Η εγκύκλιος-φωτιά του Μητροπολίτη Τριφυλίας για όσους ζητούν χρήματα για τα μυστήρια

Κοινοποίηση:
1

Να μη ζητούν χρήματα για την τέλεση των μυστηρίων και ιεροπραξιών τονίζει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος σε εγκύκλιο προς τους Ιερείς.

Διαβάστε ολόκληρη την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου… ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αχ φίλε μου που να δείς τι γίνεται εδώ στην παραθαλάσσια πόλη με τα ωραία τσίπουρα. Τι τραβούν οι Ιερείς με τις τριμηνίες, και τις άλλες εγκυκλίους, που ζητάνε όλες λεφτά. Όποιος ιερέας πληρώνει στην μητρόπολη είναι Θεός. Όποιος δεν πληρώνει μετατίθεται. Άσε φίλε υπάρχουν και χειρότερα. Πολύ χειρότερα στον τομέα των οικονομικών. Που να δείς να πηγαινοέρχονται λείψανα, εικόνες από άλλες μητροπόλεις. Όλα να ικανοποιούν τους αγάμους που κάνουν μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις δημόσιες σχέσεις για να γίνουν κάποτε Δεσποτάδες. Και οι απλοί έγγαμοι ιερείς να ακολουθούν από πίσω συμπληρώνοντας αυτό το πάζλ του παραλόγου. Δεν έχεις δεί τίποτα. Ή μάλλον έχεις δεί πολύ λίγα. Πάντως εδώ σε άλλα θέματα δεν ενοχλεί ο Δεσπότης. Αν είσαι εντάξει στα οικονομικά περνάς καλά. Πολύ καλά.

  2. Μάλιστα! Ωραία τα λέει ο κύριος αυτός! Μπορεί όμως να δώσει κάποιες απαντήσεις: 1 γιατί αυξήσε τις τριμηνιες στους Ιερούς Ναούς 2 τι έχει να πει για τον ιερέα που αστείλε στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό; 3 θα μιωσει το 5% που απετει για το μητροπολιτικό αυτοκινήτο; 4 που είναι η Ιερά Σύνοδος να παρέμβει; οι Ιερείς τρέμουν στο κοιταγμα του… Τι έχουν να πουν οι άγιοι δεσποτάδες για τι λεξιλόγιο του Αγίου; τι έχουν να πουν για τις κατάρες του; είναι υπεύθυνοι όλοι τους! Ακούει ο Αρχιεπίσκοπος; Ακούει ο Άγιος Σπάρτης; Ακούει ο αδελφικός του φίλος ο Άγιος Δράμας; δώστε απαντήσεις έδιωξε τον κόσμο από τις εκκλησίες είναι επικίνδυνος! Επικίνδυνος! Επικίνδυνος!

Comments are closed.