Κάτι που δεν ξέρεις! Ο σωστός τρόπος να τραβάς καζανάκι…

Κοινοποίηση:
1

Όταν τελειώνεις τη «δουλειά» σου στην τουαλέτα, κλείνεις το καπάκι της λεκάνης πριν πατήσεις το καζανάκι; Μην αγχωθείς, αλλά η απάντησή σου θα μπορούσε να καθορίσει εάν υπάρχουν ή όχι βακτήρια στο μπάνιο σου: Στο σαπούνι, στις πετσέτες, στην οδοντόβουρτσά σου!

Δεν πρέπει ποτέ να τραβάς καζανάκι με το καπάκι της λεκάνης ανοιχτό κι υπάρχει πολύ καλή εξήγηση γι’ αυτό. Είμαστε σίγουροι πως μετά απ’ αυτό το άρθρο, θ’ αλλάξει η συνήθειά σου με το καζανάκι!Όταν τραβάς το καζανάκι, το νερό της λεκάνης αναμιγνύεται μ’ ότι άλλο υπάρχει μέσα σ’ αυτήν (αυτός δεν είναι άλλωστε κι ο λόγος που τραβάμε το καζανάκι;), με αποτέλεσμα εάν δεν έχεις κλειστό το καπάκι, μικροσκοπικά σωματίδια να πετάγονται στον αέρα. Αυτά τα σταγονίδια μπορούν να κολλήσουν σχεδόν παντού!

Για παράδειγμα, εάν δεν κλείσεις το καπάκι της λεκάνης, τότε αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια θα μπορούσαν να βρεθούν πάνω σε κοντινά αντικείμενα στο μπάνιο σου, σύμφωνα με μια ανασκόπηση των μελετών που έχουν γίνει σχετικά με την καθαριότητα του μπάνιου.

Τα εν λόγω σταγονίδια θα μπορούσαν να περιέχουν ίχνη επιβλαβών βακτηριδίων όπως το Shigella, το E coli, το C difficile, τα οποία επιβιώνουν για ολόκληρους μήνες στο μπάνιο μας!

Οι συντάκτες της μελέτης, η οποία έκανε ανασκόπηση όλων των προηγούμενων μελετών επί του θέματος, διατύπωσαν την άποψη ότι το τράβηγμα στο καζανάκι χωρίς να έχει κλείσει το καπάκι, θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, αν και το θέμα χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Το 2016, το Business Insider σε συνέντευξη με τον Philip Tierno, μικροβιολόγο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είχε αναφερθεί στους κινδύνους αυτούς. Ο μικροβιολόγος είχε εκφράσει την άποψη ότι τα σωματίδια μπορούν να φτάσουν μέχρι πολλά μέτρα σε ύψος ή ακόμα και να προσγειωθούν πάνω μας!

Ευτυχώς, η λύση σε όλη αυτή την κατάσταση είναι απλή: Κλείσε το καπάκι της λεκάνης πριν τραβήξεις το καζανάκι! Εάν βρίσκεσαι σε δημόσια τουαλέτα που δεν έχει καπάκι, απλά βγες έξω απ’ την τουαλέτα αμέσως μόλις τραβήξεις το καζανάκι!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: