Κάλεσμα Σαλβίνι σε Τραμπ: “Έλα να…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
salvini_matteo

“Η Ιταλία μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ στην Ευρώπη” ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκα, Μ.Σαλβίνι ο οποίος τόνισε πως η χώρα του έχει πολλές διαφορές τόσο με την Γαλλία όσο και με την Γερμανία

«Θα ήταν σπουδαίο, αφού μοιραζόμαστε κοινές αξίες και έχουμε καλές οικονομικές σχέσεις», δήλωσε ο Μ.Σαλβίνι στο «NBC», λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

«Σε μια στιγμή που οι θεσμοί της ΕΕ είναι εύθραστοι και αλλάζουν σημαντικά, η Ιταλία θέλει να γίνει ένας στέρεος, αποτελεσματικός, συνεκτικός και αξιόπιστος συνεργάτης για τις ΗΠΑ.

Με τις ΗΠΑ έχουμε κοινό όραμα για το Ιράν, την Βενεζουέλα, την Λιβύη, την Μέση Ανατολή και ειδικά την Κίνα.

Μοιράζομαι τις αμερικανικές ανησυχίες ειδικά για την Κίνα και το Ιράν.

Πρέπει να ελέγξουμε την σχέση μη δημοκρατικών χωρών με υποδομές-τεχνολογίες, επικοινωνίες και ενέργεια (δίκτυο 5G).

Το κόμμα μου εκτιμά την κυβέρνηση Tραμπ, όχι μόνο για τη στάση της στον τομέα της μετανάστευσης, αλλά και για την οικονομική ώθηση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προστασία των αμερικανικών επιχειρήσεων, την οικονομική ανάπτυξη, τις φορολογικές περικοπές.

Έτσι, το να είμαστε ένας από τους αγαπημένους εταίρους των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

Επίσης σε γεωπολιτικό επίπεδο, δεδομένου ότι η προσέγγιση της Ιταλίας σε ορισμένες καταστάσεις είναι διαφορετική από εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ορισμένων μεγάλων χωρών, όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Το έχουμε δει να συμβαίνει στο παρελθόν.

Το βλέπουμε στο Ιράν και σε άλλες καταστάσεις», πρόσθεσε ο Salvini.

Ο Μ.Σαλβίνι επιβεβαίωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Ν.Τραμπ, αν και τόνισε ότι θα ήταν ευχαρίστησή του να το πράξει.

Θα συναντηθεί όμως με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μ.Πενς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: