Η dolce vita του γιου του διεφθαρμένου πρώην πρωθυπουργού της Μολδαβίας εξοργίζει (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
luca-filat-708

Dolce vita τέλος στη Βρετανία για τον γιο του φυλακισμένου για διαφθορά πρώην πρωθυπουργού της Μολδαβίας, που ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες για ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Λονδίνου και μια πανάκριβη λιμουζίνα Bentley.

Δικαστήριο στη βρετανική πρωτεύουσα διέταξε να παραδοθούν στις Αρχές μισό εκατομμύριο στερλίνες που βρέθηκαν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του Λούκα Φιλάτ με την υποψία ότι πρόκειται για «βρώμικο» χρήμα.

luca-filat-straw luca-filat-mercedes

Ο 22χρονος φοιτητής του City University είχε προκαλέσει σάλο με τον εξοργιστικά πολυτελή τρόπο ζωής του. Σε φωτογραφίες του στο Facebook διακρίνεται να ψεκάζει φίλους του με σαμπάνια Dom Perigon σε πάρτι σε παραλίες του Σεν Τροπέ, ή να πίνει σαμπάνια με το καλαμάκι.

fiu-plah 1479552371152 big-fiul-lui-plahotniuc-si-fiica-lui-damir-in-vacanta-de-lux-la-cannes.png Vila-Geneva-2 a60864ed88cd344905582bc68534eebb

Όταν έφθασε τον Ιούλιο του 2016 στη Βρετανία ο Λούκα Φιλάτ νοίκιασε για ένα χρόνο αντί του εξωφρενικού ποσού των 390.000 λιρών ένα ρετιρέ στο Τσέλσι του Λονδίνου, ενώ πλήρωσε άλλες 200.000 λίρες για μια Bentley Bentayga. Ξόδευε αφειδώς μεγάλα ποσά αν και δεν είχε «καταγεγραμμένο εισόδημα» στη Βρετανία.

Η βρετανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος πάγωσε τους λογαριασμούς τον περασμένο χρόνο μετά από έρευνα για τις παράνομες δραστηριότητες του πατέρα του, Βλαντ Φιλάτ, ο οποίος καταδικάστηκε το 2016 σε εννιά χρόνια κάθειρξη για διασπάθιση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τρεις τράπεζες της Μολδαβίας. Οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν τώρα μήπως ο πρώην πρωθυπουργός «ξέπλυνε» το υποκλαπέν ποσό τοποθετώντας το στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γιου του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: