Κάτι δεν πάει καλά με τη συμφωνία των Πρεσπών! Αδίστακτος προπαγανδιστής ο Ζάεφ: «Πετύχαμε τους στόχους των προγόνων μας»

Κοινοποίηση:
zaev1_4-750x430

Στην αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας από την Ελλάδα στάθηκε ο Ζόραν Ζάεφ σε ομιλία του στη Γευγελή, μία εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επεσήμανε ότι οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ιστορική απόφαση που περιποιεί τιμή σ’ αυτή τη γενιά και κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην περιμένουν γι’ άλλα 27 χρόνια το τρένο που θα φέρει τη «Μακεδονία στην Ευρώπη».

«Πετύχαμε μια συμφωνία, αλλά γνωρίζαμε ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει “μακεδονική γλώσσα” στη συμφωνία. Γνωρίζω τη δυσαρέσκεια που προκαλεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός, αλλά ξέρω και τα οφέλη. Αυτό το δημοψήφισμα είναι εξίσου σημαντικό με εκείνο του 1991, πρέπει να διασφαλίσουμε τη “Μακεδονία” μας για τους επόμενους αιώνες. Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος, στο οποίο η αναγνωρισμένη πλειοψηφία του “μακεδονικού” λαού μιλά “μακεδονική” γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο, έχουμε πετύχει όλους τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας» τόνισε ο Ζάεφ απευθυνόμενους στη νέα γενιά και τους γονείς τους.

Κι έστειλε μήνυμα στον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου VMRO: « Ο [Κρίστιαν] Μίτσκοσκι είπε σήμερα στην Αχρίδα ότι δεν σχεδιάζουν μποϊκοτάζ [του δημοψηφίσματος]. Αν είναι έτσι, φύλε μου, ας κάνουμε άλλο ένα βήμα. Είναι και δική σας η “Μακεδονία”. Έχετε κι εσείς παιδιά όπως και εγώ. … Ας ενώσουμε δυνάμεις για να γράψουμε μαζί τη σύγχρονη ιστορία της Ευρωπαϊκής “Μακεδονίας”», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: