Κάνουν καλλιστεία για την «Μις Χίτλερ» – Συμμετοχή Γερμανίδων και Ιταλίδων

Κοινοποίηση:
1

Σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό ομορφιάς συμμετείχαν μερικές κοπέλες από τη Ρωσία, την Γερμανία και την Ιταλία μέσω μίας διαδικτυακής ρωσικής πλατφόρμας. Ο τίτλος ήταν για την “Μις Χίτλερ”.

Την πιο «ριζοσπαστική και φανατική για τον Χίτλερ» γυναίκα αναζητούσαν σε διαγωνισμό ομορφιάς για νεοναζί σε ομάδα στο VKontakte, την ρωσική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που έχει αντικαταστήσει το Facebook.

Η ομάδα αποκλείστηκε, αφού η ιστοσελίδα έλαβε πάνω από 500 παράπονα και αναφορές για προώθηση εξτρεμιστικού περιεχομένου. Οι δημιουργοί του «Μις Χίτλερ 2018» ισχυρίζονται ότι απλά τιμούσαν την «χιτλερική κουλτούρα».

Τα ανορθόδοξα αυτά καλλιστεία συγκέντρωσαν πολυάριθμες συμμετοχές από όλον τον κόσμο, με διαγωνιζόμενες από τη Ρωσία, την Γερμανία και την Ιταλία να κοινοποιούν φωτογραφίες τους με στολές Ναζί.

H ομάδα με όνομα «Μiss Hitler 2018» έχει πλέον αποκλειστεί.

Προφίλ από τις συμμετέχουσες, όπως αυτά της «Μις Έντελβαϊς» ή της «Μις Εύα Μπράουν», παραμένουν ακόμα ενεργά. Μία από τις διαγωνιζόμενες έχει μάλιστα τατουάζ με το έμβλημα του Τρίτου Ράιχ και μία σβάστικα από κάτω.

Σε άλλη φωτογραφία, μία γυναίκα εμφανίζεται να ποζάρει με το βιβλίο «Ο αγών μου» και κάνοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό.

H Mις Έντελβαϊς ποζάρει με το «Ο Αγών μου» ανά χείρας και κάνοντας ταυτόχρονα τον ναζιστικό χαιρετισμό / Φωτογραφία: Twitter H Mις Έντελβαϊς ποζάρει με το «Ο Αγών μου» ανά χείρας και κάνοντας ταυτόχρονα τον ναζιστικό χαιρετισμό / Φωτογραφία: Twitter

Οι οργανωτές του διαγωνισμού είπαν ότι στόχος τους ήταν «η προώθηση της χιτλερικής κουλτούρας, η σύναψη δεσμών εντός της χιτλερικής κοινότητας και η βελτίωση της εικόνας του Αδόλφου Χίτλερ».

Το Vkontakte – το οποίο χρησιμοποιείται από το 68% των Ρώσων που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο – είναι αντιμέτωπο με σωρεία κατηγοριών ενάντια των χρηστών του για εξτρεμισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: