Κίνηση ματ του Ερντογάν! Την έφερε σε όλους. Χαλάρωσε την…

Κοινοποίηση:
erdogan-0

Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα βοηθήσει όσους θέλουν να ξεπλύνουν άφθονο χρήμα είναι έτοιμη να περάσει η γειτονική χώρα.
Την ώρα που το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο μυρίζει μπαρούτι με τις τουρκικές προκλήσεις και τη συμφωνία με τη Λιβύ, η Τουρκία είναι έτοιμη να εφαρμόσει ένα σχέδιο για τη χαλάρωση των κανόνων που διέπουν την εισαγωγή χρυσού

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται αλλαγές που θα επιτρέψουν την ελεύθερη μεταφορά ράβδων χρυσού στην Τουρκία χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη πιστοποίηση.

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει ένα τεράστιο πλυντήριο, το οποίο θα ξεπλένει χρήμα…

Το υπουργείο συνεργάζεται επίσης με το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την εγγραφή του χρυσού που έρχεται χωρίς πιστοποίηση από την London Bullion Market Association (LBMA), σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου.

Η LBMA είναι η διεθνής ένωση που ορίζει τα πρότυπα παγκοσμίως για το πολύτιμο μέταλλο, από το εύρος της καθαρότητας και την προέλευση, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο εμπορεύονται οι μπάρες χρυσού.

Το χρηματιστήριο στην Κωνσταντινούπολη, το μόνο στην Τουρκία που εποπτεύει την αγορά πολύτιμων μετάλλων και διαμαντιών από το 2013, είναι μέλος της LBMA.

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών και το χρηματιστήριο στην Κωνσταντινούπολη αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Για μια χώρα που κάνει λίγες εξορύξεις χρυσού σε σχέση με αυτές που χρειάζεται, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην εγχώρια ζήτηση, η προσέλκυση περισσότερου χρυσού από το εξωτερικό είναι ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες των κοσμηματοπωλών καθώς και των νοικοκυριών που έχουν βασιστεί εδώ και καιρό στον χρυσό σε εποχές αναταραχών.

Οι Τούρκοι παραδοσιακά δίνουν χρυσό ως δώρα σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ συνήθως χρησιμοποιείται για να πληρώνουν ενοίκια οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στο Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης, μία από τις παλαιότερες αγορές του κόσμου.

infognomonpolitics.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.