29/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΗΠΑ-Ιλινόις: Η ιστορία των ΛΟΑΤ θα διδάσκεται στα δημόσια σχολεία με νέο νόμο

Κοινοποίηση:
5760-696x418

Ο κυβερνήτης J.B. Pritzker υπέγραψε μια…πρωτοποριακή νομοθεσία την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας από τα δημόσια σχολεία στο Ιλινόις να διδάξουν στους μαθητές «την ιστορική συμβολή των LBGT ατόμων στην ιστορία των ΗΠΑ»!!

Οι υποστηρικτές του νόμου επιμένουν ότι το πρόγραμμα σπουδών θα περιορίσει τον εκφοβισμό εναντίον σπουδαστών που αναγνωρίζονται ως LGBT. Ο νόμος απαιτεί επίσης ότι το κρατικό συμβούλιο εκπαίδευσης πρέπει να παρέχει έναν κατάλογο σχετικών εγχειριδίων που θα επιτρέπεται κάθε σχολείο να αγοράσει σύμφωνα με το νόμο κάθε χρόνο.

Η νομοθεσία αναφέρει: «Κάθε δημόσια σχολική περιφέρεια , κάθε δημόσιο σχολείο αναγνωρισμένο από το κράτος, κάθε μη δημόσιο σχολείο, λαμβάνει επιδότηση ανά μαθητή για την αγορά αμερόληπτων εγχειριδίων. Μόνο στα δημόσια σχολεία, η διδασκαλία της ιστορίας θα περιλαμβάνει μια μελέτη των ρόλων και της συμβολής των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ στην ιστορία αυτής της χώρας και αυτού του κράτους».

Ο Brian Johnson, Διευθύνων Σύμβουλος της LGBT Rights Equality Illinois, δήλωσε σχετικά με τη νομοθεσία πέρυσι: «Νομίζουμε ότι όλοι οι μαθητές είναι καλύτεροι όταν τους διδάσκουμε το πλήρες εύρος της ιστορίας. Είναι πιο πιθανό να καταλάβουν ότι ένα διαφορετικό cast έχει συμβάλει στην κοινωνία μας».

Τον Μάιο, η κρατική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο με ψήφους 34-18.

Ο Terry Schilling, εκτελεστικός διευθυντής του αμερικανικού σχεδίου αρχών, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Ουάσινγκτον, της οποίας η ανακηρυγμένη αποστολή είναι να αποκαταστήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ως βάση για την αμερικανική κοινωνία, πιστεύει ότι οι ακτιβιστές των LGBT εφαρμόζουν κάτι πολύ πιο απειλητικό ενώ τα σχολεία αποτυγχάνουν σε μεγάλο βαθμό .

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο περίπλοκο από την εμπάθεια με τη διδασκαλία των μικρών παιδιών για τη σεξουαλικότητα», δήλωσε ο Schilling.

«Οι γονείς πρέπει να ανκτήσουν το ρόλο τους ως κύριοι εκπαιδευτικοί των παιδιών τους – ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα των παιδιών τους, κανείς άλλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα ή την ευθύνη. Η πρόσφατα υιοθετημένη νομοθεσία του Illinois σχετικά με την ιστορία του LBGT κινήματος, τόνισε, είναι «μια πολύ στοχοθετημένη επέκταση» από τα ήδη ρητά μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Τα Αμερικανόπουλα σήμερα δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά στοιχεία της ιστορίας, είναι ανίδεοι ως προς την ίδρυση της Αμερικής και ήδη διδάσκονται ουσιαστικά ότι η Αμερική ιδρύθηκε από λευκούς άνδρες που καταπίεζαν τις γυναίκες και τις μειονότητες αντί για το σε τι βασίστηκε πραγματικά η Αμερική, την η έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ότι όλοι οι άνδρες δημιουργούνται ίσοι και έχουν αναφαίρετα δικαιώματα. Δεν διδάσκονται ότι οι ηγέτες των πολιτικών δικαιωμάτων όπως ο Φρέντερικ Ντάγκλας και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ θεώρησαν τον τερματισμό της δουλείας και την εγκαθίδρυση των πολιτικών δικαιωμάτων ως συνέχεια στις θεμελιώδεις αρχές «.

«Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική απελευθέρωση είναι μια κοσμική θρησκεία με τη δική της σειρά πεποιθήσεων, οι οποίοι δεν είναι μόνο μια επίθεση στην αθωότητα των παιδιών, είναι η επιβολή ενός συστήματος πεποιθήσεων μέσω των δημόσιων σχολείων», συνεχίζει ο Schilling.

Ο νέος νόμος του Illinois θα αρχίσει να ισχύει τον Ιούλιο του επόμενου έτους.

Παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα με επίκεντρο την ιστορία των ΛΟΑΤ έχουν επίσης πρόσφατα κατοχυρωθεί με νόμο στο Νιου Τζέρσεϋ και την Καλιφόρνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΩΝ LOAT ΤΩΝ BOAT TΩΝ FLUE ΤΩΝ BLUE ΤΩΝ GLUE TΩΝ LOAF ΤΩΝ. ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΒΕΛΟΥΛΩΝ ΤΩΝ GAY KΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ, ΚΑΙ ΚΆΘΕ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΊΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΆΦΙΟ ΤΗΣ ΒΊΒΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΌΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΑ

  2. ΓΙΑΤΊ ΚΑΤΆΝΤΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΑΣ ΔΙΔΆΣΚΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΟΙ ΛΙΒΕΛΟΥΛΕΣ ΟΙ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ ΟΙ ΣΑΥΡΕΣ ΟΙ ΚΡΟΚΌΔΕΙΛΟΙ ΤΑ ΦΊΔΙΑ ΟΙ ΤΕΡΜΙΤΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΎΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΈΛΑΣΗ GAY SNAKE ΑΣ ΠΟΎΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΎΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΆ ΚΆΘΕ ΥΓΙΕΊ ΣΚΕΠΤΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Comments are closed.