Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: «Ελλείψεις και παραλείψεις στη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού»

Κοινοποίηση:
dromokaiteio

Οι ελλείψεις προσωπικού στο “Δρομοκαΐτειο” αγγίζουν τα όρια της ασφαλούς φροντίδας των ασθενών, καταγγέλεια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Οι εργαζόμενοι τονίζουν, επίσης, ότι δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία και εκπαίδευση του προσωπικού για τη διαχείριση τυχόν ύποπτου κρούσματος στο νοσοκομείο.

“Χαρακτηριστικό παράδειγμα των μειωμένων αντανακλαστικών της πολιτείας είναι η ελλιπέστατη προετοιμασία του νοσοκομείου ώστε να διαχειριστεί τυχόν εμφάνισης περιστατικού με κορωνοϊό. Δεν έχουν διαμορφωθεί κατάλληλοι θάλαμοι για νοσηλεία ασθενών με  κορωνοϊό. Δεν έχει γίνει καμία εκπαίδευση του προσωπικού, δεν έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο δράσης σε ανάλογη περίπτωση. Έχει παραγγελθεί αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα έρθει το απαραίτητο υλικό”.

Στο Ψ.Ν.Α. “Δρομοκαΐτειο”, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ εισάγονται ετησίως 3.000 περιστατικά εκ των οποίων το 60% αποτελούν ακούσιες νοσηλείες. Επιπλέον τα εξωτερικά του ιατρεία επισκέπτονται 15.000 ασθενείς κατ΄ έτος.

“Έχει αναπτύξει ξενώνες, οικοτροφεία, κέντρα ψυχικής υγείας, αναπτύσσοντας δραστηριότητα τόσο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας. Παρά τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες της χώρας στενάζει λόγω της υπό-χρηματοδότησης, της τραγικής υπό-στελέχωσης και της συνεχής απαξίωσης του ρόλου του από την ελληνική πολιτεία”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: