Η θεομηνία στη Χαλκιδική στη βρετανική Daily Mail

Κοινοποίηση:
15911558-7235697-image-a-17_1562843042112

Η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας, Daily Mail παρουσιάζει σε θέμα της, τις καταστροφές που άφησε το μπουρίνι της Τετάρτης στη Χαλκιδική.

Στο θέμα της, η Daily Mail αναφέρει. μεταξύ άλλων, πως «Οι ανεμοστρόβιλοι και η έντονη χαλαζόπτωση οδήγησαν στον θάνατο έξι τουριστών, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών στη βόρεια Ελλάδα, αργά το βράδυ της Τετάρτη, δήλωσε η αστυνομία.

Οι εκτιμήσεις για τους τραυματίες κυμάνθηκαν από 30 έως και πάνω από 100.

Τα δέντρα ξεριζώθηκαν, τα φορτηγά αναποδογύρισαν και οι μοτοσικλέτες διασκορπίστηκαν στους δρόμους από τους δυνατούς ανέμους.

Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι ασυνήθιστα στην Ελλάδα, όπου τα καλοκαίρια είναι συνήθως ζεστά και ξηρά. Ο μετεωρολόγος Κλεαρξός Μαρούσακης χαρακτήρισε τις συνθήκες ως «εξαιρετικά ασυνήθιστες» για αυτή τη χρονική περίοδο.

«Είναι η πρώτη φορά στην 25χρονη καριέρα μου που έχω ζήσει κάτι τέτοιο», δήλωσε στην ελληνική τηλεόραση ο Αθανάσιος Καλτσάς, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Νέων Μουδανιών, όπου μεταφέρθηκαν πολλοί από τους τραυματίες με κατάγματα. «Ήταν τόσο απότομο και τόσο ξαφνικό», συμπλήρωσε.

Ο Κάλτσας ανέφερε ότι οι ασθενείς που πήγαν στην κλινική κυμαίνονταν από 8 μηνών έως πάνω από 70. Κάποιοι υπέφεραν από τραυματισμούς στο κεφάλι, από δέντρα και άλλα αντικείμενα που έπεσαν πάνω τους.

Η φρικιαστική καταιγίδα διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στην κρατική τηλεόραση.

Οι αρχές δήλωσαν ότι η Χαλκιδική βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο νέος υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επρόκειτο να την επισκεφθεί την Πέμπτη.

Τουλάχιστον 140 εργάτες διάσωσης συμμετείχαν στις επιχειρήσεις,

Οι καταιγίδες ξεκίνησαν, όταν οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα έφτασαν στους 37 βαθμούς Κελσίου τις δύο τελευταίες ημέρες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: