Θεσσαλονίκη: Πορεία Κούρδων ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤEO)

Κοινοποίηση:
kourdoi-750x430

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι Κούρδοι που προηγουμένως είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Συρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ερντογαν.

Σημειώνεται πως για τη διαμαρτυρία κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη Κούρδοι που κατοικούν σε διάφορες περιοχές της βορείου Ελλάδας.

Σε λίγο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ ενδέχεται οι δύο πορείες να συναντηθούν και να καταλήξουν μαζί στο τουρκικό προξενείο.

Λόγω της πορείας έχει κλείσει η οδός Εγνατία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Με συνθήματα όπως “Erdogan terrorist” στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία οι Κούρδοι της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα.

Με σημαίες της χώρας τους και κρατώντας ψηλά τα πανό, μικροί και μεγάλοι διαμαρτύρονται για τα δεινά του πολέμου, ενώ ηχεί πολύ δυνατά παραδοσιακή μουσική του τόπου τους με την οποία τραγουδούν οι διαδηλωτές και χορεύουν.

Το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κούρδων δίνει και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Δείτε τι είπε:

Κούρδοι

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας, η οποία θα κατευθυνθεί στο Αμερικάνικο προξενείο με τελικό προορισμό το Τουρκικό προξενείο.

Κούρδοι

Πηγή: thesstoday

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αφού αντιδρούν σε αυτό που γίνεται να παρουνε τον κωλο τους και να πάνε να πολεμήσουν. Αλλιώς να σκασουν και να πάνε για φραπέ.

    1. ετσι ειναι………… τη δουλεια εχουν εδω οι Τσετες?? τη διαμαρτηρονται ???να πανε να πολεμησουν για την πατρηδα τους και οχι εκ του ασφαλους να μ…λακιζονται σε ξενη χωρα

Comments are closed.