Η Ducati παρουσίασε το επετειακό της τέρας (φωτο..ποιήμα!)

Κοινοποίηση:
duc_ymz5

Ήταν Οκτώβριος του 1992, όταν στο περίπτερο της Ducati στην Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας ΕΙCMA στο Μιλάνο, η εταιρεία από την Μπολόνια παρουσίαζε για πρώτη φορά ένα από τα πιο θρυλικά δίτροχα των τελευταίων δεκαετιών.

Το il Mostrο ή Monster διεθνώς ήταν δημιουργία του Αργεντίνου σχεδιαστή Miguel Angel Galluzzi και η πρώτη απόπειρα της Ducati για κάτι διαφορετικό πέρα από τα συνηθισμένα, ενώ στην παραγωγή βγήκε το 1993.

 

Τα χρόνια πέρασαν και το «τέρας» κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδόσεις, εξελίχθηκε σχεδιαστικά, κρατώντας ωστόσο τον χαρακτήρα του και την απλή πλην όμως επιβλητική εμφάνισή του.

Για να γιορτάσει την 25η επέτειό του, η Ducati παρουσιάζει μια εορταστική έκδοση του Monster 1200 με την χαρακτηριστική ονομασία 25° Anniversario.

Το στοιχείο που το διαφοροποιεί από τους προγόνους του είναι η τριχρωμία της, που συμβαδίζει με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, με το σχετικό εορταστικό σήμα να βρίσκεται στην επένδυση της σέλας.

Φορά επίσης χρυσές σφυρήλατες ζάντες της Marchesini αλλά και ειδικά διαμορφωμένους καθρέφτες από billet αλουμίνιο, υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα επίσης τα αντίβαρα του τιμονιού και η τάπα του ρεζερβουάρ.

Όσον αφορά της επιδόσεις της επετειακής μοτοσυκλέτας, έχει ιπποδύναμη 147 αλόγων.

Το Monster 1200 25° Anniversario θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα, κυκλοφορεί τον ερχόμενο Νοέμβριο και η τιμή του ξεκινά από τα €17.000.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: