ΘΕΡΙΖΕΙ ΚΟΣΜΟ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ! Και έβδομος νεκρός στην Ιταλία – 62χρονος που έκανε αιμοκάθαρση

Κοινοποίηση:
PROSOXI-MAKELEIO

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RAI, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ιταλία ανήλθε στους επτά.

Πριν λίγο, πέθανε στην Λομβαρδία ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών από ιταλικά ΜΜΕ. Συνολικά ο αριθμός των νεκρών είναι επτά.
Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πανδημίας

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πανδημίας, αν και σημειώνει ότι ακόμη είναι πρόωρες τέτοιες περιγραφές.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσε σήμερα τον κόσμο να προετοιμαστεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας» του νέου κορωνοϊού, κρίνοντας πως είναι «πολύ ανησυχητική (…) η ξαφνική αύξηση» των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, στη Νότια Κορέα και στο Ιράν.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη συγκράτηση (της επιδημίας), κάνοντας ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη πανδημία» δήλωσε ο Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η επιδημία του covid-19 δεν έχει φθάσει σε επίπεδα πανδημίας κι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει κανείς για πανδημία. «Το να χρησιμοποιούμε τον όρο πανδημία δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα», τόνισε.

«Προς το παρόν, δεν είμαστε μάρτυρες της ανεξέλεγκτης διάδοσης αυτού του ιού παγκοσμίως και δεν βλέπουμε σοβαρά κρούσματα ή θανάτους σε ευρεία κλίμακα» είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. «Αυτό που βλέπουμε είναι επιδημίες σε διαφορετικά σημεία στον κόσμο», υπογράμμισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: