ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ! Απειλές Ερντογάν με “χαρτί” το προσφυγικό: Θα ανοίξουμε τις πύλες αν δεν μας στηρίξετε

Κοινοποίηση:
720_672932_64ebe1bab7-bb41e6d89c56aaa9

Νέες απειλές εκτοξεύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες της, επιτρέποντας στους πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στα εδάφη της να μετακινηθούν προς την Ευρώπη, εάν η Δύση δεν προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη στην Άγκυρα, ειδικά σε ό,τι αφορά στο σχέδιό της για δημιουργία ασφαλούς ζώνης εγκατάστασης των Σύρων προσφύγων.

“Εάν δεν μπορέσετε να αποδεχθείτε αυτό το σχέδιο, θα ανοίξουμε τις πύλες. Θα τους αφήσουμε να πάνε όπου οι ίδιοι επιθυμούν”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Στην ίδια συνέντευξη, εξάλλου, ο Ερντογάν απείλησε ότι υπάρχει πιθανότητα να στείλει και τρίτο γεωτρύπανο στην Κύπρο. “Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε”, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού για το θέμα της ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο με τις χώρες της Δύσης.

“Δεν βρισκόμαστε σε αντίθεση με κανέναν από αυτούς. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Μπορεί να γίνει. Εμείς έχουμε δύο γεωτρύπανα. Υπάρχει πιθανότητα να έρθει και τρίτο. Έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Όλα αυτά τα πλοία μας ξεκίνησαν σταδιακά τις εργασίες και συνεχίζουν”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: