ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – “ΦΩΤΙΑ” για ΠΟΕ-ΟΤΑ, πλαστά πτυχία και ένα ΔΗΜΟΣΙΟ όλο τρέλα! ΔΕΙΤΕ πως γίνεται το… παιχνίδι!

Κοινοποίηση:
plasta-dikaiogitika-570

“Κύριε Χίο είμαι αναγνώστης σας εδώ και πολλά χρόνια και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που καυτηριάζετε τα θέματα στις ειδήσεις και όχι μόνο, γι αυτό και πήρα το θάρρος να σας γράψω αυτό το μήνυμα και να θεωρηθεί σαν καταγγελία από δύο γονείς 50 χρονών με δύο παιδιά και πέντε μήνες άνεργοι και απελπισμένοι, βλέποντας τις αδικίες και τις λοβιτούρες – πλαστογραφίες που γίνονται στο δημόσιο τομέα με πλαστά έγγραφα!!!

Η καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο, ήταν η αφορμή που άρχισαν να ψάχνουν κάτι παραπάνω και γι άλλους με πλαστά πτυχία ή άλλα πλαστά έγγραφα. Να ξέρετε ότι αυτοί με τα πλαστά δεν μετριούνται στα δάχτυλα…!!! Είναι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες που έχουν μπει στο δημόσιο τομέα. Εγώ πριν έξι χρόνια, έκανα αίτηση στον ΟΑΕΔ σε μια προκήρυξη για κοινοφελή εργασία σε πεντάμηνα και ήμουν μέσα. Όταν πήγα να καταθέσω τα χαρτιά μου για να με προσλάβουν, μου είπαν ότι όσοι είναι απόφοιτοι μέχρι το 1980 θέλουν χαρτί του Δημοτικού και όσοι είναι μετά θέλουν χαρτί του Γυμνασίου. Εγώ ήμουν το 1981, απόφοιτος Δημοτικού και δεν είχα χαρτί Γυμνασίου γιατί το σταματησα όταν ήμουν μικρός.

Αγανάκτησα και γω και πήρα την απόφαση να το βγάλω το Γυμνάσιο και γράφτηκα στο (ΣΔΕ) Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και εδώ είναι που θέλω να καταλήξω! Εκεί γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους που δούλευαν αρκετό καιρό στους δήμους και δεν είχαν το χαρτί αυτό και άρχισαν να τους το ζητάνε από τις υπηρεσίες που είχαν προσληφθεί. Για πείτε μου τώρα εσείς αυτό είναι νόμιμο; Είχαν πιάσει δουλειά χωρίς να ελέγξουν τα χαρτιά τους τότε και τους το ζήτησαν μετά από τόσο καιρό. Δεν πρέπει να τους ελέγξουν κανονικά και αυτούς εφόσον δεν είχαν το χαρτί τότε και το καταθέτουν τώρα με ημερομηνία αποφοίτησης που αναγράφει το χαρτί;;;

Όλες οι προκηρύξεις το γράφουν καθαρά ΠΕ-ΔΕ-ΤΕ-ΥΕ. Και δεν είναι μόνο από τα ΣΔΕ, είναι και από νυχτερινά Γυμνάσια, Εσπερινά Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ κτλ. Όσο για τα ΑΜΕΑ που υπάρχουν και διορίζονται στους δήμους και παίρνουν μόρια από τις προκηρύξεις που γίνονται, καλό θα ήτανε και γι αυτούς να υπάρχουν προγράμματα κοινωφελή μόνο γι αυτούς για να μπορέσουν να πιάσουνε καμιά θέση και οι υπόλοιποι.

Και να σας αναφέρω μερικά παραδείγματα από ΑΜΕΑ που μου έτυχαν σε μενα. Πήγα σε πολλούς δήμους για να καταθέσω έγγραφα και στην είσοδο είχε έναν που τον ρωτάω που να πάω και για να μου πει έκαψα το δικό μου το μυαλό.

Πάω σε έναν άλλο δήμο και σε ένα γραφείο ήταν ένας με το ένα του χέρι ανάπηρο και έκανε να εξυπηρετήσει τρία τέταρτα. Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο έχουν προσλάβει μία που είναι ΑΜΕΑ στο γκισέ για να περνάει ονόματα στο κομπιούτερ και να δίνει αριθμό στους αρρώστους που για να γράψει το όνομα Κώστας έχανες τη σειρά σου. Ρωτούσε την διπλανή της που είναι το κάθε γράμμα και αν γραφεται το Κώστας με Ο. Σε κάποιον άλλον δήμο έτυχα σε καθαριστή πάνω από 150 κιλά ο οποίος δεν μπορούσε να κουνηθεί και μετά δυσκολίας έκανε 5 βήματα και καθότανε. Αυτός τώρα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο στην καθαριότητα του Δήμου και πληρώνεται για να κάθετε ή για να καθαρίζει;

Αυτοί από την ΠΟΕ ΟΤΑ που κάνουν απεργίες και έχουν μπει στους Δήμους με συμβάσεις εργασίας και θέλουν να νομιμοποιηθούν με πλαστά πτυχία και έγγραφα πρέπει να τιμωρηθούν.

Από την άλλη τα ΑΜΕΑ – που δεν μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία – έχουν μπει σε δημόσιες υπηρεσίες. Εγώ και η οικογένειά μου δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά για να ζήσουμε τίμια και όχι με κόλπα και πλαστογραφίες.

Μερικοί και είναι πολλοί, τρώνε και πίνουν εις βάρος των άλλων και μετά ζητάνε συγγνώμη. Και μεις ψυχές είμαστε και θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

 

Ευχαριστώ πολύ

Βέρος Σαλονικιός”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Το άλλο το σκεπάρνι δεν έβγαλε καν το γυμνάσιο.Μου θες και δουλειά στο δημόσιο.Βλακέντιε!

  2. Μα δεν δουλεύει τίποτα τελικά σ’αυτό το κράτος ; Είναι δυνατόν να γίνεται έλεγχος δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 12 χρόνια ; !

  3. ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ….!!!! ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ…. ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΞΙΝΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΕ ΟΣΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝΕ…. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Η ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΓΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ…!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΜΕΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ…!!! ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ…. ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ….ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ….!!!!

  4. Ο καλοσκαμης στο κερατσινι εδινε πτυχια γυμνασιου λυκειου με το αζημιωτο σε δημοσιους υπαλληλους που δεν ειχαν τελειωσει το σχολειο και ειχαν διοριστει σε θεση που προυποθετε οτι εχεις πτυχιο. Και το πιο τραγικο: τα αστερια “φοιτουσαν” χωρις να πατανε, δια αποστασεως..

  5. ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΕΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!!!

Comments are closed.