Η εξομολόγηση μιας ΚΑΡΑΚΟΥΚΛΑΡΑΣ Ελληνίδας νοσηλεύτριας: «Ήρθα στη Γερμανία και…»

Κοινοποίηση:
ellinida-nosileytria-irtha-sti-germania-kai-sothika-1

Η Δέσποινα Ζαμπατέλη αποτελεί σήμερα νοσηλεύτρια στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ντίσελντορφ, «Uni Klinik Düsseldorf». Η ίδια αναφέρεται στη συνέντευξή της στο γερμανικό σύστημα υγείας, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με εκείνο της Ελλάδας. Μάλιστα, στις δηλώσεις από τη συνέντευξή της τονίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα:

«Ο μισθός και οοι συνθήκες εργασίας δεν έχουν καμία σχέση με ότι ισχύει στην Ελλάδα»

«Κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο ισχύει ακόμη και τώρα, είναι πως ερχόμενη να δουλέψω στη Γερμανία ένιωσα άνετα στο εργασιακό περιβάλλον που βρήκα. Παρά το γεγονός ότι δεν είχα μεγάλη εμπειρία και δεν γνώριζα την γλώσσα. Χρειάστηκε ένα σύντομο μόνο πέρασμα από τα ελληνικά νοσοκομεία, κατά την διάρκεια της πρακτικής μου, για να αντιληφθώ, πως δεν ήθελα επ’ ουδενί να δουλέψω κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Ήρθα λοιπόν στη Γερμανία και βρήκα δουλειά στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ντίσελντροφ. Η ονομασία; Uni Klinik Düsseldorf. Κάτι σαν το γερμανικό ”Παπαγεωργίου”». Ο μισθός και οι συνθήκες εργασίας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ντίσελντορφ, δεν έχουν καμία σχέση με ότι ισχύει στην Ελλάδα. Για ποιο λόγο να επιστρέψω; Για να ταλαιπωρηθώ;».

«Αναγνωρίζουν την αξία σου»

«Εδώ αναγνωρίζουν την αξία σου και σου προσφέρουν τα μέσα για να δουλέψεις αποτελεσματικά και να δεις τα οφέλη των κόπων σου. Ισχύει άραγε αυτό για την χώρα μας; Να ξεκινήσω με τα θετικά: Ακούω και στεναχωριέμαι ιδιαίτερα, για κακές συμπεριφορές γιατρών απέναντι στο νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτά δεν συμβαίνουν εδώ. Ναι, υπάρχουν προστριβές και εντάσεις, είναι φυσιολογικό, αλλά κακή, προσβλητική συμπεριφορά δεν υφίσταται.

Η συμπεριφορά που εισπράττω, ακόμη και ως αλλοδαπή εργαζόμενη, είναι πολύ καλύτερη, από αυτή που θα εισέπραττα σε ένα ελληνικό νοσοκομείο. Για αυτό είμαι σίγουρη. Τα ρεπό που δικαιούμαστε, ανάλογα με την κλινική/τμήμα πάντα, είναι περίπου 8 το μήνα. Μπορεί να δουλέψω 8 μέρες σερί και να πάρω 2 μέρες ρεπό, μπορεί όμως να δουλέψω και 5 μέρες και να πάρω πάλι τις ίδιες μέρες ρεπό.

Εννοείται πως δεν παρατηρούνται ελλείψεις σε υλικά, κάτι που ξέρω πως “ταλαιπωρεί” τα ελληνικά νοσοκομεία εδώ και χρόνια. Είναι σημαντικό να ξέρετε πως οι Γερμανοί είναι πολύ απαιτητικοί στη δουλειά τους, δεν αστειεύονται».

ellinida-nosileytria-irtha-sti-germania-kai-sothika

«Αναγνωρίζεται, η αξία μου»

«Είναι απαιτητικοί και αυστηροί όμως, όχι γιατί αντιμετωπίζουν ελλείψεις, ακόμη και στα αυτονόητα όπως εμείς, αλλά γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα τους. Να λειτουργούν ως επαγγελματίες που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία στους ασθενείς. Αυτή είναι η κοσμοθεωρία του γερμανικού συστήματος υγείας και αφορά τους πάντες.

Π.χ. στο χώρο συγκέντρωσης των νοσηλευτών δεν υπάρχει… τηλεόραση όπως στην Ελλάδα. Θυμάμαι, έκανα την πρακτική μου στο “Ιπποκράτειο” και οι νοσηλευτές έβλεπαν… ελληνικά σήριαλ στην τηλεόραση, ενώ από έξω γινόταν χαμός με τους ασθενείς. Αυτά τα πράγματα δεν “παίζουν” στην Γερμανία. Δεν μας λείπουν ούτε υλικά επομένως για να κάνουμε την δουλειά μας, ούτε μηχανήματα. Η ασφάλεια και η υγιεινή των χώρων εργασίας είναι πολύ ικανοποιητική.

Το σημαντικότερο; Πληρωνόμαστε κανονικά και στην ώρα μας. Ακόμη και στην καταβολή των εφημεριών είναι τυπικότατοι. Δεν έχει κανένα νόημα να έρθεις εδώ, αν είναι να “τραβάς” τα ίδια “ζόρια” με την Ελλάδα.

Οι μισθοί για τους νοσηλευτές κυμαίνονται από 1.500 ευρώ έως 3.000. Για να είμαι ειλικρινής πάντως, το επάγγελμα της νοσηλεύτριας το βρίσκω άσχημο και δύσκολο, παρά το γεγονός ότι το αγαπώ. Νιώθω ότι υπάρχω και αναγνωρίζεται η αξία μου. Όταν γυρνάς όμως το βράδυ σπίτι σου, και δεν νιώθεις από την κούραση τη μέση και τα πόδια σου, είναι αναπόφευκτο να αποκτήσεις κάποια στιγμή και τα αισθήματα αυτά. Σε καταβάλει αυτή η δουλειά, σωματικά και ψυχολογικά».

«Υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξης»

«Την εποχή αυτή κάνω το μεταπτυχιακό μου για να μεταπηδήσω σε διοικητική θέση. Ευτυχώς στην χώρα αυτή, υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξης και η αναξιοκρατία κινείται, συγκριτικά με την Ελλάδα, σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Όσον αφορά τους γερμανούς ασθενείς; Είναι ήσυχοι και σε καμία περίπτωση… φωνακλάδες όπως οι Έλληνες. Δεν θα σε βρίσουν ούτε αυτοί, ούτε οι γιατροί. Ειδικότερα οι γιατροί, θα βρουν τον μπελά τους αν το κάνουν. Όλα είναι πολύ οργανωμένα εδώ. Υπάρχουν φορείς που προστατεύουν αποτελεσματικά τους εργαζόμενους.

Θέλω να επαναλάβω πάντως, πως οι Γερμανοί παίρνουν πολύ στα σοβαρά το 8ωρο της εργασίας. Το “ξεζουμίζουν”. Όποιος/α θέλει να έρθει εδώ για δουλειά να το έχει αυτό στο νου του/της. Στην Ελλάδα πάντως, με την σημερινή κατάσταση που επικρατεί δεν επιστρέφω με τίποτα. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός.

Και ας μου λείπει πολύ η πατρίδα μου, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει. Αν αλλάξει η κατάσταση και φανεί πως η χώρα μας θα σωθεί, πολύς κόσμος θα επιστρέψει. Μέχρι τότε όμως… Και μια τελευταία συμβουλή προς τις συναδέλφισσές μου, πίσω στην Ελλάδα: Ας αλλάξουν επάγγελμα, όσες μπορούν. Δεν το λέω ειρωνικά, το λέω από αγάπη και ενδιαφέρον. Οι συνθήκες δεν προσφέρονται πλέον για αυτή την δουλειά. Είναι ανυπόφορες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

96 Σχόλια

  1. αμα δεν εισαι βολεμενο κομματοσκυλο και συνταξιουχος που σε ειχε διορισει καποιο κομμα γιατι να μεινεις Ελλαδα. Να κανεις τι;
    Το ΠΑΣΟΚ ειχε διορισε πανω απο ενα εκατομμυριο στο Δημοσιο και σχεδον ολο το προσωπικο τον ΔΕΚΟ.
    Ριξτε μια ματια ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ να δειτε ποιοι δουλευουν και πως εχεουν διοριστε.
    Στα νοσοκομεια επικρατουν τριτοκοσμικες συνθηκες με τους γιατρους να κυνηγουν το φακελακι σαν λαγωνικα. Τωρα πλακωσανε και οι Μαχμουτηδες και εδεσε το γκυκο. Οι μολυνσεις και οι μολυσματικες ασθενειες εχουν χτυπησει ρεκορ. Πας για καποιο προβλημα και τρομαζεις να παρεις εξιτηριο απο τις μολυνσεις. Ας μεινουν εδω ολοι οι βολεμενοι πατριωτες του καναπε που βγαζουν την κακια τους στο πληκρολογιο.

    1. Ναί Νίκο,ἡ κατάστασης πού περιγράφεις εῖναι αὐτή πού ἐπικρατεί τήν ὁποία ἀρέσκωνται νά βάζουν κάτω ἀπό τό χαλί καί νά σέ βρίζουν ὅταν λές τά πράγματα μέ τό ὄνομά τους οἱ διανοητικά καθυστερημένοι ἀμόρφωτοι καί κακοήθεις γραικούλιακες πού παρουσιαζονται σάν πατριῶτες τρομάρα τους.But again,this is what truthtellers should always expect when they take the truth to the people who are not devoted to thinking….sad.
      https://www.youtube.com/watch?v=1RWOpQXTltA

  2. Βλακα ανισσόροπε greek γυφτο χαμάλη γκαμηλιέρη δειλε δολοφονε της ελπιδας της νεας γεννιας της φυλης σου μου ειναι αδιαφορο το τι λεει καποιος βαλκανικος γυφτος οπως εσυ με τον καραγκιόζη εθνικο του ηρωα.

  3. Λοιπόν επειδή μου ζαλισατε τους όρχεις όλοι.θα σας πω κάτι.ελλην χωρίς πλούτο μαλακες δεν υπάρχει. Όπως λεγεώνες χωρίς υποστήριξη οικονομική δεν τολμούσαν οι συνεχιστές των Ελλήνων
    οι Ρωμαίοι.κοψυε λοιπόν τις μαλακιες περι προδοσίας και κοίταχτε να βγάλετε κάνα φράγκο.γιατιβκ επανάσταση με ψωριαρηδες πάλι κάτι Ρότσιλντ θα βρεθούν και βία καπελωσουν τα κινήματα όπως κ τότε με Μαυροκορδάτους. Καλά έκανε η κοπέλα. Κ όποιος εχει όρχεις σε κάνει το ίδιο.μονο να κρίνετε ξέρετε ασχετοι

    1. Και επειδη εκλιπουν τα βαρυδια σε αυτα της πλακας ανθρωπακια για να επιαναν τη ζωη απο τα μαλια καταφευγουν σε απελπισμενους αντιπερισπασμους ανοιγοντας ετσι τον οχετό της μαυρης τους ψυχης,οι αχρειοι γραικουλιαρηδες.

  4. Χαβούζα βοθροστομάρα ἔχεις ἐν Χριστῶ ἀδελφέ ἀλληλούια Γρηγόριε πού πετᾶ ἀρουραίους,ἀλί καί τρίς ἀλί ὧιμέ.

  5. Ἄνδρα μοι ἔννεπε,Μοῦσα,πολύτροπον,ὅς μάλλα πολλά πλάγθη,ἐπεί Τροίης ἱερόν πτολίθρον ἔπερσε πολλῶν ἴδεν ἄστεα καί νοόν ἔγνω,πολλά δ᾽ὄ γ᾽ἐν ποντω πάθεν ἄλγεια ὅν κατά θυμόν…καί ὅμως δέν μπόρεσε νά σώσει τούς συντόφους του διότι ἐκείνοι χάθηκαν ἀπ᾽ τά δικά τους μεγάλα σφάλματα νήπιοι καί μωροί,πού πήγαν καί ἔφαγαν τά βόδια το῀ὑπέρλαμπου Ἥλιου κι αὐτός τούς ἅρπαξε τοῦ γυρισμοῦ τή μερα,ἄμοιρο κουτσαβάκι γραικουλιακα χίλιες φορές καλύτερος ὁ Γερμανός ἀπό τόν ἀπολίτιστο παπαρολόγο γραικούλιακα,ὅπως ἐσύ, πού μέχρι καί τά χνῶτα του βρωμοῦν.

    1. Βλέπετε..? Αυτά που σας έλεγα και γω νωρίτερα.
      Οι πολύ συχνές δόσεις ναρκωτικών γυρίζουν το κεφάλι του χρήστη με αποτέλεσμα αυτές τις περίεργες και αβέβαιες για την χώρα μας εποχές να βλέπουμε το τσίρκο μεντράνο ενός εξυπνάκια που απλά μας αραδιάζει αρχαίες φράσεις και ρητά μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων και ποιητών και είναι αυτό που χε πει η Ράντου κάποτε : ” γιατί είναι ψωνάρα, μια βδομάδα έλλειψε στην Αγγλία και νομίζει ότι έγινε η γυναίκα του Μπλερ”, έτσι και εδώ εκεί που χέσαν οι αρχαίοι βγήκε ο τυπάκος αυτός που ούτε μια τρίχα απ’ τους όρχεις τους δεν είναι.

      1. Βλακα ανισσόροπε greek γυφτο χαμάλη γκαμηλιέρη δειλε δολοφονε της ελπιδας της νεας γεννιας της φυλης σου μου ειναι αδιαφορο το τι λεει ο βαλκανικος γυφτος-εσυ-με τον καραγκιόζη εθνικο του ηρωα του.

  6. Ειλικρινά θλιβομαι διαβάζοντας τα περισσότερα από τα σχόλια σας.Αναθεματα,καταρες,βρισιές.Εντάξει τη σπούδασε το κράτος (και οι γονείς και η προσπάθεια της θα πρόσθετα εγω),αλλά από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα έπρεπε με το ζόρι να μείνει Ελλάδα.Τη ρώτησε κάνεις αν έβρισκε δουλειά με τις συνθήκες που ήθελε;Αλήθεια πιστεύει κάνεις σας, ότι οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα και ειδικά στα νοσηλευτικα μας ιδρύματα είναι καλες;Ας μη γελιομαστε κύριοι η ίδια η Ελλάδα μας,διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό με το να μη δίνει ευκαιρίες για δουλειά με αξιοπρεπεις συνθήκες και μισθούς.Κανένας μα κανένας δεν θέλει να ζει μακριά από την πατρίδα και τον τόπο του,αλλά ορισμενες φορες σε αναγκαζουν οι συνθηκες να ξενιτευτεις.Έχετε την εντύπωση ότι είναι εύκολη η ζωή σε μια ξένη χωρα;Κουνια που σας κουναγε.Αξιεπαινη είναι που είχε τα “αντερα” να ξενιτευτει,μια χαρα προκομενη τη βρισκω.Θα μπορουσε να κάθεται και να ζει με επιδόματα εις βάρος της κοινωνίας(όπως κάνουν πάρα πάρα πολλοί νεοι),αλλά δεν το εκανε και αντί να της πείτε μπράβο τη βριζετε.Όλα αυτά τα ζώα που μας καταντησανε έτσι ως χώρα θα ‘πρεπε να βριζετε.Ας κοιτάξουμε ως χώρα να δημιουργήσουμε τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες για τους νέους μας,να τους δώσουμε κίνητρα να μείνουν Ελλάδα και μετά να κρίνουμε και να κατακρινουμε όσους επιλέξουν το εξωτερικό.

    1. Κάτοικος Ἑλλάδας μέ ἀρχές καί λογική πού τόν κάνουν νά διαφέρει ἀπό τά ἄξεστα ρεμάλια περί αὐτόν.

  7. Οταν η ελλαδα μας ταιζει ειναι καλη.οταν περναει κριση την κοπαναμε για εξωτερικο.οχι κυρια μου.θα κατσεις εδω να ενισχυσεις την πατριδα σου.θα κατσεις να ασχοληθεις με οτιδηποτε εφοσον αγαπας την χωρα σου.εκτος αν εισαι μαθημενη στα φραγκα τα πολλα και πας απο επιθυμια και οχι απο αναγκη στο εξωτερικο.τοσοι ελληνες εδω πβς ανεχονται δηλαδη την κριση και αγωνιζονται;;;;;,αν σηκωθουμε και φυγουμε ολοι,τοτε ποια ελλαδα θα μεινει;;;;;;;;;;;;θα την παραδωσουμε στους λαθροεισβολεις και στους γυφτους και τους αλβανους;;;;;;;

    1. Ἐσύ,ρέ τύπε,εἶσαι ἀσυναγώνιστος στή χοντρβλακεία.Εὖγε σου γιά τά ὑψηλά σου ἱδεώδη ἀλλά βλέπεις τά ἀποτελέσματα εἷναι τουναντίον καί αὐτό ὀφείλεται στό σάπιο κεφάλι πού αείποτε κουβαλάτε.Πολύ ἀργά πλέον…ὁ κύβος ἐρρίφθη,γραικουλιακα.

      1. απο την πολη ερχομαι………………….!!!!!!!!!!!!!!!!

        1. Ἀπό τήν πόλη μπορεί νά ἔρχεσαι μά δέν θά βρεῖς μέλι μέ κανέλα.Τραχανά καί ξυνόγαλο μπόλικο μέ μπομπότα μεταλαγμένη θάβρεις.

    2. ΜΑΘΗΜΕΝΗ ΣΕ “ΑΛΛΑ” ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

  8. στα αρχίδια μας μωρή κυλώτα!!! Και εμείς δεν σε θέλουμε πίσω!! Πάνε και ζήσε στους κτηνοβάτες!

    1. Κτηνοβασία εῖναι κάτι πού διακρίνη τήν φυλή σου καί τήν κάνει νά ξεχωρίζει ἀνάμεσα σέ ἄλλες ὑποανάπτυκτες φυλές,greek.

  9. Χάριτι Θεού,θά ήθελα νά συμπληρώσω εις τό σχόλιο του αδελφού ο οποίος αναφέρει (εις αόριστον καί παρατατικό χρόνο) ότι «σκότωσαν, έκαυσαν καί κατέστρεψαν τήν χώρα».Συμπληρώνω λοιπόν,ότι ΔΕΝ έπαυσαν στιγμή νά εποφθαλμιούν καί καταστρέφουν τήν ΕλληνΟρθόδοξη Πατρίδα ημών (ΚΑΙ δυτικοί ΚΑΙ ανατολικοί ΚΑΙ βόρειοι).Η επίθεσή των εστί πολυδιάστατη, δαιμονικώς δόλια καί ραδιούργα, αλλά επειδή τεχνιέντως τήν επέρασαν εις τόν λαόν ημών,εις ολίγους γίνεται αντιληπτή,ήτοι μόνον εις εκείνους οι οποίοι εμβαθύνουν εις Τόν Λόγον Τού Θεού.Ελάχιστα θά αναφέρω επί τού παρόντος. Αύτα εισίν εν αρχή ο ευρωπαϊκός ψευδοδιαφωτισμός, ο οποίος παραγκωνίζει ‘ή καί δυναμιτίζει τήν Ορθοδοξία (μέσω παναιρέσεως οικουμενισμού) ενώ αντιθέτως προωθεί θεο-δαιμονο-σοφίας, αθεΐα, υλισμό, ανηθικότητα, γυμνισμό, φεμινισμό, ασυδοσία (τήν οποία ονομάζουν …..ελευθερία!!!!!!), αντιχριστότητα, εχθρότητα πρός τήν Σταυρική σωτηριώδη οδόν, καί μέσω αυτών προώθηση αιρέσεων, μασωνίας, ρόταρι καί όοοοολη τήν υπόλοιπη πλάνη καί ρεπερτόριο τής σαβούρας η οποία τά ακολουθεί. Μέσω τού μοντερνισμού καί ψευδοεπιστήμης προώθησαν τά βοθρολύματα τών κρανίων των προβάλλοντες γκανγκστερικά έργα, ναρκωτικά, καί συναφή, εκμαυλίζοντας τόν λαόν ημών. Καί βέβαια δέν ηδύνατο νά λείψει καί η εξαγορά ημεδαπών προδοτών ελληνόφωνων ώστε νά περνά τό δαιμονικό σχέδιο καταστροφής τής Πατρίδος μου μέ τρόπον ώστε νά σκοτιστεί τόσο πολύ η διάνοια τών Ελλήνων φθάνοντες εις κατάντημα νά έχουν μόνον 2 επιλογάς εκλογής κυβερνώντων, ‘ή τούς άθεους κομμουνισταράδες ‘ή τούς ειδωλολάτρας ψευδοδεξιούς οι οποίοι εστί ίδιο νόμισμα μέ δύο όψεις. Ως εκ τούτου, εις τό δόλιο αυτό σύστημα νά μήν δύναται μέ ΤΙΠΟΤΕ νά εισχωρήση αληθής Πατριώτης Χριστιανός διότι δέν θά τόν εδέχοντο ούτε διά μία ημέρα. Κατόρθωσαν νά σαπίσουν τήν σκέψη, νοοτροπία καί βούληση τού Έλληνος εις υπερθετικόν βαθμόν, κυρίως-κυριότατα μέσω αποστασίας καί αναρχίας εκ Τού Αληθινού Θεού, Τού Ιησού Χριστού, καθοδηγώντας τόν λαόν πρός σαρκολατρεία, προσκόλληση μόνον πρός αμαρτωλή χρήση τών ματαίων, έχοντας απολέσει παντελώς τήν ενατέννηση πρός τά αιώνια, Ουράνια καί τήν ώρα τής φοβεράς καί αδεκάστου Κρίσεως. Τό έργον,λοιπόν, πού επιτελούν αδιαλείπτως οι εκτός ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ άσπονδοι εχθροί τής Πατρίδος εστί πολυδιάστατο καί πανούργο ως ο διάβολος.Μακάριος καί ευτυχής ο ΕλληνΟρθόδοξος Χριστιανός ο οποίος θά αντιληφθεί (βοηθεία Θεού) εγκαίρως τάς πολλαπλάς αυτάς δολίους παγίδας καί τάς αποφεύγει στηριζόμενος εκ Θεού.

    1. ΠΑΛΙ ΛΟΥΓΚΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ; ΠΗΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΦΝΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΕΞΩ;

    2. Ρε συ παλι εξω εισαι εσυ; γρηγορα γυρνα στο ιδρυμα σου στην ψυχιατρικη πτερυγα οπου και ανηκεις,να πας εκει να λες της παπαριες σου πατερ Ονουφριε!!

  10. Ξεχασες να αναφερεις το ποσο ενοχλητικοι ειναι οι συμπατριωτες σου απο την Γερμανια μεσα στο αεροπλανο και το γεγονος οτι βρωμανε οπως οι τραγοι στο μαντρι ακομα και να ειναι θεσεις μακρυα σου.Ὅσο γιά τήν Εὐρώπη πού ἀναφέρεσαι σχέση οὐδεμία άφοῦ τό νήμα ξετυλίσσεται μακράν.

    1. Μάλλον δεν κατάλαβες… Ο άλλος ελληνάρας της Γερμανίας απο πάνω που έσπευσε να κατηγορήσει τους έλληνες της Ελλάδας όταν έγραψα πως στην Ελλάδα παρόλες τις ελλείψεις οι γιατροί είναι καλύτεροι απ ότι στην Γερμανία, έγραψε ειρωνικά ότι βρωμάνε οι Έλληνες και είναι τζομπάνηδες και εγώ του απάντησα, ότι τζομπάνης και βρωμιάρης είναι ο ίδιος και οι όμοιοι του έλληνες μετανάστες στην Γερμανία, που βρίζουν το ίδιο το αίμα τους και το υποτιμούν. Να διαβάζεις καλά πριν μιλήσεις και γράψεις. Αν εννοείς τους γερμανούς, ούτε είναι ,ούτε θα γίνουν ποτέ συμπατριώτες μου, και συμφωνώ στα περί μπόχας τους. Ούτε την Ευρώπη έχω στην παραμικρή υπόληψη. Διάβασε και τα υπόλοιπα που έγραψα και θα καταλάβεις.

  11. ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ, ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ, ΖΗΣΕΙ, ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΩ ΜΩΡΗ ΚΑΡΑΒΛΑΧΑΡΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΦΤΕΙΣ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΜΠΕΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΟΥΝΝΩΝ. Α! ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ! ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡ@ ΔΙΑ!!
    ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    1. Ἄνδρα μοι ἔννεπε,Μοῦσα,πολύτροπον,ὅς μάλλα πολλά πλάγθη,ἐπεί Τροίης ἱερόν πτολίθρον ἔπερσε πολλῶν ἴδεν ἄστεα καί νοόν ἔγνω,πολλά δ᾽ὄ γ᾽ἐν ποντω πάθεν ἄλγεια ὅν κατά θυμόν…καί ὅμως δέν μπόρεσε νά σώσει τούς συντόφους του διότι ἐκείνοι χάθηκαν ἀπ᾽ τά δικά τους μεγάλα σφάλματα νήπιοι καί μωροί,πού πήγαν καί ἔφαγαν τά βόδια το῀ὑπέρλαμπου Ἥλιου κι αὐτός τούς ἅρπαξε τοῦ γυρισμοῦ τή μερα,ἄμοιρο κουτσαβάκι γραικουλιακα χίλιες φορές καλύτερος ὁ Γερμανός ἀπό τόν ἀπολίτιστο παπαρολόγο γραικούλιακα,ὅπως ἐσύ, πού μέχρι καί τά χνῶτα του βρωμοῦν.

  12. Καλημέρα Στέφανε

    Είναι Αυτό που Επισημαίνω Ένα Χρόνο Τώρα με το Σχολιασμό μου στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Υπεύθυνος για τη ΦΥΓΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ στο Εξωτερικό, Είναι η ΕΛΛΑΔΑ. Είδατε τι Λέει, ο Κυριότερος Λόγος που ΔΕΝ Σκέφτεται Επιστροφή στην Ελλάδα Είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ. Και Παράλληλα Κάνει και το ΜΕΤΑ-ΠΤΥΧΙΑΚΟ της για να Μεταπηδήσει σε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, Όπου Σαφέστατα οι Αποδοχές Είναι ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ, Βεβαίως και με ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ και ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ.

    Όσο η Ελλάδα ΔΕΝ Εναρμονίζεται στο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ με τις Υπόλοιπες Ευρωπαικές Χώρες, Αυτή η Κατάσταση θα Συνεχίσει να Υπάρχει.

    Όλα τα Παιδιά, Σπουδάσαν με τις ΘΥΣΙΕΣ των ΓΟΝΕΩΝ τους, και Έχουν Κάθε Δικαίωμα να Βλέπουν τους Κόπους Ετών να Αναγνωρίχονται. Κάποιοι ΈΛΛΗΝΕΣ, Ανάμεσα σε Αυτούς και Εγώ, Σπουδάσαμε στο Εξωτερικό, και Μόλις ΅Επιστρέψαμε Ελλάδα για Εργασία, η Ελλάδα ΔΕΝ Είχε τη Δυνατότητα να μας Απορροφήσει στην Αγορά Εργασίας και Επιστρέψαμε στις Χώρες Όπου Σπουδάσαμε, και Πραγματοποιούμε τα Όνειρά μας. Κάποιοι Άλλοι, Σπούδασαν στην Ελλάδα, και Ενδεχομένως να Βρήκαν και Εργασία στο Αντικείμενο των Σπουδών τους.

    Όμως με την Δεκαετή Οικονομική Κρίση που Έπληξε την Ελλάδα, 2008-2018, με τις Περικοπές που Έγιναν, με το Κλείσιμο Χιλιάδων Επιχειρήσεων και τις Απολύσεις Εργαζομένων, την Τρομακτική Αύξηση της Ανεργίας, Άρχισε η ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ στο Εξωτερικό, προς Αναζήτηση Εργασιακής Αποκατάστασης.

    Να Κάνει τι ο Έλληνας στην Ελλάδα, με Αυτές τις Συνθήκες που Έχουν Δημιουργηθεί στην Αγορά Εργασίας; Όσο και να το Παλέψει, Όταν ΔΕΝ Βλέπει στον Ορίζοντα Προοπτική για Ένα Καλύτερο Μέλλον, Αναγκαστικά θα Πάρει την Απόφαση να Εγκαταλείψει την Ελλάδα.

    ΔΕΝ Είναι Καθόλου Εύκολο Παιδιά με Αξιόλογο Μορφωτικό Επίπεδο, Πτυχία, ΜΕΤΑ-Πτυχιακά, Εξειδικευμένα Σεμινάρια και Εργασιακή Εμπειρία, να Παραμείνουν στην Ελλάδα, για Μεγάλο Χρονικό Διάστημα, Ευελπιστώντας Ότι θα Αλλάξει η Κατάσταση. Κάποιος θα Μπορούσε να Πει ( και Αρκετοί το Έκαναν ), τι κι αν Έχω Σπουδάσει, Εντάξει, Κρίση Είναι θα Περάσει, θα Κάνω Μία Περιστασιακή Εργασία, έστω και Δουλειές του Ποδαριού που Λένε, η Δουλειά ΔΕΝ Είναι Ντροπή, είτε ως Delivery, είτε σε μία Καφετέρια, είτε σε ένα Εστιατόριο, είτε Ότιδήποτε για την Επιβίωση, για Ένα Διάστημα 6 Μηνών ή και 1 Χρόνο, εάν Προτιμάτε, Αλλά Μετά θα ΠΡΕΠΕΙ να Έχω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Εργασία στο Αντικείμενό μου. Όταν η Περιστασική Εργασία ( και αν Υπάρχει και Αυτή ), Τείνει να Καθίσταται η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για την Επιβίωση, ΤΟΤΕ Αναπόφευκτα Κάποιος θα Πάρει την Απόφαση να Φύγει για το Εξωτερικό.

    Μιλώντας για Εμένα Προσωπικά, Αλλά σας Διαβεβαιώνω Ότι Υπάρχουν Πολλά Παιδιά που Εργάζονται στο Εξωτερικό σε Διάφορες Χώρες, είτε Ευρώπη, είτε Αμερική, είτε Καναδά, είτε Αυστραλία, στη Δική μου Κατάσταση, Εγώ Αυτή τη Στιγμή Έχω τη Θέση του Γενικού Δ/ντη για τους Τομείς Information Technology, Τηλεπικοινωνιών και Τραπεζικού για τον Όμιλο στον Οποίο Εργάζομαι, με Ένα Πολύ Καλό Πακέτο Αποδοχών, Μισθός, Benefits, Bonus Παραγωγικότητας και Επίτευξης Στόχων, Ασφαλιστικό Πακέτο, Όπου αν Υπολογισθούν Όλες οι Παροχές, Αναλογικά, ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ Μισθός Κυμαίνεται από 20.000 έως 40.000 Ευρώ. Ένα Πακέτο Αποδοχών που η Ελλάδα Προφανώς και ΔΕΝ Είναι σε Θέση να Υποστηρίξει, είτε Μιλούμε για ΙΔΙΩΤΙΚΟ, είτε για ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

    Επίσης, Ενδεικτικά, να Αναφέρω και την Περίπτωση Ενός Φίλου μου ΈΛΛΗΝΑ ο Οποίος Εργάζεται στην ΑΜΕΡΙΚΗ, Είναι και Εκείνος Πτυχιούχος στην ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ και Έχει ΜΕΤΑ-ΠΤΥΧΙΑΚΟ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Όπως Εγώ, και Έχει Επίσης 1 ΜΕΤΑ-ΠΤΥΧΙΑΚΟ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, σε Αντίθεση με Εμένα που Έχω Επίσης Ένα Δεύτερο ΜΕΤΑ-ΠΤΥΧΙΑΚΟ στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, Ήλθε στην Ελλάδα για Αναζήτηση Εργασίας, ΠΡΙΝ απο 15 Χρόνια, Προσπάθησε για Ένα Χρόνο στην Ελλάδα, Ώστε να Έχει Εργασία στο Αντικείμενό του, για να Παραμείνει Ελλάδα, και Έτσι Πήρε την Απόφαση Επιστροφής στην Αμερική, και Αυτή τη Στιγμή, Είναι ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ σε Εταιρία Τηλεπικοινωνιών, Όπου Λαμβάνοντας Συνολικά Όλο το Πακέτο Αποδοχών του, ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ του Ανέρχεται Περίπου στις 60.000 Ευρώ. ΠΩΣ Λοιπόν θα Μπορούσε να Αφήσει τη Εργασία του και να Επιστρέψει στην Ελλάδα, με Αυτές τις Σημερινές Συνθήκες που Επικρατούν στην Ελληνική Αγορά Εργασίας;

    Εάν η Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα Αποκατασταθεί, να Είμαστε σε Θέση οι Έλληνες που Ζούμε και Εργαζόμαστε στο Εξωτερικό να Έχουμε Εργασία Αναλόγως του Μορφωτικού Επιπέδου και της Εργασιακής Κατάστασης που Απολαμβάνουμε στο Εξωτερικό, με τις Ίδιες Οικονομικές Αποδοχές, ΤΟΤΕ Ασφαλώς και θα Μπορύμε να Συζητήσουμε το Ενδεχόμενο του Επαναπατρισμού στην Ελλάδα.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

    1. Αυτά όλα,ο καραγκιόζης (σκοτεινός ……άγγελος !!!!!απ’τό μιλάνο) τό πουλημένο κορμί καί αρχιπροδόταρος (καί οι πανάθλιοι παρόμοιοί του) θέτει παρωπίδας καί προσποιήται ότι δέν τά βλέπει, ο ανήθικος καί άθεος βουτυρομπεμπές απ’τό …..μιλάνο ;;;;;; Ο ψευδογραμματισμένος αυτός δουλοπαθής, εάαααν ποτέ μελετούσε ιστορία,θά διεπίστωνε (εάν βέβαια διέθετε τήν στοιχειώδη ειλικρίνεια, αμεροληψία, καί διαύγεια διανοίας) ότι μέσω τού δολίου σχεδίου τών ασπόνδων δυτικών, ανατολικών καί ημεδαπών εχθρών (Ορθοδόξου Πίστεως καί Πατρίδος), προγραμματίζουν νά υποδουλώσουν τήν Πατρίδα εις τήν μουσουλμανική κανιβαλίστικη καί σατανική λαίλαπα καί ψευδοθρησκεία, όπως ακριβώς διέπραξαν εις Αίγυπτον, Συρία, Λίβανον καί άλλα μέρη τά οποία ήτο πρώην Χριστιανικά κράτη. Ο πανάθλιος σχιζοφρενής απ’τό …..μιλάνο!!!!!! δέν έχει ακούσει,ο βρωμολεχρίτης, ποτέ του διά τά δεινά τά οποία υποστούν οι Χριστιανοί τής Αιγύπτου, τού Ιράκ κλπ. απ’τούς κανίβαλους ισλαμιστάς ;;;;;;Τά τρομερά δεινά τά οποία υπέστουν οι Έλληνες καί άλλα κράτη απ’τούς κανίβαλους μουσουλμάνους οθωμανούς τούρκους 400 καί πλέον έτη δέν τά έχει πληροφορηθεί ποτέ του ο αρχιπροδόταρος απ’τό …..μιλάνο;;;;;Ο ελεεινός αρουραίος απ’τό ….μιλάνο δέν έχει ακούσει ποτέ του διά τό τί συνέβη εις τήν μικρά Μυρτώ καί δι’άλλα εγκλήματα, κλεψίας, βιασμούς τών κανίβαλων πρός τόν Ελληνικό λαόν;;;;;;Ας μού υποδείξει ΕΝΑ μόνον κράτος εις τό οποίον μετανάστευσαν Έλληνες καί επιδόθησαν εις μαζικάς ληστείας, βιασμούς κλεψίας καί επιπλέον νά λαμβάνουν 400 ευρώ μηνιαίως, νά κοπροσκυλιάζουν κάνοντες ……ηλιοθεραπεία!!!! έχοντες δωρεάν εξασφαλισμένη σίτιση,στέγαση, ιατρική περίθαλψη ενώ ο τοπικός καί γηγενής πληθυσμός νά ασφυκτιά από τούς υπερβολικούς φόρους καί νά απωλεί τήν μοναδική του κατοικία μένοντας άστεγος, πεινασμένος καί ρακένδυτος (ενώ οι κάδοι απορριμμάτων νά γεμίζουν από τά αποφάγια τών καλοταϊσμένων λαθροκανίβαλων νταυραντισμένων ίνα κυκλοφορούν ως αδέσποτα κτήνη μέ σκοπό νά βιάζουν αδελφές Ελληνίδες ‘ή νά κακοποιούν καί κλέπτουν απροστάτευτους ηλικιωμένους ;;;;;;Πού υπάρχει άλλο κράτος νά φέρεται μέ παρόμοιον ελεεινό ρατσισμό πρός τόν γηγενή πολίτη του;;Ο Θεός μου (Τόν Οποίον εσύ ως λεχρίτης απ’τό …..μιλάνο!!!!! έχεις χιλιοαρνηθεί γενόμενος δούλος τών χρημάτων,τής γαστέρας καί υπογαστρίων σου) πολλαπλώς υπαγορεύει νά διαφυλάσσεται η Πίστη καί η Πατρίς,άμεμπτος καί μακράν από αναμείξεις αι οποίαι θά επηρέαζον αρνητικώς αυτά τά δύο στοιχεία.Βεβαίως νά βοηθήσουμε (μόνο τούς προερχόμενους εξ’εμπολέμων περιοχών) ΟΧΙ όμως νά ενσωματωθούν μέ τόν λαόν ημών αλλά νά επιστρέψουν άμεσα καί ταυτοχρόνως μέ τήν κατάπαυση τού πυρός (όπως τό νύν μεγαλύτερο μέρος τής Συρίας εστίν ελεύθερο) ενώ όλους τούς άλλους από πακιστάν καί κάθε άλλο λαθρομουσουλμάνι (ήτοι άσπονδο εχθρό τού Χριστιανισμού) άμεση απέλαση άνευ ουδεμίας χρονοτριβής ‘ή διαδικασίας. Εάν προτιμάς ενσωμάτωση, νά τούς ενσωματώσης εις τήν καμπούρα σου καί όχι εις τόν Ελληνικό λαόν νά υποστεί τά πάνδεινα κι’εσύ νά είσαι στρογγυλοκαθισμένος εις τόν καναπέ σου, χαζεύοντας τηλεόραση απ’τό …..μιλάνο !!!!!!Ελεεινό ρεμάλι απ’τό…..μιλάνο!!!!!έχοντας πρήξει τά συκώτια μας μέ τάς παρανοϊσίας πού εκβράζεις απ’τό κενό κρανίο σου,ορθώς θά πράξεις εάν βουλώσης τό βοθροστόμα σου, νά παύσης τάς ηλιθιότητας καί νά συνεχίζης νά ασχολείσαι μέ τήν γαστέρα καί υπογάστριά σου,εις τά οποία έχεις υποδουλωθεί καί κράτησε τάς …..φαεινάς ιδέας διά τήν αθλιότητά σου, διότι δέν πείθεις ούτε τόν εαυτόν σου,άααα καί ξέχασα,απ’τό …..μιλάνο!!!!!!

      1. ῎Ε,αὐτό ειναι!Τό Μιλάνο μεταξύ ὅλων τῶν ἄλλων πλεονεκτημάτων τοῦ ῎Αγγελου πού ἔχει ἐγειίρη a hurricane φθόνου καί μίσους ἀπό τούς ἐλεεινοῦς
        μέ δίχως ἵχνος πολιτισμοῦ τριτοκοσμικοῦς greeks.

        1. ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΠΑΛΟΥΚΩΜΕΝΗ GILDA. ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΘΑ ΣΕ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΟ.

    2. Ο/Η Παρακαλείστε βάλτε τα πτυχία και το Μιλάνο εκεί που ξέρετε λέει:

      ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ.

      1. Και εσυ που δεν τα διαθετης τα ευρο βαλε αντι αυτα το δακτυλο εκει που ξερεις βαθια βαθια να πιανει τοπο,αχρειε greek του κλωτσου και του μπατσου.

        1. ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ ΛΟΥΓΚΡΙΤΣΑ; ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΠΟΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΥΓΚΡΙΤΣΑ;

    3. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙΣ.

      1. Και ποιος εισαι εσυ του φθονου ανθρωπακι που θα του πεις ποῦ να παει και ποῦ οχι,βλακα αρναουτη;

    4. Ετσι να σκεφτονται ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και δεν θα ειχε μεινει ΕΛΛΑΔΑ ουτε για δειγμα…
      Εσεις που για Θεο σας εχετε το ΧΡΗΜΑ, κοπανηστε την ολοι στο Εξωτερικο… Πανω απο ολα το χρημα, επαναστατη του πληκτρολογιου.
      Ολος ο Πλυθησμος της Ελλαδας να ειχε φυγει στο εξωτερικο εστω και μονο ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ… σημερα δεν θα υπηρχε Ελληνικο κρατος. Αρα τζαμπα και οι Αγωνιστες του 1821 και οχι μονο.
      ΠΡΟΔΟΤΕΣ + ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
      Απο το Εξωτερικο ξερω και εγω να κανω 10 παραγραφους ανάλυση, και να το παιζω Οικονομολογος και Πατριωταρας… ΠΡΟΔΟΤΗ… Ε ΠΡΟΔΟΤΗ…
      Ευχαριστω.
      Με Εκτιμηση,
      Πολλους Χαιρετισμους,
      Ανωνυμος απο Ελλάδα

      1. Ανωνυμος,οπως τα γαϊδουρια που δεν φερουν ονομα,απο glorious greece πάρε την ψευτικη πατριωτικη σου εὐθιξία and shove it up your ass.
        Thank you and no kind regards 4 u,
        Πολύ μακρυά απο Κολοπετινίτσα

    5. Να μην ξαναγυρίσεις. Να καθίσεις εκεί αχάριστη λούγκρα και να μην ξαναπατήσεις την γυμνο ποδάρα σου σε ελληνικό έδαφος.
      Έχουμε μπόλικες πακιστανο αφγανο σομαλο ινδο ουκρανο αλβαβανές λούγκρες να σε αντικαταστήσουν.
      Κάτσε να σε πηδήξουν οι απόγονοι του Μουσολίνι που βασάνιζαν και σκότωναν τους παππούδες σου και τώρα ξεζουμίζουν το λαό σου.
      Την πατρίδα μου και τους πατριώτες μου τους αγαπώ και με τα καλά και με τα άσχημα, αυτό είναι πατριωτισμός. Στον αγύριστο κι εσύ κι όλοι σας οι προσκυνημένοι και να μας επιστρέψετε πίσω τα λεφτά με τα οποία σας σπούδασε δωρεάν ο ελληνικός λαός, ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

    6. Πολλούς χαιρετισμούς στο άεργο, τεμπέλη, σχολιαστή της ζωής των άλλων, μαλθακό, ανίκανο, άχρηστο και μηδέν, που έχει κατοικοεδρεύσει στο παρόν ιστότοπο μιας και δεν έχει καμία εργασία να κάνει, δεν έχει φίλους, δεν ασχολειται κανείς μαζί του, είναι τελείως άχρηστος, απλά εισπράξει λεφτά από κάπου και ζει, και γράφει για να δείξει και να διαβάσει ότι υπάρχει.

