ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ! Τι συμβαίνει στα Σχολεία; Οι γονείς εκπέμπουν SOS

Κοινοποίηση:
lykeia

Το παρακάτω μήνυμα – επιστολή απέστειλε στο makeleio.gr η κυρία Πηνελόπη Ρ.

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της διακίνησης ουσιών εντός των σχολικών μονάδων, ενω οι ηλικίες των μαθητών που προσεγγίζονται από τους επιτήδειους τείνει διαρκώς προς τα κάτω.

Πολλά περιστατικά έφερε στο φως τον τελευταίο καιρό η δημοσιογραφική έρευνα, με τις Αστυνομικές αρχές να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή! Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό δεν αφορά, πλέον, τα σχολεία την Πρωτεύουσας, με περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, αλλά έχει επεκταθεί και στην επαρχία!!!

Η δημοσιογραφική έρευνα όμως φέρνει στο φως συνταρακτικά στοιχεία, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις, εκτός από εξωσχολικούς που προσπαθούν να περάσουν ναρκωτικές ουσίες στα σχολεία, ‘ασχολούνται΄ και εκπαιδευτικοί…!!!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σημειώθηκε στην επαρχία στην μικρή πόλη της Άμφισσας, όπου λόγω της κλειστής κοινωνίας ή στο ενδεχόμενο να εμπλέκονται πολλοί στο παρασκήνιο, τα στόματα μένουν ερμητικά κλειστά. Εύλογα λοιπόν προκύπτουν κάποια ερωτήματα, ερωτήματα ουσίας καθώς έχουμε να κάνουμε με παραβατικές συμπεριφορές εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία, δημιουργώντας φόβο και ανασφάλεια σε γονείς και μαθητές.

Έτσι λοιπόν : Σε ποιό σχολείο της Αμφισσας συνελήφθει προσφάτως καθηγητής δημοσίως (μετά απο έφοδο της Αστυνομίας) στην είσοδο του σχολείου πηγαίνοντας για μάθημα στην αίθουσα διδασκαλίας του, καθώς επάνω του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας;;;….(προφανώς δεν θα έκανε ο ίδιος χρήση, δεδομένου πως ακόμα και το κάπνισμα απαγορεύεται σε σχολικούς και δημόσιους χώρους…), ενω κατά τη συνήθη διαδικασία και εκμεταλευόμενοι και την κείμενη νομοθεσία, οι συλληφθέντες δηλώνουν χρήστες, προκειμένου να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείρηση!

Είναι ενήμερη η Προϊστάμενη αρχή; Και αν ναι τί έκανε για αυτό;

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έπραξε τα δέοντα, καθώς το ρεπορτάζ ανέδειξε οτι η σύλληψη έγινε δημόσια, άρα έγινε ευρέως γνωστό το περιστατικό μιάς και ο ρόλος του μεταξύ άλλων, είναι να προασπίζει και να διαφυλάττει επικουρικά, την ομαλή ύπαρξη των μαθητών σε ένα σχολείο;

Οι εκπαιδευτικοί, πρίν προσληφθούν στην εκπαίδευση, υπάρχει καμία μέριμνα ώστε να εξετάζονται από αντίστοιχης ειδικότητας ιατρό ή ψυχολόγο, ώστε να διαπιστώνεται τυχόν εξάρτηση σε διάφορες ουσίες;  Τι ισχύει με την νομοθεσία;  Όπως επίσης τι ισχύει με την νομοθεσία σε περίπτωση που υπάρξει σύλληψη και αν αυτή εφαρμόζεται απο τα αρμόδια όργανα του κράτους; Ο Εκπαιδευτικός συνεχίζει να διδάσκει στο αντίστοιχο σχολείο αφού γίνει μια τέτοια σύλληψη; Όλα αυτά τα ερωτήματα, με αφορμή τέτοιας σοβαρότητας περιστατικών, ταλανίζουν γονείς και μαθητές. Δυστυχώς πολλές φορές συγκαλύπτονται, λόγω αμφιλεγόμενων συμφερόντων, που όμως έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια των μαθητών. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όχι να τα απομακρύνουμε άρον άρον (όπως έπραξαν κάποιοι γονείς) από ένα σχολείο που δημιουργήθηκε ως πρότυπο απ’ την πολιτεία και να τους δώσουμε το μέλλον που τους αρμόζει, πάντα ρίχνοντας φως στην αλήθεια.

Χαίρετε. Είμαι γονέας ενός μαθητή από την πόλη της Άμφισσας, σας γράφω αυτήν την επιστολή ως ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης δικαιοσύνης ή έστω ενημέρωσης, απλά. Σας επισυνάπτω ένα κείμενο, με μια σειρά ρητορικών ερωτημάτων σε ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο έλαβε χώρα σε σχολείο της πόλης μου, μόνο που όπως κάθε σοβαρό θέμα στην χώρα μας, γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί, σε βάρος των παιδιών μας αλλά και των γονέων.

Στέλνουμε λοιπόν τα παιδιά μας στο σχολείο, ιδιαίτερα δε σε ένα Πρότυπο Σχολείο, όπως είναι το μουσικό σχολείο Άμφισσας, να μάθουν γράμματα, σωστή διαπαιδαγώγηση κτλ, στο οποίο όμως, τελικά, όπως αποδείχτηκε από τα γεγονότα και από αυτά που μας περιέγραφαν τα παιδιά μας, μόνο μάθημα δεν γινόταν, αλλά ‘κατήχηση’ σε ακραίες ιδεολογίες, προτροπή σε πράξεις που δεν συνάδουν σε ευνομούμενη κοινωνία και τις αρχές που δώσαμε στα παιδιά μας και όλα αυτά από εκπαιδευτικούς (!!!), μέσα στον χώρο του σχολείου. Δεν αφορά η ιδεολογία του καθενός(εκπαιδευτικού) εμάς και τα παιδιά μας, αρκει να την κρατάει έξω από το μάθημα και το σχολείο, και όχι να ‘κατηχούν’ τα παιδιά μας και να τα οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια!!!

Προφανώς, υπήρχαν πολλές αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν και ίσως ‘προηγούμενα’ με τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ η σύλληψη εκπαιδευτικού στην πόρτα του σχολείου στις 20 Μαϊου 2019 με χειροπέδες και ουσίες στην κατοχή του Εκπαιδευτικού, με τις οποίες θα έμπαινε στο σχολείο σε ώρα μαθήματος, μόνο τρόμο προκαλεί στους γονείς για τα παιδιά τους. Παρόλα αυτά το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να συγκαλυφθεί το γεγονός (Σημ. συνήθως, σε τέτοιες υποθέσεις εμπλέκονται και άλλοι, κατά πάσα πιθανότητα) να προσπαθούν να δείξουν ότι δεν συνέβη το γεγονός, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να πάρουμε τα παιδιά μας από το σχολείο προς άλλα σχολεία, προκειμένου να τα προστατέψουμε.

Χάνοντας έτσι την επιλογή τους να φοιτήσουν σε ένα πρότυπο σχολείο. Παρακαλώ πάρα πολύ, με όλο τον σεβασμό, να δημοσιοποιήσετε το κείμενο που επισυνάπτω, ώστε να ξυπνήσουν αυτοί που πρέπει, να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός που κοιμάται και να ενημερωθούν οι γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους. Ξέρω πως υπερασπίζετε το δίκαιο και για αυτό απευθύνομαι σε εσάς! Σαφέστατα μπορεί ο οποιοσδήποτε και πολύ περισσότερο εσείς  με την δημοσιογραφική σας ιδιότητα, να επιβεβαιώσετε τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν δημόσια και μπροστά στα μάτια περιοίκων, στην πόρτα του σχολείου, με ένα απλό τηλεφώνημα στο Α.Τ Άμφισσας ή στις αρμόδιες υπηρεσίες δικαιοσύνης της πόλης. Και ακριβώς επειδή είναι εύκολη, για εσάς η διασταύρωση των γεγονότων που σας αναφέρω, παρακαλώ θα ήθελα να διατηρήσω την ανωνυμία μου, προκειμένου να διασφαλίσω την προστασία των παιδιών μας. Θεωρώ πως το κείμενο είναι έτσι γραμμένο που να μην εκθέτω εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ, εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας!!!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Γύρω στις 5 με 6 έξω από το σχολείο είναι ένας…αρχίζει και τηλεφωνεί…μαζεύονται άλλοι 6 η 7 η και περισσότεροι… ήρεμοι όλοι και όλες.. ηλικίες 12 έως 17… Μετά από μια ώρα αρχίζουν να ουρλιάζουν… ακατάπαυστα… ακατάληπτα… Κάθε απόγευμα..σε συγκεκριμένο σχολείο…. δυτικά προάστια …

  2. Φατε Sinboy ολους τους ομοιους του γονεις..παραπονιεστε και απο πανω

Comments are closed.