Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν οριστικά τα γραφεία του Mega Channel – Εικόνες που σηματοδοτούν το τέλος εποχής (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Συγκινητικές στιγμές στα γραφεία του Mega Channel. Αδιάζουν ράφια και γραφεία. Βούρκωσαν υπάλληλοι που πέρασαν εδώ μια ολόκληρη ζωή…

Λίγους μήνες μετά το μαύρο στο Mega Channel, έκλεισαν και τα γραφεία του καναλιού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης στην οποία είχε περάσει το κανάλι, αποφάσισε να πάψει να πληρώνει το ενοίκιο, που μέχρι σήμερα πληρωνόταν κανονικά και να πάρει τα τελευταία υλικά (βίντεο, μονταζιέρες, γραφεία, υπολογιστές) που υπήρχαν εκεί.

Από νωρίς το πρωί, μέσα στα γραφεία που χρησιμοποιούσε το Mega Channel, βρέθηκαν ορισμένοι από τους υπαλλήλους που συνέδεσαν την επαγγελματική τους πορεία με το «Μεγάλο Κανάλι».
Άνθρωποι συγκινημένοι και ορισμένοι βουρκωμένοι όπως μαρτυρούν και οι εικόνες μέσα από το control. Ακόμα και σήμερα, κανείς τους δεν μπορεί να πιστέψει την τροπή που πήραν τα πράγματα. Πως έφτασε το Mega Channel από κανάλι – πρότυπο και πρώτο σε τηλεθέαση να μην υπάρχει.

Τα γραφεία του Mega Channel στη Θεσσαλονίκη

Το Mega Channel (ή απλώς MEGA) ήταν ο πρώτος, χρονολογικά, ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας με έδρα την Αθήνα. Εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1989, ενώ σταμάτησε η ελεύθερη μετάδοσή του από την Digea στις 28 Οκτωβρίου του 2018.

Παράλληλα σταμάτησε να εκπέμπει και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες στις 20 Νοεμβρίου του 2018. Από το 2012 ήταν αντιμέτωπο με οικονομικά προβλήματα και με διάφορες αντιπαραθέσεις με τις τράπεζες λόγω του δανεισμού του.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την περικοπή των δελτίων ειδήσεων και των ζωντανών εκπομπών και έτσι τα τελευταία χρόνια έκανε προβολή μόνο επαναλήψεων και σημείωνε υψηλή τηλεθέαση παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Οι εργαζόμενοι του καναλιού βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας επειδή δεν λάμβαναν τα δεδουλευμένα τους. Η εταιρεία Τηλέτυπος κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης για τη διακοπή του σήματος του σταθμού και η ακρόαση των εκπροσώπων του είχε πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 30 Οκτωβρίου. Το σήμα του MEGA διεκόπη στις 2:10 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 2018 από την Digea.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: