24/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Καιρός: «Κλειδώνει» η τάση για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα. Τι ακολουθεί;

Κοινοποίηση:
1

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας;

Βελτίωση θα παρουσιάσει από τη Δευτέρα ο καιρός, μετά και το τελευταίο πέρασμα της ψυχρής διαταραχής που άφησε αρκετά χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας.

Πλέον, βαδίζοντας προς το τέλος του Φλεβάρη το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι καιρό θα έχουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα και με τα πρωινά προγνωστικά δεδομένα της Κυριακής, φαίνεται πως οι περισσότερες περιοχές της χώρας Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα θα έχουν βελτιωμένο καιρό.

Μια νέα ψυχρή (όχι ιδιαίτερα έντονη) διαταραχή, αναμένεται να επηρεάσει τη χωρα μας Πέμπτη και Παρασκευή, με αρκετές βροχές και χιόνια -κυρίως- στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Θα είναι όμως και αυτή… εξπρές και έτσι από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και με θερμοκρασίες σε φυσιολογικά για την εποχή, επίπεδα.

Θα δείτε, βέβαια, στον ακόλουθο χάρτη με την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων πως η δυτική Ελλάδα θέτει υποψηφιότητα την Κυριακή για κάποιες ασθενείς βροχές, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει στις ανανεώσεις δεδομένων της Δευτέρας και της Τρίτης.

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός πως από τις αρχές του Μάρτη, είναι πιθανό να ξεκινήσει μια παρέλαση ισχυρών βαρομετρικών χαμηλών πάνω απ’ τη χώρα μας που θα προκαλούν διαδοχικές κατηγορίες, όπως θα δείτε στο χάρτη που ακολουθεί:

e.

Σε σχέση, τέλος, με τις θερμοκρασίες, μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου δεν δείχνει να μπαίνει η Ελλάδα σε διαδικασία καθόδου νέων ψυχρών εισβολών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: