ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών από ομάδα λαθρομεταναστών!!! Τους έστησαν “καρτέρι”…

Κοινοποίηση:
ΧΑΛΚΕΙΟΣ-ΧΙΟΥ

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε την Τρίτη 19/06/18, στο χωριό Χαλκειό Χίου! Ομάδα λαθρομεταναστών έστησε “καρτέρι” σε “ανήλικα παιδιά” που έπαιζαν σε υπαίθριο χώρο στην είσοδο του χωριού και μόλις βρήκαν την ευκαιρία… τους επιτέθηκαν παρενοχλώντας τα σεξουαλικά!!!

Στην προσαγωγή 5 λαθρομεταναστών που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ. προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έπειτα από την καταγγελία των 6 ανηλίκων παιδιών στο χωριό Χαλκειός. Όπως ανέφεραν μάρτυρες του περιστατικού, ξαφνικά ακούστηκαν φωνές από το συγκεκριμένο σημείο, με τα παιδιά από τη μια να φωνάζουν και από την άλλη να καλούν σε βοήθεια.

Όπως εξήγησαν σε όσους βρέθηκαν στο σημείο, λίγα λεπτά νωρίτερα, κατά δήλωσή τους που ερευνάται ως προς την ορθότητα της από την Αστυνομία, 5 άγνωστοι λαθρομετανάστες τα πλησίασαν και στη συνέχεια με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να τα αγγίξουν σε διάφορα σημεία του σώματος τους.

Όταν κατάλαβαν τις προθέσεις των αγνώστων προσπάθησαν να τους απωθήσουν, φωνάζοντας και καλώντας σε βοήθεια με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή!

Στη συνέχεια τα 6 παιδιά, που είναι στην ηλικία του Δημοτικού, ενημέρωσαν τους γονείς τους αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο για το τι είχε προηγηθεί, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Τα δύο περιπολικά που βρίσκονταν στη ΒΙ.ΑΛ. κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες με τη βοήθεια των ανηλίκων, οι οποίοι και τους αναγνώρισαν την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από χωράφια κοντά στο hotspot.

vial-aeros-750x430

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους και έναν ακόμη αυτόπτη μάρτυρα μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για κατάθεση ώστε να διερευνηθεί το περιστατικό.

Από την πλευρά της η Αστυνομία επιβεβαιώνει την προσαγωγή των 5 λαθρομεταναστών, χωρίς όμως να δίνει επιπλέον λεπτομέρειες στη δημοσιότητα καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…

 

prosfyges-XIOS

Από την αρχή του έτους οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός στη Χίο, εξέφρασαν άμεσα την αγανάκτησή τους, βγαίνοντας στους δρόμους με πανό, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει στην περιοχή τους, νέους οικίσκους, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου, στη ΒΙ.ΑΛ.

dsc_3270

Μάλιστα, στον πρόχειρο οικίσκο που είχαν τοποθετήσει τότε ως εμπόδιο στα φορτηγά – προκειμένου να τα εμποδίσουν να προσεγγίσουν τον χώρο για τις απαραίτητες εργασίες πριν την τοποθέτηση των νέων οικίσκων για τους πρόσφυγες και μετανάστες – οι κάτοικοι τοποθέτησαν μια επιγραφή που ανέφερε χαρακτηριστικά «Σήμερα κλειστόν»!

Σημειωτέον… η Χίος παραμένει ο πιο “δημοφιλής προορισμός” προσφύγων και λαθρομεταναστών που καταφθάνουν από την Τουρκία!

Οι κάτοικοι πλέον αγανάκτησαν…

Οι αντοχές της τοπικής κοινωνίας εξαντλήθηκαν!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: