Κατάντια! Χωρίς καθαρίστριες το ΙΚΑ Καλαμαριάς – Καθαρίζουν οι υπάλληλοι (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ika-720x430

Από τέλη Σεπτέμβρη έχει μείνει χωρίς προσωπικό καθαριότητας το υποκατάστημα του ΙΚΑ που βρίσκεται στην οδό Τάκη Οικονομίδη 1, στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος στο ThessToday.gr, οι τουαλέτες του προσωπικού και οι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται από τους εργαζομένους!

“Οι τουαλέτες του κοινού μένουν κλειστές για να μην υπάρξουν λόγοι κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Αυτά που κάνουν υπάλληλοι δεν είναι αναγκασμένοι να τα κάνουν και υπάρχει υπέρβαση των αρμοδιοτήτων”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Όποιοι συνάδελφοι είναι πρόθυμοι να καθαρίσουν, θα το κάνουν εναλλάξ. Εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους αναγκάσουμε”.

Υπάλληλος του ΙΚΑ δήλωσε: “Εμείς δεν καθαρίζουμε μόνο τις τουαλέτες, αλλά και όλους τους κοινόχρηστους χώρους, κάτι που λόγω φόρτου εργασίας δε μπορούμε να το κάνουμε συνέχεια. Ελπίζουμε να δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα αυτό, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία”, ολοκλήρωσε.

Για το αν ο κόσμος παραπονιέται, ο προϊστάμενος τόνισε: “Αυτό είναι ένα πρόβλημα για το υποκατάστημα της Καλαμαριάς. Οι πολίτες παραπονιούνται ορισμένες φορές και βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση, όπως και εμείς”.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις που τα άτομα με αναπηρία ή έγκυες θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, τότε οι υπάλληλοι τους κατευθύνουν στις τουαλέτες προσωπικού.

Το πρόβλημα της καθαριότητας των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ προέκυψε από τις αρχές του 2018. Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε να προχωρήσει σε πανελλαδικό διαγωνισμό, ο οποίος όμως δώδεκα μήνες μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε φάση επανάληψης.

Από την αρχή της λειτουργίας του ενιαίου φορέα δεν έχει βρεθεί μόνιμη λύση για την έγκριση δαπάνης για την καθαριότητα με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με βάρδιες να καθαρίζουν τους χώρους αναμονής των ασφαλισμένων και τις τουαλέτες.

ΠΗΓΗ: thesstoday.gr/ Χριστίνα Μισιρλή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: