Η οικονομική ανάλυση του Θάνου Τζήμερου για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Κοινοποίηση:
retrtret

Η ιστορική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ντομινίκ Τιμ στον συγκλονιστικό τελικό του ATP Finals στην O2 Arena τον έκανε πλουσιότερο κατά 1,27 εκατομμύρια ευρώ.

Σε μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Θάνος Τζήμερος αναλύει τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά και σχολιάζει το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσό από τα χρήματα που κερδίζει ο τενίστας πηγαίνει σε φόρους.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του με τίτλο «Γιατί όλοι φεύγουν πατέρα;», ο Θάνος Τζήμερος γράφει: «1,27 εκατ. ευρώ θα πάρει για τη νίκη του ο Τσιτσιπάς. Συνολικά για τις εμφανίσεις του στο τουρνουά της ΑΤP θα πάρει άλλα τόσα. Κι αν προστεθούν στα 3,3 εκ που έχει κερδίσει φέτος από διάφορα τουρνουά ξεπερνάμε τα 5,8 εκ. Και τώρα η ερώτηση κλειδί:

Πόσοι πιστεύετε ότι είναι σωστό και ηθικό το 45% αυτού του ποσού δηλαδή 2,6 εκατομμύρια να πληρωθούν ως φόροι στο ελληνικό κράτος;

Γι’ αυτό κάθε Έλληνας που βγάζει λεφτά, με όποιο επάγγελμα και να τα βγάζει, σηκώνεται και φεύγει από τη χώρα. Οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΡΙΖΑ που θα σπεύσουν να συγχαρούν τον μεγάλο Έλληνα, ας μπουν στον κόπο να μας πουν με ποιον τρόπο οι μεγάλοι (και παραγωγικοί) Έλληνες θα ΘΕΛΟΥΝ να μείνουν στην Ελλάδα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΣΩΣΤΗ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥς ΠΗΡΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ. ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΘΛΟΥΝΤΕ; ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΠΑΘΛΑ;

  2. Αγαπητέ κυριε Τζίμερε,
    1) πού είναι το “ηθικό” να εχει βγάλει 5εκατομ. € ενας τενιστας σε ενα χρόνο επειδή χτυπαει ενα.. μπαλάκι στο διχτυ, με εναν μορφωμένο γιατρό που ξενυχταει δυο 24ωρα σερι τον μηνα σε εφημερία για να γιατρεψει ασθενεις και πληρωνεται 1500€ τον μήνα! ή μια νοσοκόμα (εναν αστυνομικό, εναν πυροσβέστη, εναν δημόσιο υπάλληλο κλπ) που είναι στο πόδι 18 ώρες και πηγαινοερχεται πάνω κατω ολο το νοσοκομειο για να εξυπηρετει ασθενεις και αμοίβεται με 700€ τον μήνα!
    2) πού με οφελεί εμενα τον πολίτη η “νίκη” του τσιστιστιπα;
    3) πού φαίνονται τα ιδεώδη τού αθλητισμού σε ολα αυτά τα αγωνίσματα; Αν δεν το γνωρίζετε παίζονται απλά μεγάλα στοιχήματα γι αυτό και ανεβαίνουν τόσο τα ποσα!
    4) νους υγιης εν σωματι υγιή. Πού είναι τα πνευματικά και ηθικά ιδεώδη που δίνει ο τσιτσιτσιπας στην νεολαία; – να βγάζει μόνο λεφτα;
    .
    Χεστηκαμε για τον καθε ξετσίπωτο αθληταρα! Είδαμε και τα χαίρια των “ολυμπιονίκηδων” με τα ντοπαρίσματα για να κάνουν νεα ρεκορ!
    Ο αληθινος νικητής είναι αυτος που βγήκε τελευταίος!
    Υπάρχει ένα όριο που μπορεί να φτάσουν οι ανθρώπινες δυνάμεις! Όταν ξεπερνιέται θα πρέπει να μας προβληματίζει. Και τα καριμπού τρέχουν γρήγορα και οι γάτες κάνουν ακροβατικά και τα σκυλιά πηδάνε απο ύψος 3 μέτρων και οι χιμπαντζήδες αναρυχούνται στα δέντρα και πιάνονται απ τα κλαδιά σαν τους μπασκετμπολίστες!
    .
    Ευχαριστούμε πολυ αλλά σκάσαμε απ αυτόν τον “αθλητισμό” σας. Χαρισμά σας! Φάτε τους! Δεν θα πάρουμε άλλους.

    1. ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ…ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ…ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ….ΧΑΑΑΑΑΧΧΑΑΑΑΑ
      ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

    2. Πηγαίνετε σε μια οποιαδήποτε εφημερια νοσοκομείου να δείτε τι ρεκόρ αντοχής και ψυχικής δύναμης χτυπάνε οι γιατροί και οι νοσοκόμες,,
      ..πηγαίνετε να διαβάσετε 30 δικογραφιες 200 σελίδων η μια, για να πάτε την άλλη μέρα στο Δικαστήριο να δικάσετε,
      ..πηγαίνετε σε ενα αστυνομικό τμήμα να δείτε τους ανθιπασπιστες να γράφουν καταγγελιες για ωρες και να τους γινετε καζανι το κεφάλι και να ερχονται σε επαφή καθημερινά με βρωμιάρηδες γυφτους και λαθρομεταναστες,
      ..πηγαίνετε να σβήσετε φωτιες σαν τους πυροσβέστες για 10ωρα με 60 βαθμους κελσιου,,
      ..πηγαίνετε να μαζέψετε καπνό απ τα χωράφια και να γινονται φούσκα τα χερια σας απ το μάζεμα,
      ..πηγαίνετε να γινετε οικοδόμοι και να ανεβαίνετε σε σκαλωσιες 30 μέτρων για να σοβατίσετε..
      ..πηγαίνετε στις 4τα χαράματα να στήσετε πάγκο στις λαικες με το κρυο να σε πιρουνιάζει,
      ..πηγαίνετε να γίνετε ελασματουργοί και να παίρνουν φωτιά τα μάτια σας απ την τσιμπίδα,
      .
      ..και μετά ελάτε να μας κάνετε κήρυγμα αν ειναι ηθικό να παίρνουν τόσα εκατομμυρια οι αθληταραδες και τα.. νεα ρεκόρ που έκαναν οι “ολυμπιονίκες”!
      .
      Έξω, στην καθημερινή ζωή, στην εργασία και στον μόχθο τής επιβίωσης γίνονται τα αληθινά μεγάλα ρεκόρ και οι άθλοι! – άθλιοι!
      ..που που θα μας πείτε πως εσεις “προπονείστε” πολύ γι αυτό και τα καταφέρατε. Όλοι αυτοί δεν προπονούνται κάθε μερα με σκληρή εργασια που οφελεί κιολας και το κοινωνικό σύνολο?
      Ο τενίστας, που οφελει?
      Ο ποδοσφσιριστης, που οφελει?
      Ο κολυμβητής, που οφελει?
      Ο δρομεας, που οφελει?
      Ο οικοδόμος όμως, που ανεβαίνει στα 30 μετρα, φανταστείτε πόσα ρεκορ έχει σπάσει! Αυτός, οφελεί πραγματικά την κοινωνία και είναι χρήσιμος πολίτης!
      Όλοι εσεις είστε ανεπρόκοποι τεμπελχανάδες!

      1. Ιωνη ψαξε να βρεις τι γινεται με τα ιδρυματα ερευνων των ροκφελερ.Κανουν πειραματα να φτιαξουν ανθρωπους να αντεχουν περισσοτερο με ανορθοδοξους τροπους και φαρμακα. Και μολις τα σταματανε τρελαινονται καιαρρωσταινουν. Ειχε βγει καισε ταινια παλιοτερα.Καλα λες ολα για το χρημα γινονται κανενα ιδεωδη στον αθλητισμο.

      2. Ιωνη ςχασες το νοημα. Δεν ειναι μονο οι αθλητες που δεν εχουν ιδανικα. Απο πισω τους υπαρχουν συμφεροντα τρισεκατομμυριων εταιριες αθλητικων, σπονσορες, φαρμακοβιομηχανιες, πειραματα, μαυρο χρημα, κυβερνησεις, δανεια, τραπεζες, χρεοκοπιες χωρων, προπονητες, εταιριες στοιχηματων , εκβιασμοι, έλεγχος μαζων. Οι αθλητες ειναι οι μαριονετες τους, αβουλα πλασματα. Κανουν ελεγχο στο αιμα και στα ουρα. Σε ιστο δερματος και δειγμα DNA γιατι δεν κανουν;

    3. Ο Τσιτσιπας ξερει να χιριζεται μονο ρακετα το μυστρι ειναι για αντρες.

Comments are closed.