28/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ιράν: Μυστήριο με το δεξαμενόπλοιο – Βρέθηκε κενό!

Κοινοποίηση:
iran-tanker-1-2-768x511

Κενό φορτίου αποδείχτηκε πως είναι το τάνκερ υπό βρετανική σημαία που κατάσχεσε το Ιράν, κάτι που σίγουρα… προκαλεί ερωτήματα. Τα 23 μέλη του πληρώματος του πλοίου που συνελήφθη από το Ιράν είναι ενδεχόμενο να καταθέσουν για τεχνικά ζητήματα, δήλωσε ο υπεύθυνος της λιμενικής αρχής Αλαχμοράντ Αφιφιπούρ.

«Αν κριθεί απαραίτητο και μετά από αίτημα των δικαστικών αρχών, το πλήρωμα ενδέχεται να καταθέσει για τεχνικά θέματα,” μετέδωσε το πρακτορείο ISNA επικαλούμενο τον Αφιφιπούρ.

Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν. Η Τεχεράρη επίσημα αναφέρει πως το δεξαμενόπλοιο Stena Impero συγκρούστηκε με ιρανικό αλιευτικό, ενώ αγνόησε το σήμα κινδύνου που του είχε στείλει το ιρανικό σκάφος.

Ο Αλλαχμοράντ Αφιφιπούρ, , δήλωσε ότι το Stena Impero είχε «συγκρουστεί με αλιευτικό σκάφος κατά την πορεία του. Και σύμφωνα με τον νόμο, μετά το ατύχημα είναι απαραίτητο να διερευνηθούν τα αίτια».

«Η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος άρχισε σήμερα (Σάββατο) από τους εμπειρογνώμονες» υπό την εποπτεία της Λιμενικής και Ναυτιλιακής Αρχής της επαρχίας Χορμοζγκάν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars

Καταδικάζει το Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν “καταδίκασε δυναμικά” σήμερα την κατάσχεση του βρετανικού δεξαμενόπλοιου από το Ιράν. Το Μπαχρέιν που αποτελεί την βάση του Πέμπτου Αμερικανικού Ναυτικού Στόλου, παρότρυνε το Ιράν να σταματήσει τις “ανεύθυνες” ενέργειες του, με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών.

Το Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι κατάσχεσε το βρετανικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο έπλεε με πορεία προς ένα λιμάνι της Σαουδικής Αραβίας και ξαφνικά άλλαξε πορεία εντός του στομίου του Περσικού Κόλπου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: