Θλίψη για τον θάνατο του Λάκωνα χειρουργού Κυριάκου Καλογεράκου

Κοινοποίηση:
5481c9235a1d76066addac52320b32bd_XL

Ο Λάκωνας ιδρυτής και διευθυντής της Μονάδας Μαστού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», Κυριάκος Καλογεράκος, δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας. Έφυγε από τη ζωή, μετά από γενναία, αλλά άνιση μάχη που έδωσε τους τελευταίους μήνες κόντρα σε μια πολύ σπάνια ασθένεια.

Με την ιατρική του ιδιότητα, που υπηρετούσε με συνέπεια, ο αείμνηστος γιατρός είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αρκετές γυναίκες από τη Λακωνία που απευθύνονταν σε εκείνον για διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων. Παράλληλα, όπως γράφει το iatropedia.gr, οι κάτοικοι του Πειραιά θρηνούν για την απώλεια, καθώς ο εκλιπών πέρα από τη σημαντική επιστημονική και ανθρωπιστική του δράση ως χειρουργός ογκολόγος στο Νοσοκομείο «Μεταξά», είχε αναπτύξει και έντονη πολιτική δράση σε θέσεις κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) στην Α’ Πειραιά και Νήσων της ΝΔ, ενώ είχε θητεύσει και ως περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 21/10 και ώρα 6:00 μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, το Αστέρι Δ. Ευρώτα Λακωνίας.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα υπέρ ανακαινίσεως της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου «Μεταξά», την οποία δημιούργησε και διηύθυνε ο Κυριάκος Καλογεράκος (Τράπεζα EUROBANK Αρ. λογαριασμού ΙΒΑΝ GR 7402600500000370201178144).

Πηγή:lakonikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: