Η μπίζνα του μεταναστευτικού – Τι αποκαλύπτει ο στρατηγός εα Ανδρέας Ηλιόπουλος

Κοινοποίηση:
1

Αποκαλυπτικός για το τι συμβαίνει με το μεταναστευτικό ήταν ο στρατηγός Ανδρέας Ηλιόπουλος ο οποίος χειρίστηκε επί μακρόν τις μεταναστευτικές ροές. Χαρακτηριστικά ο κος. Ηλιόπουλός αποκάλυψε στο Γιώργο Τράγκα ότι πρόκειται για τεράστια μπίζνα και για απειλή για τη χώρα μας.

Όπως, λοιπόν, είπε ως υπαρχηγός ΑΣΔΕΝ είχε ζήσει ήδη το μεταναστευτικό και είχε σημαντική εμπειρία. Έτσι, προσφέρθηκε μετά την αποστρατεία του να συνεισφέρει στη Διεύθυνση μεταναστευτικού στο αρμόδιο υπουργείο.

 

Όταν πήγα στην εν λόγω υπηρεσία με ένα προεδρικό διάταγμα άλλαξε ο προηγούμενος νόμος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο μας. Δηλαδή, να υποδεχθούμε, να περιθάλψουμε και να στεγάσουμε όλους τους εισερχόμενους ενώ τα λεφτά πήγαιναν προς τις ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο όταν φτάνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα γίνεται μια πρώτη καταγραφή από το λιμενικό και στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι ΜΚΟ.

Στα νησιά υπάρχουν πολλές ΜΚΟ που δεν έχουν καταγραφεί πουθενά. Εγώ, προσπαθούσα να βγάλω μια άκρη με το θέμα αυτό και ζήτησα εγγράφως οδηγίες από τον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τον έλεγχο των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ε.Ε.

Δεν είναι θεσμοθετημένες δομές όπου ξέρουν οι ένοπλες δυνάμεις τι συμβαίνει. Η Ελλάδα δεν έχει συμμετοχή στο πώς μοιράζει ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης στις ΜΚΟ για τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρουν όπως σίτιση και στέγαση κλπ.

Το ελληνικό κράτος δε γνωρίζει τι συμβαίνει εντός των δομών. Οι νόμοι του κράτους δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό και αν δεν υπάρχει σωστό πλαίσιο εγώ δε θα μπορούσα να παρανομήσω.

Το ελληνικό κράτος δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο και θεωρητικά τον έλεγχο τον είχε η Ε.Ε. Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορούσε να ελέγξει τις αμέτρητες ΜΚΟ που ήταν στην Ελλάδα.

Όταν  η Ευρωπαϊκή ένωση  διαπιστώνει παρατυπία δεν εγκρίνει  τον λογαριασμό τον οποίο τελικά πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος που σιτίζει τους μετανάστες.

Πέρσι εξάλλου στο τέλος του έτους ο κ. Βίτσας πήγε προς έγκριση στη Βουλή όλους αυτούς τους λογαριασμούς που έγινε ένα τεράστιο ξέπλυμα χρήματος. Τα ψήφισε η ελληνική βουλή και τα πλήρωσε ο  Έλληνας φορολογούμενος.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι δέχτηκε πιέσεις από τον τότε υπουργό Μουζάλα προκειμένου να εγκρίνει να αναλάβει το έργο της διερμηνείας μια ΜΚΟ που όμως στην προσφορά της την οποία έκανε τελευταία ώρα είχε κοστολογήσει στο 60% του συνολικού ποσού τις λειτουργικές δαπάνες ενώ η διερμηνεία θα ήταν το 40%.

Σύμφωνα, όμως, με τις εντολές της Ε.Ε. οι λειτουργικές δαπάνες δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15%. Αν εγώ το έκανα λέει ο κος. Ηλιόπουλος θα βρισκόμουν κατηγορούμενος για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ο κος Μουζάλας μάλιστα μου είπε πως με καθιστά υπεύθυνο αλλά έπρεπε να εφαρμόσω πιστά τον νόμο.  Δεν ήμουν διατεθειμένος να παραβώ τις νόμιμες διαδικασίες γιατί αυτό έμαθα κατά τη στρατιωτική μου θητεία και φυσικά δεν υπέγραψα το συμβόλαιο.

Τέσσερα χρόνια μετά το 2015 είμαστε ακόμη στη διαδικασία του επείγοντος και δεν έχουμε θωρακίσει θεσμικά τη χώρα έναντι του μεταναστευτικού προβλήματος.

Τα Και συνέχισε ο κος Ηλιόπουλος το 2017 η Βουλή των Ελλήνων διέθεσε πέντε εκατομμύρια προκειμένου να στεγαστούν στην ενδοχώρα σε 240 καταλύματα μετανάστες καθώς υπήρχε το πρόβλημα της ασφυξίας των νησιών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, όμως, πως μέσα από την ανθρωπιστική κρίση υπάρχει η ασύμμετρος επιτελή και έτσι θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και αυτό γιαπί αυτό όπως όλοι ξέρουμε τις στρόφιγγες τις ελέγχει ο Ερνογάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΟΘΟΥΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΚΟΠΡΗΤΙΑ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ…..

  2. Ποια εισαι εσυ μωρη βρομιαρα του κερατα που θα μου πεις αν θα γραψω και που;;;;;;Με ξερεις βρε συφιλιαρα και βριζεις;;;;;; Αντε μ@υνοπανο Δεσπω στα τσακιδια, τσολι!!!!!!!

  3. Πωπω πολλά γαλόνια έχει αυτός ρε σείς.Πωπωωω,σε πόσους πολέμους πήγε και τα απέκτησε?Και η κοιλίτσα βλέπω,μία χαρά,άμα πάει μέχρι το ατμ για να πάρει τον μισθουλάκο,θα πάθει συγκοπή!
    Α ναι,εεεεμ ηθικό ακμαιότατο

  4. ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ…………………………..ΑΝΤΕ ΤΑΙΣΤΕ ΞΕΣΚΑΤΩΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΡΑΙΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ….

  5. Aκουστε καλα ολοι εσεις οι αποστρατοι…. οταν βγαζετε τη στολη τοτε ανοιγετε το στοματακι σας και το παιζετε πατριωτες και ηρωες και θα κανουμε θα δειξουμε κτλ κτλ. Οταν φορατε την στολη και ειστε εν ενεργεια και εχετε τον οπλισμο σας, ειστε μουγκα στη στρουγκα να πεφτει ο μισθος και οτι που οι ανθελληνες πολιτικοι σε ολα ναι. Σκαστε λοιπον βουλωστε το γιατι οταν πρεπει να μιλησετε και να κανετε πραγματα ΔΕΝ τα κανετε.

    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ…….ΓΕΜΙΣΑΜΑΙ ΚΟΤΕΣ ΜΕ ΓΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΛΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΙΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΟΥΖΑ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΙΤΣΙΟ ΚΑΜΜΙΑ ΛΟΥΣΑΤΗ ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΡΓΑ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΜΕΤΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΑΡΙΑ…….. …….ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΑΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΧΑ ΧΑ…………

  6. Κουράδας στην φάτσα φαταούλας στην πιάτσα .

  7. ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ…ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΚΑΤΗΓΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ..ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ///ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ
    ΚΟΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝΟΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΙΩΑΝ

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΡΙΖΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΤΕ :
    Πριν να κλείσει χρόνος από τον διορισμό του στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ο αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Ηλιόπουλος αποπέμφθηκε χθες από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, με μια σκληρή ανακοίνωση, που αντανακλά έντονη δυσαρέσκεια για το επίπεδο της συνεργασίας τους και οργή για τις τελευταίες κινήσεις του κ. Ηλιόπουλου.

    Αποκορύφωμα των κινήσεων αυτών υπήρξε η χθεσινή συνέντευξη του κ. Ηλιόπουλου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στην οποία στρέφεται με σοβαρές κατηγορίες εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση του προσφυγικού και επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του, χωρίς ωστόσο να δηλώσει παραίτηση, όπως θα ήταν αναμενόμενο.

    https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/167017_i-deyteri-apostrateia-toy-andrea-iliopoyloy

  8. Είναι φανερό,λοιπόν, ότι το ίδιο τό Κράτος ασκεί προδοτική πολιτική!
    Ας μας πει ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ,.. πόσες έγγραφες διαμαρτυρίες απέστειλε προκειμένου νά ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα;;;…Μήπως παραιτήθηκε καταγγέλοντας τον αναρχοκομμουνα Μουζαλα;
    Φυσικά,όχι!!.. Κατήγγειλε μήπως στην Ένωση Αποστράτων τά τεκταινόμενα;..
    Τέλος πάντων, καθίσταται φανερό ότι γίνονται τερατώδεις παρανομίες,η Ελλάδα καταρρέει καί αυτοί.. χτενίζονται!!!
    Αυτή η ακραία κατάσταση, απαιτεί έναν ακραίο ηγέτη..
    Αυτή η κατάσταση,χρειάζεται έναν Παπαδόπουλο με την καρδιά του Ντερτιλή! Η αν θέλετε έναν Παπαδόπουλο με την αποφασιστικότητά του Στάλιν!!
    Τα παιδάκια τών κολλεγίων με τίς μεταξωτές γραβατουλες καί τούς κάτασπρους πισινούς, είναι για τόν πο@τσο!!! Οπότε, όλοι εσείς πού περιμένετε την σωτηρία ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ,θα πάρετε τα @ρχιδι@ μου!!!

    1. Μπράβο στον Στρατηγό Ηλιόπουλο.Δεν γνώριζα την κόντρα με τον Βίτσα.Να με συγχωρεί ο Στρατηγός.

  9. Ότι τα όβολα μόνο σας ενδιαφέρουν και όχι η ακεραιότητα της πατρίδας για την οποία δώσατε όρκο να την υπερασπίζεστε από οποιοδήποτε κίνδυνο, εκτός και αν τον όρκο τον δίνετε για τυπικούς λόγους και δεν τον πιστεύετε, γιατί μεγαλύτερος κίνδυνος από την ισλαμοποίηση της πατρίδας δεν υπάρχει γιατί ενός κακού μύρια έπονται.

  10. Μπορει τις στροφιγγες να τις ελεγχει ο Ερτογαν, αλλα η Ελλαδα γιατι πρεπει να δεχεται τις βαρκες με τους λαθρο;;;;;;;;; Τι κανει δηλαδη εφαρμοζει το διεθνες δικαιο καταστρεφοντας την χωρα;;;;;;;; Το διεθνες δικαιο λεει δεχθητε ολους τους λαθροεισβολεις, οι οποιοι δεν ειναι προσφυγες;;;;;;;;;; Ρε θα τρελαθουμε σ’ αυτη την χωρα;;;;;;; Παλι τα ιδια θα λεμε;;;;;;; Γιατι δεν γυριζουν τις βαρκες των Τουρκων δουλεμπορων πισω στην Τουρκια , πριν μπουν στα χωρικα μας υδατα!!!!!!! Μερικες βαρκες να γυρισει πισω το Λιμενικο, θα κοπουν οι ροες!!!!!!!!! Θα ρωτησω παλι, αν τα νησια ηταν του Ισραηλ θα περνουσε βαρκα να ξεφορτωσει στις ακτες;;;;;; Δεν νομιζω!!!!!!! Γιατι οι πολιτικαντηδες τις δεχονται;;;;;;;

    1. Pelo
      Μη ξαναγραψεις τιποτα εδω μεσα ανωμαλε κωλομπαρα,σιχαμενε.

  11. Τώρα ειν’ αργάααα… στρατηγούλα γλυκειά!!!!

    Μετα Χριστόν προφητες… γάιδαροι!

  12. Τώρα ειν’ αργάααα… στρατηγούλα γλυκειά!!!!

Comments are closed.