Πάντως όχι εμείς. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι νοματαίοι. Και θα το διαπιστώσουν σύντομα. Με τον πιο δεινό, επώδυνο, επίπονο και πιο δραματικό τρόπο….

Στέφανος Σ. Χίος

…και με καμία τιμή και εκτίμηση για όλους αυτούς που κατέστρεψαν και διέλυσαν τις εφημερίδες στην Ελλάδα, ισοπεδώνοντας τον Τύπο, τα ΜΜΕ και την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία στη χώρα που κατάντησε μονοπώλιο για να κάνει μια χούφτα βρωμερών τύπων της Τρούμπας, τα κομματικά και επιχειρηματικά της παιχνίδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: