Η πραγματική σχέση του Michael Jackson με τον πατέρα του

Κοινοποίηση:
AP_04043005145

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου «έφυγε» από τη ζωή ο πατριάρχης της οικογένειας, Jackson, Joe. Σε ηλικία 89 ετών, ο πατέρα του Michael Jackson έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Γι’ αυτούς που πιστεύουν στα παιχνίδια της μοίρας: πέθανε δύο ημέρες μετά τη συμπλήρωση 9 χρόνων, από το θάνατο του γιου του.

Με τον Michael, αλλά και την κόρη του Janet, η σχέση τους μπορεί να χαρακτηριστεί, απλά «πολύπλοκη». Κι αυτό, διότι ήταν τα δύο από τα πέντε παιδιά του, που μίλησαν δημοσίως και με λεπτομέρειες για τα όσα πέρασαν από τον αυταρχικό τους πατέρα. Ο Joe Jackson ήταν εκείνος, που εμπνεύστηκε τους «Jackson 5», όταν τα παιδιά του ήταν ακόμη μικρά. Και ήταν εκείνος, που περισσότερο στον μικρό, Michael εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του.

«Ο πατέρας μου μας είχε πει πως αν σταματήσουμε να τραγουδάμε, θα σταματήσει κι εκείνος να μας αγαπάει», είχε εξομολογηθεί ο Michael Jackson στην Oprah Winfrey, δίνοντας μία γεύση της πολύπλοκης σχέσης τους. Η απειλή του πατέρα του ήταν κάτι που δεν ξεπέρασε. Όπως δεν ξεπέρασε και τη σωματική κακοποίηση που τους ασκούσε. «Σας χτυπούσε ο πατέρας σας;». «Ναι, έβγαζε τη ζώνη του και μας χτυπούσε» είχε αποκαλύψει σε μία άλλη συνέντευξή του, ο «Βασιλιάς της Ποπ».

«Ήταν πολύ σκληρός άνθρωπος. Μία ματιά του ήταν αρκετή για να με τρομάξει… Τον φοβάμαι… Αλλά τον συγχωρώ» είχε εξομολογηθεί σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις. Ο Joe Jackson, λένε κάποιοι, έβλεπε τα παιδιά του σαν «μηχανή που θα έκοβε δολάρια» και άλλοι, ότι ήθελε να τα φτάσει ψηλά, αλλά το έκανε με σκληρό τρόπο. Ο Michael, τον φοβόταν περισσότερο σε σχέση με τα αδέλφια του. Κάποτε είχε εξομολογηθεί ότι ακόμη και μεγάλος που ήταν, κάθε φορά που ο πατέρας του έμπαινε στον χώρο, ένιωθε το στομάχι του να σφίγγεται και να νιώθει τον ίδιο τρόμο, όπως τότε που ήταν παιδί.

AP_8411200242

Εκείνος και η αδελφή του Janet, σταμάτησαν να τον αποκαλούν «μπαμπά» και τον φώναζαν με το όνομά του. Όπως είχαν εξηγήσει και οι δύο, η πατρότητα και η λέξη αυτή είναι τόσο ιερή, για να την χαρίσουν στον πατέρα τους. Και μπορεί ο Michael να τον φοβόταν, όμως, ήταν κι εκείνος που αντιστεκόταν στους συχνούς ξυλοδαρμούς, και κυρίως, εκείνος που έφτασε στη κορυφή.

Μόνο με το ταλέντο του και όχι με τον πατέρα του. Άλλωστε, το μεγάλο «μπαμ» το έκανε, όταν έφυγε από τον έλεγχό του κι άνοιξε τα δικά του φτερά. Μόνος του έμεινε και στη συνέχεια. Μόνος του, χωρίς τη στήριξη του πατέρα του αντιμετώπισε και τα σκάνδαλα που ξεσπούσαν, το ένα μετά το άλλο. Οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του.

Σε μία συνέντευξή του, ο διάσημος τραγουδιστής είχε παραδεχτεί ότι συγχώρησε τον πατέρα του και είναι σε φάση, που προσπαθούν να αναπληρώσουν όσα έχασαν. Άλλωστε, εκείνος ήταν πια μεγάλος και είχε αλλάξει πολλές από τις απόψεις του. Εξάλλου, ο Joe Jackson είχε παραδεχτεί ότι ασκούσε βία στα παιδιά του και ας συμπλήρωνε ότι το έκανε για το… καλό τους.

Κι αν ως πατέρας ήταν κακός, ως παππούς ήταν το εντελώς αντίθετο. Το παραδέχονται και τα εγγόνια, το ανέφεραν και τα παιδιά του, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του. Αν η αγάπη που προσέφερε στα εγγόνια του ήταν κατά κάποιον τρόπο μία «εξιλέωση», αυτό μόνο ο ίδιος το γνώρισε. Πάντως, ο απλός κόσμος και δη οι φαν του αδικοχαμένου «Βασιλιά της Ποπ», ακόμη και σήμερα δεν ξεχνάνε τα όσα μαρτύρια πέρασε το «είδωλό» τους, στα χέρια του «τύραννου» πατέρα.

Πολλοί έσπευσαν να το σχολιάσουν στα social media, προκαλώντας την οργή της οικογένειας Jackson. Χαρακτηριστικός, άλλωστε είναι ο τρόπος που η κόρη του Michael Jackson, Paris αποχαιρέτησε τον παππού της. Με ένα τρυφερό μήνυμα γεμάτο αγάπη, κρατώντας για το τελευταίο «αντίο» τις ωραίες αναμνήσεις που είχε με εκείνον, αλλά κι εκείνες που είχε ο πατέρας της και τις είχε μοιραστεί μαζί της. Γιατί στο τέλος, μένουν τα ωραία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: