ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – “ΦΩΤΙΑ” για τον ΟΓΑ Θεσ/νίκης! Δεν τους απασχολεί τίποτα! Ούτε να πεθάνουμε δεν μπορούμε με δαύτους!

Κοινοποίηση:
oga-1

“Ειμαι ενας φανατηκος αναγνωστης του Μακελιου και θελω να καταγγειλω τον ΟΓΑ Θεσ/νικης για την καθυστερηση των εξόδων κηδειας εως και 10 μηνες.

Θελω να καταγγειλω τον ΟΓΑ η ΟΠΕΚΑ Κεντρικης Μακεδονιας στη Θεσ/νικη το τμημα εξωδων κηδειας για την καθυστερηση πληρωμης εννεα μηνες και πανω, απο την καταθεση της αιτησης η οποια δεν διεκπεραιωθηκε στα πλεσια του Νομου.Και την αδιαφορια της προισταμενης του τμηματος και μη τηρησης του νομου περι διεκπεραιωσης αιτησεων για το χρονικο διαστημα που οριζει ο νομος.Που προσπαθουσε να μου εξηγησει το πως λειτουργει αυτη τη στιγμη ο ΟΓΑ η ΟΠΕΚΑ αδιαφοροντας για την πληρωμη μου.
Στα μεσα του Οκτωβριου 2018 επισκεφτηκα τον ΟΓΑ στη Θεσ/νικη για να παρω απαντησεις για την καθυστερηση να πιστωτωσουν στο λογαριασμο της Τραπεζας τα εξωδα κηδειας διοτι ειχαν περασει 100 ημερες απο την αιτηση μου.
Ακουστε ολοι οι Ασφαλισμενοι την απαντηση της προισταμενης.
<< Εδω ο ΟΓΑ ειναι περιφεριακος και εξυπηρετουμε 7 νομους στο ΙΚΑ τα περνετε σε 15 ημερες και στον ΟΓΑ σε 9 μηνες.Ρωτησα αν υπαρχει υπουργικη αποφαση για τον ΟΓΑ να καθηστερει αιτησεις 9 και 10 μηνες οταν οι Προθεσμιες Διεκπεραιωσης Υποθεσεων Πολιτων στο δημοσιο εχουν ενα οριο των 50 ημερων.Η απαντηση ηταν ιδια.Δηλαδη: Εδω το τμημα ειναι Περιφεριακο εξυπηρετουμε 7 Νομους για ενα εκατομμυριο ασφαλισμενους.Αυτη τη στιγμη εξεταζονται οι αιτησεις του Ιανουαριου 2018 .Υπαρχει ενας υπαλληλος που ασχολειτε με τα έξοδα κηδειας με 800 αιτησεις το μηνα. Εργαζονται 23 υπαλληλοι για ενα εκατομμυριο Ασφαλισμενους για να εξυπηρετουν ολα τα αντικειμενα της ασφαλισης, των συνταξεων και των παροχων 7 νομων της Κεντρικης Μακεδονιας.
Ειπα οτι θα το καταγγειλω.
Η απαντηση ηταν: Καντε οτι θελετε αυτο ειναι.>>

Θελω να προσθεσω και τον εξης νομο.
Προθεσμιες Διεκπεραιωσης Υποθεσεων Πολιτων.
“” Αρθρο 4 του Ν.2690/1999, ( ΦΕΚ45 Α`) οπως εχει αντικατασταθει απο τις διαταξεις του αρ-θρου 11 του Ν.3230/2004,(ΦΕΚ 44/Α`) και του αρθρου 6 του Ν.3242/2004,( ΦΕΚ 102/Α`).
Οι δημοσειες υπηρεσιες, οι οργανισμοι τοπικης αυτοδιοικησης α`και β`βαθμου ( δημοι, κοινοτητες, νομαρχιακες αυτοδιοικησεις) και τα νομικα προσωπα δημοσιου δικαιου ( που ανηκει και ο ΟΓΑ) εχου υποχρεωση.
Να απαντουν στις αιτησεις και να διεκπεραιωνουν τις υποθεσεις των ενδιαφερομενων πολιτων, μεσα σε προθεσμια πενιντα (50) ημερων, εφοσον απο ειδηκες διαταξεις δεν προβλεπονται μι-κροτερς προθεσμιες””

Απο αυτα τα χρηματα ενα μερος τα δανηστηκα τα υπολοιπα τα στερηθικα και τωρα μεσα στο χειμωνα που δεν εχω να βαλω πετρελαιο περιμενω 9 μηνες για να μου τα επιστρεψουν απο εναν Οργανισμο που δεν εχει υπαλληλους να εξηπηρετει.

Αν θελεις κ.Χιο να προσθεσεις οτιδηποτε ελευθερα γιατι εγω κουραστηκα αλλα θα αγωνιστω με την αδιαφορια των πολιτικων που μονο το τομαρι τους τους ενδιαφερει περνωντας τα 10.000 χιλιαρικακια το μηνα αδιαφοροντας για τους Ελληνες πολιτες αν θα ζησουν η αν θα πεθανουν. Ειρθαν σαν ακριδες κατασπαραξαν οτι βρηκαν μπροστα τους και τωρα προσπαθουν να εξαφανισουν και τα πτωματα μας για να μην αφησουν ιχνος πληρωμης( με τα εξωδα κηδειας.
Οταν οφειλουμε στο δημοδιο μας κατασχουν τα χρηματα μας ητε απο το μησθο μας ητε απο τη συνταξη μας ητε απο τον τραπεζικο λογαριασμο μας σε αυτη την περιπτοση οι υπαλληλοι του δημοσιου ειναι επαρκεις.

Ενας αναγνωστης του ΜΑΚΕΛΙΟΥ

Ευχαριστω Στεφανε Χιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: