Η μητέρα του Γρηγορόπουλου 11 χρόνια μετά για τον Κορκονέα: “Αμετανόητος και…” (BINTEO)

Κοινοποίηση:
grigoropoulos2-1021x580

Για πρώτη φορά η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μιλά για την δολοφονία του παιδιού της.

Αύριο Παρασκευή συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Η μητέρα του, Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό για τη δολοφονία αλλά και για την απόφαση της δικαιοσύνης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν ένα απίστευτο γεγονός πέρα από κάθε λογική και έχει αποκτήσει έναν κοινωνικό συμβολισμό», σημείωσε λέγοντας πώς ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί έχει χάσει το παιδί της.

Αναφερόμενη στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο ζήτησε να αποφεύγονται μια τέτοια ημέρα.

«Ο Αλέξανδρος ήταν κατά της βίας και όλα αυτά που γίνονται προσβάλουν την υστεροφημία του. Θα ήθελα όλα αυτά τα έκτροπα να αποφεύγονται καθώς προσβάλλουν την οικογένειά μας» σημείωσε.

Η κα Τσαλικιάν μίλησε και για την δικαστική πορεία της υπόθεσης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λέγοντας πως κατασκεύασαν μία εικόνα του Αλέξανδρου «για να δημιουργηθεί άλλοθι στους δολοφόνους του» πως είχε παραβατική συμπεριφορά.

«Ο Αλέξανδρος δεν είχε καμία συμμετοχή σε επεισόδια», σημείωσε.

Χαρακτήρισε ακόμα άδικη την απόφαση του δικαστηρίου για τους Σαραλιώτη και Κορκονέα.

«Η απόφαση ήταν άδικη και αναξιόπιστη για τον Αλέξανδρο. (…)Αθώωσαν τον Σαραλιώτη και επέβαλαν στον Κορκονέα τη μικρότερη ποινή που είχε ως αποτέλεσμα να βγει την επόμενη ημέρα. Ένας άνθρωπος που αποκαλούνταν «Ράμπο» δεν μπορεί να έχει σύννομο βίο».

Τόνισε ακόμη πως ο Σαραλιώτης άκουγε τον Κορκονέα εκείνο το βράδυ και πρόσθεσε πως μετά την απόφαση αισθάνθηκε τόσο άσχημα «που δεν ήθελα να ξαναπάω στο δικαστήριο» ενώ έκανε λόγο και για «προειλημμένη απόφαση».

Δεν παρέλειψε δε να πει πως αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτό που συνέβη. Η τιμωρία είναι για να αναλογίζεται ο κάθε δράστης αξιόποινης πράξης τι έκανε και να μετανιώνει ερχόμενος αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πράξεώς του. Ο Κορκονέας είναι αμετανόητος και θυμωμένος επειδή μπήκε φυλακή. Είναι υποκριτής. Ενόψει της απόφασης του εφετείου εκδήλωσε το υποκριτικό ενδιαφέρον να με συναντήσει.

Κάτι που δεν το δέχτηκα γιατί με αηδίαζε ακόμη και η σκέψη να λάβω μέρος σε μια θεατρική παράσταση με αυτόν τη στιγμή που ήμουν σίγουρη για την υποκρισία του. Θεωρώ ότι θέλει να εξακολουθεί να ζει απερίσπαστος τη ζωή του χωρίς τύψεις στη συνείδησή του», σημείωσε.

Τέλος ζήτησε πως θα ήθελε να γίνεται ένα ετήσιο μνημόσυνο με σεβασμό προς τον Αλέξανδρο ενώ διερωτήθηκε:

«Ξέρετε πολλούς αντιεξουσιαστές να περιμένουν τη μαμά τους, να περιμένουν να τους πάρει η μητέρα τους από το κέντρο της Αθήνας;»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ο Αρης τα ειπε ΟΛΑ. Το μονο που θελω να προσθεσω ειναι οτι η κυρια αυτη θα πρεπει να συλληφθει, γιατι λεει οτι η δικαιοσυνη εκρινε με … προαποφασισμενη αποφαση…

  2. Ο λόγος που έχεις χάσει το παιδί σου, κυρά μου, είναι ότι ασκούσες πλημμελώς τα καθήκοντά σου σαν μητέρα, δηλαδή διέπραξες το ποινικό αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου (άρθρ. 360 Π.Κ.), για το οποίο (αδίκημα) ουδέποτε δικάστηκες …
    Δεν ευθύνεται ένα 15χρονο παιδί για την παραβατική συμπεριφορά του, αλλά ο γονέας ή ο κηδεμόνας του, που δεν εφρόντισε, ως ώφειλε εκ του νόμου, να το νουθετήσει για να το προστατεύσει …
    Σαν πατέρας, εγώ ο ίδιος, έχω γίνει η σκιά του παιδιού μου, τουλάχιστον έως ότου ενηλικιωθεί, για να το αποτρέψω από τις κακές συναναστροφές, τις παραβατικές συμπεριφορές, τις χρήσεις ουσιών, κλπ. –
    Η ασύδοτη ελευθερία που πολλοί γονείς κάνουν το λάθος να παρέχουν στα παιδιά τους, έχει απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο για τα ίδια, όσο και για το κοινωνικό σύνολο …
    Κάποια στιγμή, εμείς οι γονείς θα πρέπει να αναλογισθούμε τις τεράστιες ευθύνες που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας, ως προς την σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή τους, προκειμένου να διαπλάσουμε ακέραιους χαρακτήρες και να τους παραδώσουμε στην κοινωνία χρήσιμους πολίτες …
    Τραγική η απώλεια ανθρώπινης ζωής, αλλά εξ ίσου θλιβερή και η αντιστάθμισή της με χρηματική αποζημίωση …

    1. ακριβως ετσι.αρη η ευθυνη ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ειναι πολυ μεγαλη.κανενας δεν ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ στα καλα καθουμενα .τα συνετα ΠΑΙΔΙΑ προσπαθουν να σπουδασουν και δεν γυρνουν σε συμμοριες και ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΛΠ.ολα αυτα βεβαια βολευουν ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ,ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΛΠ.ΣΕ 5 λεπτα μπορουν να ΓΙΝΟΥΝ ΑΦΑΝΤΟΙ ολοι αυτοι που κανουν τους ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ .ΕΙΔΑΜΕ τι εγινε με την ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ με τους ΑΓΓΛΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ που ηταν φοβος και τρομος της ΕΥΡΩΠΗΣ,ΣΕ μια μερα τους εξαφανισε.ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ αυτους τους τυπους.ειναι λαθος φυσικα να ΑΦΑΙΡΕΙΣ μια ζωη.αλλα κανενας ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν πιστευει οτι ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ αρχισε να πυροβολει στα καλα καθουμενα..φταινε και ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ που καθε χρονο ξεσηκωνουν τον ΚΟΣΜΟ.τοσοι αστυνομικοι ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ εμειναν ΑΝΑΠΗΡΟΙ τυφλοι κλπ.ΓΙΑΥΤΟΥς κανενας δεν ενδιαφερεται??πηγαινε στην γειτονικη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ να τα κανεις να δεις ,σε 10 ΛΕΠΤΑ σε κυκλωνει Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ .

Comments are closed.