    7. Αγαπητέ Στέφανε και ΜΑΚΕΛΕΙΟ,
      Ελέγξετε σας Παρακαλώ Πολύ το Παραπάνω Σχόλιο. ΔΕΝ το Έγραψα Εγώ, Ελέγξετε το email, ΔΕΝ Είναι το Ίδιο με το Δικό μου.
      Κάποιος από το Τέλος του Έτους, Τρολάρει και Αντιγράφει Εμένα.
      Αυτός Λοιπόν, ο Οποίος Τρολάρει και Αντιγράφει, Χρησιμοποιεί το Όνομά μου, Πρώτα ως Άγγελος, και Τώρα ως ΆΓΓΕΛΟΣ – ΜΙΛΑΝΟ. Όπου Βρίσκω στο Site, Σχόλιο που ΔΕΝ Είναι Γραμμένο από Εμένα, το Διαψεύδω Κατηγορηματικά.
      Ευχαριστώ,
      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,
      Άγγελος από Μιλάνο

  13. Αγαπητοί Φίλοι,
    Το Έχω Γράψει Επανειλημμένως πως θα Πρέπει να Σεβόμαστε Πλήρως τους Ανθρώπους που Εργάζονται στο Εξωτερικό. Εμείς που Βρισκόμαστε στο Εξωτερικό, Όπως ΕΓΩ στο Μιλάνο Είμαστε Γνήσιοι και Προσφέρουμε Ότι Μπορούμε Καλύτερο στην Χώρα μας Από Όπου και αν Βρισκόμαστε.
    Εγώ ΔΕΝ Έφυγα από την Ελλάδα, στα Χρόνια της Δεκαετούς Οικονομικής Κρίσης, 2008-2018, Αλλά το 2003, Όταν Επέστρεψα από την Ιταλία Όπου Σπούδασα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, και Παράλληλα με τις Σπουδές μου Εργαζόμουν ως ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ( Αναλυτής/Προγραμματιστής, Σχεδιαστής Λογισμικού, Δοκιμαστής Λογισμικού ) Ώστε να Αποκτήσω και Εργασιακή Εμπειρία. Τελειώνοντας τις Σπουδές μου, Επέστρεψα στην Ελλάδα, να Εργασθώ στην Πατρίδα μου, και η Ελλάδα μου Είπε, με τον Τρόπο της, να Γυρίσω Ιταλία Διότι Θεωρούμαι Over-Qualified. Έτσι Επέστρεψα Ιταλία, και Παράλληλα με την Εργασία μου, Έκανα και ΔΥΟ ΜΕΤΑ-Πτυχιακά ( 1 στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ( ΜΒΑ) και 1 στην Ανάπτυξη ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ), και Έτσι στην Ιταλία Έχω την Καριέρα που Επιθυμώ, από τη Στιγμή που η Ελλάδα ΔΕΝ Μπορούσε να με Απορροφήσει στην Αγορά Εργασίας.
    Και Όπως Εγώ, Είναι Χιλιάδες ΈΛΛΗΝΕΣ, που Έφυγαν από Ελλάδα, είτε ΠΡΙΝ την Οικονομική Κρίση, είτε στη Διάρκεια, είτε Ακόμη και Τώρα, από Ότι Διαβάζουμε, Πολλοί ΈΛΛΗΝΕΣ Ετοιμάζονται για το Εξωτερικό, Λόγω της Αδυναμίας της Ελλάδος, να Προσφέρει Θέσεις Εργασίας, Ανάλογες του Μορφωτικού Επιπέδου με Καλές Οικονομικές Απολαβές, Εφάμιλλες της Αγοράς Εργασίας που Συναντάς στις Άλλες Χώρες.
    Συνεπώς και σαν ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, Αξίζουν ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ στην Κοπέλα που Βρίσκεται στο Εξωτερικό και που ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ Γιατί στην Ελλάδα δεν θα Μπορούσε να Κάνει Τίποτα.
    ΟΛΟΙ Όσοι Θέλουν να Προοδεύσουν θα ΠΡΕΠΕΙ να Φύγουν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Όσο Είναι ΝΕΟΙ Ακόμα.
    Άγγελος από Μιλάνο
    Ευχαριστώ,
    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,
    Άγγελος από Μιλάνο

    1. Αγαπητέ Στέφανε,

      Αυτό το Μήνυμα το Οποίο Ξεκινάει με το “Αγαπητοί Φίλοι” Αναφέρει το Όνομά μου, ΔΕΝ το Έγραψα Εγώ. Είναι Κάποιος ο Οποίος με Αντιγράφει Εδώ και Κάποιες Ημέρες, Παρουσιάζει Ακριβώς τα Λεγόμενά μου,

      Πρώτα Χρησιμοποιούσε το Όνομα μου, ως Άγγελος, Αλλάζω το Όνομα και Γράφω ως ΆΓΓΕΛΟΣ-ΜΙΛΑΝΟ, και Τώρα Πάλι Χρησιμοποιεί το Όνομά μου.

      ΔΕΝ Είναι Ωραία Πράγματα Αυτά. Όπου Βρίσκω Σχόλιο στο Site, που Χρησιμοποεί το Όνομά μου, και ΔΕΝ Είναι Δικό μου Σχόλιο, το Διαψεύδω, Όμως ΔΕΝ Μπορώ και να Προβαίνω Συνέχεια σε Διάψευση, και Ούτε Είναι Δυνατόν να Αλλάζω Συνέχεια το Όνομα Ώστε να Διαφοροποιούμαι από Αυτό το Τρολάκι,

      Κάνετε Κάτι σας Παρακαλώ Πολύ, Ώστε ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Αυτή η Κατάσταση.

      Άγγελος από Μιλάνο

      1. Αγαπητέ Στέφανε και ΜΑΚΕΛΕΙΟ,
        Ελέγξετε σας Παρακαλώ Πολύ το Παραπάνω Σχόλιο. ΔΕΝ το Έγραψα Εγώ, Ελέγξετε το email, ΔΕΝ Είναι το Ίδιο με το Δικό μου.
        Κάποιος από το Τέλος του Έτους, Τρολάρει και Αντιγράφει Εμένα.
        Αυτός Λοιπόν, ο Οποίος Τρολάρει και Αντιγράφει, Χρησιμοποιεί το Όνομά μου, Πρώτα ως Άγγελος, και Τώρα ως ΆΓΓΕΛΟΣ – ΜΙΛΑΝΟ. Όπου Βρίσκω στο Site, Σχόλιο που ΔΕΝ Είναι Γραμμένο από Εμένα, το Διαψεύδω Κατηγορηματικά.
        Ευχαριστώ,
        Με Εκτίμηση,
        Πολλούς Χαιρετισμούς,
        Άγγελος από Μιλάνο

        1. Να σαι καλα ρε Αγγελε ,να σαι και εσυ καλα ρε Γρηγοριε,εχω παρει τα ποπ κορν μου και την κοκα κολα και αραξα στον υπολογιστη μου,συνεχιστε ετσι παλικαρια μου δωστε διασκεδαση στον λαο!!!!!!!!!!!

  14. Είναι που όλοι θέλουν να σε θωπεύσουν για αυτό περνάς καλά όσο περνάει η μπογιά σου…

    1. Α᾽λπου που βλακας γεννηθκες και πανβλακας θα πεθανσ καντα κεμασταρια,ρε μπουφε.

  15. τουλαχιστον γελοια τα σχολια απο Νεοελληνες μπυροκοιλιαδες που τρεφονται απο τις συνταξεις των πατεραδων τους.Αν ειχατε τα guts θα πηγαινατε κι εσεις στο εξωτερικο, αλλα ποιος θα σας επαιρνε αφου ειστε στα αζητητα.Μεινετε να κανετε ηλιοθεραπεια

    1. Ὅπως οἱ χελῶνες λιαζονται τίς ἡλιόλουστες μέρες μέ μηδενική προσφορά παρά μόνο τό θέαμα τῆς ὁμαδικῆς ἡλιθιοθεραπείας πού προσφέρουν στόν λαίμαργο ὀφθαλμό τοῦ περιπατητή.

    2. Guts χρειάζεται για να μείνεις στην Ελλάδα όχι να φύγεις, αυτό είναι το εύκολο. Στη Γερμανία ζούμε, αλλά δεν υπερηφανευόμαστε κι όλας.

  16. Μραβου κοσμογυρισμεν πατριωτ καμαρ κι αξιο τεκνο απ τ αχλαδουχωρ του παρε πεντε απο τας σερρας που με την εξυπναδασ πλας κι αγοραζσ γρουν στου σακι κι καλουχονεφτου νανε.Ουρε πατριοτ κι κοτες στου κουτετσ τέλει περνούν αρκη ναχ πιτουρου να χλαμπακιαζν.Σι χιρετο,Ζουμπουλια η πενεμεν απ τη Φτερ του τυμφριστου.

  17. Μραβου κοσμογυρισμεν πατριωτ καμαρ κι αξιο τεκνο απ τ αχλαδουχωρ του παρε πεντε απο τας σερρας που με την εξυπναδασ πλας κι αγοραζσ γρουν στου σακι κι καλουχονεφτου νανε.Ουρε πατριοτ κι κοτες στου κουτετσ τέλει περνούν αρκη ναχ πιτουρου να χλαμπακιαζν.Σι χιρετο,Ζουμπουλια η πενεμεν απ τη Φτερ του τυμφριστου.

  18. Υπόδειγμα ελληνίδας καρακουκλάρας.
    Σπούδασε με λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων, με το αίμα των συνταξιούχων παππούδων και γιαγιάδων, μας έδωσε πέντε φάσκελα, γιατί εδώ χάλια και πήγε στους γερμαναράδες, που την έχουν και δουλεύει 8ωρο απνευστί, της φόρεσαν τα κοντοβράκια, της κρέμασαν στο λαιμό και τη σβάστικα και το φχαριστιέται κιόλας.
    Στον ψυχίατρο το κουνημένο και γρήγορα.

    1. Υποδεεστερης νοημοσυνης γραικουλιακιασμενο τριποδο που σαν την πονηρη την αλεπου τα κανεις κρεμασταρια,κακοηθη βλακα.

    2. ….σαλάμι αέρος …..μαλάκα αέρος..
      Εχω συναντήσει ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ στο διαδίκτυο…..εσυ είσαι πρωταθλητής….

      ΟΟΟΥΥΥΥΥΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤ ΚΟΠΡΙΤΗ….

  19. Να τα στείλετε τα παιδιά σας στο εξωτερικό ελληναράδες, ιδίως στη Γερμανία. Να σας τα πηδήξουν, να σας τα τσιπάρουν, να σας τα κάνουν ζόμπι, ξενέρωτοι, χορτασμένοι, προσκυνημένοι, ραγιάδες, νεοελλαδίτες, κοπάδια τετράποδων, με χορτάτες κοιλιές και άδεια μυαλά και ψυχές.

  20. Να μην ξαναγυρίσεις αφού είναι ανυπόφορες οι συνθήκες στην Ελλάδα, που σε σπούδασε με τα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών. Αφού τώρα που πήγες έξω και σε στρώσανε οι γερμαναράδες στο ΑΥΣΤΗΡΟ 8ωρο και μου θέλεις να μεταπηδήσεις και σε διοικητική θέση, επειδή περνάς όμορφα και αξιοκρατικά με το γερμανικό βούρδουλα.
    Να καθίσεις εκεί αχάριστη καρακουκλάρα και να μην ξαναπατήσεις την γυμνο ποδάρα σου σε ελληνικό έδαφος.
    Έχουμε μπόλικες πακιστανο αφγανο σομαλο ινδο ουκρανο αλβαβανές καρακουκλάρες να σε αντικαταστήσουν.
    Κάτσε να σε πηδήξουν οι απόγονοι των ες ες και των ναζί που βασάνιζαν και σκότωναν τους παππούδες σου και τώρα ξεζουμίζουν το λαό σου.
    Την πατρίδα μου και τους πατριώτες μου τους αγαπώ και με τα καλά και με τα άσχημα, αυτό είναι πατριωτισμός. Στον αγύριστο κι εσύ κι όλοι σας οι προσκυνημένοι και να μας επιστρέψετε πίσω τα λεφτά με τα οποία σας σπούδασε δωρεάν ο ελληνικός λαός, ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

    1. κατεβα απ τ αλογο σου,ρε τσιφλικα φουστανελατε,να δεις το πραγματικο σου μποη του ακαματη γραικουλιακα.

  21. Να ενας σουστος σταβλαρχσ πατριοτσ μι φστανελα κι στριφτο μστακ που βρουμαη σ οποιου αερόπλανου μπεν να παη σιακατ στη ιλλαδα.

    1. Μεγάλε βλέπω με τις ξένες γλώσσες τα πας μια χαρά… Στην Γερμανία έμαθες; Είναι το σύστημα ξέρω…Βάζε όμως καμιά μετάφραση για να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι αμόρφωτοι βοσκοί…

      1. Ιν η γλωσσα των πατεραδων σου,ρε κυφηνα,κι διν χουρι μεταφρασ,ουρε παλιοζαγαρο.

        1. Διν χουρί μιτάφρασ ,θες να πεις όχι μετάφρασ, …μη γίνεσαι βλάχος!
          Των δικών σου πατεράδων φίλε, μην τα μπερδεύεις στο ξανάπα(αλήθεια πόσους έχεις;),εγώ τον πατέρα μου τον ξέρω καλά.

          1. Tου πατερασ του πατερα κι εκιν του πατερα Σλαβων ανα γεννια νταμ παπανταμ,κατακαημενου.

    2. Καλέ μου φίλε…Σε καταλαβαίνω και σε συμπονώ…Δεν είναι ντροπή να είσαι απο χωριό, ούτε να έχεις μεγαλώσει δίπλα σε στάβλο. Το κακό είναι να προσπαθείς να απαρνηθείς αυτό που πραγματικά είσαι και μάλιστα να ειρωνεύεσαι άλλους, που δεν είναι καν σαν εσένα, σα να είναι ότι είσαι εσύ, με τον ίδιο τρόπο που σίγουρα άλλοι ειρωνεύτηκαν εσένα όταν άφησες το ωραίο σου χωριό και βγήκες στην Ευρώπη… Σε λίγο χρονικό διάστημα νόμιζες ότι τα έμαθες όλα και ότι έγινες Ευρωπαίος. Μεγάλη αυταπάτη… Γνωρίζω καλά τους μετανάστες στην Γερμανία και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το χωριό δεν φεύγει απο πάνω τους όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσα αρώματα κι αν ψεκαστούν. Κάνει μπαμ απο μακριά, φαίνεται, μυρίζει…Πάψε λοιπόν να πουλάς Ευρώπη και εκτίμησε και αγάπησε χωρίς κόμπλεξ, αυτό που πραγματικά είσαι. Να ξέρεις ότι όλοι καταλαβαίνουν…

      1. Ξεχασες να αναφερεις το ποσο ενοχλητικοι ειναι οι συμπατριωτες σου απο την Γερμανια μεσα στο αεροπλανο και το γεγονος οτι βρωμανε οπως οι τραγοι στο μαντρι ακομα και να ειναι θεσεις μακρυα σου.Ὅσο γιά τήν Εὐρώπη πού ἀναφέρεσαι σχέση οὐδεμία άφοῦ τό νήμα ξετυλίσσεται μακράν.

  22. Τι σόι άρθρο είναι αυτό; Ποιό το νόημα του; Διαφήμιση στην μετανάστευση κάνετε; Το ότι το κορίτσι ήρθε στην Γερμανία και πήρε παχυλό μισθό για να χορηγεί αφειδώς φάρμακα και να εφαρμόζει το δόγμα της αμυντικής ιατρικής , είναι λογικό να της αρέσει, αφού δεν έχει κανένα ρίσκο και ο γιατρός είναι περισσότερο γραφιάς παρά γιατρός. Για τους ασθενείς όμως αυτό το σύστημα δεν είναι ότι καλύτερο. Προσωπικά πάντως αν ω μη γένετο, προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας εγώ θα πάω στην Ελλάδα, γιατί εκεί με όλα τα στραβά του συστήματος, οι γιατροί είναι ακόμα γιατροί και παίρνουν ρίσκο όταν χρειάζεται, κάτι που εδώ στην Γερμανία δε συμβαίνει.

    1. δεν παιρν κανενα ρισκο,Κουστακ.Μπαξις σε φακλακι παιρν κι δεν σκαν τη δλεια.

  23. Ὅπως τά λές ἔτσι ἀκριβῶς κείνται μέσα στό σάπιο σου μυαλό καί τήν δυσώδη ψυχή σου,ρέ κ᾽ναβ᾽.Οὐδεμία ἀμφιβολία καί δισταγμός γιά τό ποιός εὐθύνεται γιά τό βιβλικό σας χάλι.Δέν εἶναι κάποιος ἀόρατος θεὀς πού εἶπε σήμερα ἄς δώσω τόν πόνο τῆς αὐτοκαταστροφῆς στούς γραικούλιακες,ἤ ὅτι κάποιοι σάς ζηλεύουν ἄσχετα τοῦ ὅτι δέν διαθέτετε τίποτα πού προκαλεί ζῆλο παρά μόνο αἶσχος καί κατεσχύνη.

  24. Και οταν ερθεις καποιο καλοκαιρι γα διακοπες στα πατρια εδαφη της Μυτιλινης να γνωρισεις και κανα μελαψο μουσουλμανο εραστη να κανετε και ουζα.

  25. Κοπελια.δεν υπαρχει χωρα σαν την ελλαδα μας…πουθενα….εχουμε ζησει και εμεις σε αλλες χωρες…υπαρχουν αξιες στη ζωη πανω απο τα χρηματα…γυρισαμε τον κοσμο ολο αλλα σαν την Ελλαδα μας πουθενα….μπορει χρηματα να εχουμε πολυ λιγοτερα απο εσας αλλα περναμε τελεια με αυτα που εχουμε…

    1. Tέλεια ὅπως καί οἱ κότες στό κοτέτσι πού τό πίτουρο εἶναι ἄφθονο,μπερμπάντη Στρατή θαλασσινέ.

  26. …καί τό νά ξέρεις τό τί ξημερώνη τήν ἐπόμενη μέρα…πιστεύω τούς ἔχεις χέσει καί ἔχεις ρίξει μαύρη πέτρα κι᾽ἄραχνη πισω σου,ὅπως οἱ περισσότεροι.Εἶναι ἀνάξια τῆς προσοχῆς μας αὐτά τά ἀνάγωγα κακοαναθρεμένα ἡμιμαθή τρίποδα.

  27. Πατε στα γουρούνια να καλοπερασετε.Οσα παίρνεις τους τα επιστρέφεις σε φόρους και λογαριασμούς. Το κλίμα είναι τόσο απαίσιο που με μαθηματική ακρίβεια θα αρρωστήσετε σωματικά και ψυχολογικά.Καλυτερα ένα πιάτο φαί και στην Ελλάδα.

  28. θα παιρνει 1500 με 3000 το μήνα….δεν της ειπανε μονο ποσα θα ειναι τα μηνιαια εξοδα της για να καταλαβει τι θα μεινει στην τσέπη….και θα εχει να κανει με αυτους που σκοτωσαν ….εκαψαν…..κατεστρεψαν την χωρα της πριν απο περιπου 80 χρόνια…με τα παιδια και τα εγγονια αυτων των υποκειμένων θα εχει να κάνει….δεν ειναι ολα για τα λεφτά….ξεχνα και πως σπουδασε στην Ελλαδα με εξοδα των Ελλήνων…καληνύχτα….

    1. Οὔτε τό πιό ἁπλό πού εἶναι ἡ γεωγραφία δέν μαθαίνεις στά ἀσχολεία σας,ρέ κουβαρντά ματρακά.

  29. κι εγω εφυγα πριν χρονια σε αλλη χωρα βεβαια αλλα εσωσα την οικογενεια μου απο την φτωχια και την εξαθλιωση και την πεινα…και πεστε οτι γουσταρετε νεοελληνες,πολεμιστες του πληκτρολογιου……..

    1. …καί τό νά ξέρεις τό τί ξημερώνη τήν ἐπόμενη μέρα…πιστεύω τούς ἔχεις χέσει καί ἔχεις ρίξει μαύρη πέτρα κι᾽ἄραχνη πισω σου,ὅπως οἱ περισσότεροι.Εἶναι ἀνάξια τῆς προσοχῆς μας αὐτά τά ἀνάγωγα κακοαναθρεμένα ἡμιμαθή τρίποδα.

    2. Τα λενε επειδη δεν εχουν την ακρη να πανε και αυτοι. καλα εκανες φιλε μου και εφυγες απο αυτο το κωλοχανειο, σωθηκες αλλα κυριως εσωσες τα παιδια σου. μακαρι να βρω τον τροπο να φυγω και εγω να σωσω την οικογενεια μου και την αξιοπρεπεια μου.

    3. Ενω εσυ εισαι πολεμιστης της τσεπης;;;;;;τα χερακια σου δεν ηθελες να τα λερωσεις να ασχοληθειςε την γη.στην ξενιτια ομως δεν βγαζεις αχνα.εδω ηθελες αφεντιλικια.εκει εγινες δουλος η του αφεντικου σου,ή της της τσεπης σου.μεινε εκει!!!!!

  30. Τι τσαμπνας ισυ ουρε παλιοζαγαρο φουστανελά σαλουμενου κι ζουζμενου στου μαγγανο να βγαζς νιρο νιρακι να πουτιστουν τα χραφια στη γαστουν ουρε ξεμουραμενου;

  31. Μισαλλοδοξε γραικουλιαρη του γενους των γραικουλιακων και μιασμα της οικουμενης.

  32. γιατι το κρατος να ξεζουμιζει τον φτωχο πολιτη για την εκπαιδευση ορισμενων οι οποιοι θα την κοπανησουν στο εξωτερικο;

  33. Μακάρι να μην γυρίσεις η Ελλάδα δεν περίμενε από εσένα την επιβίωση της! Για εσένα τα ιδανικά σου ξεκινούν από την τσέπη σου και φτάνουν μέχρι το στομάχι σου! Η Ελλάδα υπήρξε και θα υπάρξει και χωρίς εσάς που την εγκαταλειψατε, εμείς θα μείνουμε εδώ και θα αγωνιστούμε όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας!

    1. Συστήθηκες, δεν χρειάζεται άλλη φλυαρία δημόσιε υπάλληλε, κρατικέ υπάλληλε, βολεμένε.

      1. Σε πειράζει η αλήθεια! Τι να κάνουμε! Στο καλό να πας και μην ξαναγυρίσεις, ένας τεμπέλης είσαι περιμένεις από τα επιδόματα να ζήσης!

  34. ΧΜΜΜΜ μας κανει διαφημιση μας διαφημιζει τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ τομαρια που ριμαξανε ρημαζουνε την χωρα μας………….ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΠΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΠΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΣΤΙΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ……………………ΣΤΟ ΚΑΛΟ……………….

  35. Εἶναι οἱ συμπατριῶτες σου πουτάνας γιοί καί ὅσο ὁ καιρός περνάει θά νοιώθεις κάθε μέρα πιό πολύ τήν ἀνάγκη νά δείξεις τό πόσο ἄξιοι γιά μιά ροχάλα καί φάσκελο in stereo eἶναι αὐτά τά ἀνάγωγα καί διανοητικά ὑποδεέστερα δίποδα.
    Good luck and best endeavors in Germany…your country from now on!

  36. Αυτο ακριβως θελουν. Να φύγουν τα παιδια μας στο εξωτερικό, γι αυτο Εξ αλλου φέρνουν τους αντικαταστάτες τους. Δεν αδικώ τα παιδια που φεύγουν, κατηγορω ομως ολους εμας που ενω μένουμε, ανεχόμαστε αυτα τα σκουπιδια να διωχνουν τα παιδια μας.

    1. ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΔΙΩΞΕ;….ΑΥΤΗ ΜΙΛΑΕΙ ΛΕΣ Κ ΕΓΙΝΕ ΔΟΥΚΙΣΣΑ…..ΧΑΑΑΑΧΧΧΑ
      ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ………..

    2. διωχνουμε τα σπουργιτια απο τα συρματα, τις γατες απο τα κεραμιδια και τις αλεπουδες απο το κοτετσι. οι ανθρωποι ως οντα με νοηση, ελευθερη βουληση και προσωπικοτητα φευγουν μονοι τους.
      ακου φταιμε εμεις. να φυγουμε ολοι τοτε να ικανοποιηθει το “πατριωτικο” συναισθημα ορισμενων ακομα πιο πολυ

      1. Ὅπως τά λές ἔτσι ἀκριβῶς κείνται μέσα στό σάπιο σου μυαλό καί τήν δυσώδη ψυχή σου,ρέ κ᾽ναβ᾽.Οὐδεμία ἀμφιβολία καί δισταγμός γιά τό ποιός εὐθύνεται γιά τό βιβλικό σας χάλι.Δέν εἶναι κάποιος ἀόρατος θεὀς πού εἶπε σήμερα ἄς δώσω τόν πόνο τῆς αὐτοκαταστροφῆς στούς γραικούλιακες,ἤ ὅτι κάποιοι σάς ζηλεύουν ἄσχετα τοῦ ὅτι δέν διαθέτετε τίποτα πού προκαλεί ζῆλο παρά μόνο αἶσχος καί κατεσχύνη.

  37. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ;…………………
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΓΕ….ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ……………
    Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΥΡΩΠΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ………ΑΧΑΑΧ Κ ΠΕΕΙΜΕΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ………….

Comments are closed.