ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! “Μεγάλοι κίνδυνοι” στις σήραγγες της λεωφόρου Αθηνών–Σουνίου

Κοινοποίηση:
1

Πριν μερικούς μήνες (11/8/18) αναδείξαμε προβληματισμό αναγνώστριας σχετικά με την επικινδυνότητα η μη, των σηράγγων στο 33ο χλμ, γνωστών ως “τρύπες Καραμανλή” (δείτε ΕΔΩ) . Το δημοσίευμα το στείλαμε και στην Περιφέρεια Αττικής. Ταυτόχρονα δημοσιοποιήσαμε και την αλληλογραφία για το ίδιο θέμα που υπήρξε από πλευράς του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αγ. Μαρίνα Αλυκού” από το 2013, με τελευταία την συνάντηση του Συλλόγου , στις 30/4/2018, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, παρουσία εκπροσώπου της Περιφερειάρχη.

Η Περιφέρεια με έγγραφό της (31/8/18) προς τον Σύλλογο, αφού προηγουμένως έκανε αυτοψία, διαβεβαιώνει πως “οι σήραγγες είναι ευσταθείς και δεν χρήζουν υποστήριξης”, σημειώνοντας ότι η τυχόν διεύρυνση της διατομής προκειμένου να τοποθετηθεί επένδυση, θα μπορούσε να προκαλέσει καταπτώσεις καθώς ο βράχος έχει ήδη καταπονηθεί από τη χρήση εκρηκτικών κατά την διάρκεια διάνοιξης των σηράγγων.

Παραθέτουμε και την ενημέρωση που μας έστειλε ο Σύλλογος Αγ Μαρίνας, ο οποίος επαναλαμβάνουμε πως από το 2013 έχει ασχοληθεί με το θέμα και φυσικά σε αυτόν και όχι σε μας οφείλεται η κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Επικινδυνότητα σηράγγων 33ου Km της Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, (τρύπες Καραμανλή).

Χρειάσθηκε να περάσουν σχεδόν 5 χρόνια , από την πρώτη παρέμβαση μας, [24/11/2013, επιστολή μας (e-mail), προς την τότε Γ.Γ. Δημοσίων Έργων ( ΕΥΔΕ ΟΔΙΚΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΥΔΕ/ΟΣΥΕ)], και συνεχείς από τότε παρεμβάσεις μας προς τις αρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μέχρι να εκμαιεύσουμε την άποψη της σημερινής αρμόδιας Διεύθυνσης.
Με το υπ’ αριθμ. 10668 / 31 – 08 – 2018 έγγραφο της , μας γνωστοποιεί ότι συμπερασματικά ” …. οι σήραγγες είναι ευσταθείς και δεν χρήζουν υποστήριξης”.
Τώρα πώς γίνεται να είναι ευσταθείς και να μη χρήζουν υποστήριξης, όταν στην αμέσως επόμενη παράγραφο του εγγράφου εκφράζονται οι φόβοι , ότι τυχόν υποστηρικτική επέμβαση, “…… ενδέχεται να προκαλέσει καταπτώσεις καθώς ο βράχος έχει ήδη καταπονηθεί από την χρήση εκρηκτικών κατά την διάνοιξη των σηράγγων”, οι αρμόδιοι που πραγματοποίησαν την σχετική αυτοψία το γνωρίζουν.
Δεν ξέρουμε αν με αυτό το έγγραφο της , η εν λόγω Δ/νση αναλαμβάνει την ευθύνη της ακεραιότητας των σηράγγων, εμείς όμως εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι οι σήραγγες κρύβουν μεγάλη επικινδυνότητα και οι εμπλεκόμενες με το θέμα Δ/νσεις και Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν την υποχρέωση να προχωρήσουν στην υποστήριξη τους , λαμβάνοντας όλα αυτά τα μέτρα, ώστε να μη προκληθούν , ούτε κυκλοφοριακά προβλήματα, ούτε αγανάκτηση των κατοίκων, ούτε και οικονομική επίπτωση στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Προέχει η ασφάλεια των διερχομένων και ότι άλλο δεν αποτελεί δικαιολογία μη παρέμβασης για την εξασφάλιση της”.

Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Αλυκού

πηγή:paraktios.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πρωτα θα πεσουν και μαλλον θαχουμε και θυματα και μετα οι μισελληνες που κυβερνουν θα τις μπαλοσουν ετσι παει στιν εδω μπανανια…..

Comments are closed.