Καπνίζεις σε λεωφορείο ή ταξί; Πλήρωσε… μέχρι και 3.000 ευρώ

Κοινοποίηση:
5afd4cc91dc524182e8b46e5

Το «κυνηγητό» του Υπουργείου Υγείας στους καπνιστές έχει ξεκινήσει για τα καλά, με τους ελεγκτές να κάνουν εφόδους σε δημόσιους χώρους και καταστήματα ενώ εξίσου αυστηροί θα είναι και οι έλεγχοι στα αυτοκίνητα.

Η δημοτική αστυνομία, μάλιστα, τριπλασίασε τους ελέγχους της για το κάπνισμα στους χώρους έστιασης.

Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά για όσους καπνίζουν σε λεωφορεία και ταξί αλλά και για εκείνους που καπνίζουν ενώ στο αυτοκίνητο ενώ την ίδια στιγμή επιβαίνουν παιδιά.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας εάν κάποιος «συλληφθεί» να καπνίζει μέσα σε αυτοκίνητο ενώ επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών και είναι είτε οδηγός είτε συνοδηγός, θα κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Στην περίπτωση που κάποιος καπνίζει σε αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται, φτάνοντας τα 3.000 ευρώ.

Παράλληλα όσοι οδηγοί ταξί και λεωφορείων καπνίζουν μέσα στα οχήματα αυτά, θα χάνουν το δίπλωμά τους για ένα μήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΆΡΑ ΤΑΎΤΑ ΌΤΑΝ ΈΝΑ ΜΈΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΌ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΆΜΕ ΤΡΕΛΛΑ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΊΣΕΙ.

  2. Αλλαξτε τους τα…φωτα των ασεβων καπνιστων, οι οποιοι θελουν να καπνιζουν χωρις να σεβονται τους αλλους, οι οποιοι κατα τα μυαλα που κουβαλουν, ειναι υποχρεωμενοι να εισπνεουν τον καπνο τους!!!!!!!! Αυτοι εχουν Μονο δικαιωματα, οι μη καπνιστες οχι!!!!!!! Να βγαινουν εξω απο τα μαγαζια η στο σπιτι τους και να καπνιζουν οσο θελουν, αφου ειναι αμετανοητοι και θελουν να……αποπλευσουν μια ωρα αρχητερα!!!!!!!! Προστιμα χοντρα, ιδιως στους μαγαζατορες, γιατι αυτοι τους αφηνουν να καπνιζουν!!!!!!!!!

Comments are closed.