Η γερμανική οικονομία ανησυχεί για την εποχή μετά το Brexit

Κοινοποίηση:
2786258

Η ομίχλη στο Λονδίνο διαλύεται σιγά-σιγά, διαμηνύουν εκπρόσωποι της γερμανικής οικονομίας μετά τη νίκη του Μπόρις Τζόνσον, χαιρετίζοντας το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Πέμπτης. Παρά το σαφές εκλογικό αποτέλεσμα Γερμανοί οικονομολόγοι προειδοποιούν ωστόσο για ένα κλίμα παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Ο πρόεδρος του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Κλέμενς Φουστ θεωρεί ότι η συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έρθει σύντομα. Ταυτόχρονα όμως εκτιμά ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία ελευθέρου εμπορίου εντός της μεταβατικής περιόδου που εκπνέει τέλη του 2020. Παραπέμπει μάλιστα σε έρευνα του ερευνητικού δικτύου EconPol Europe, σύμφωνα με την οποία το κλίμα αβεβαιότητας γύρω από το Brexit κοστίζει το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο σχεδόν 20 δις ευρώ. Ο Κλέμενς Φουστ τονίζει μάλιστα ότι η Σκωτία θα δρομολογήσει, όπως όλα δείχνουν, ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέλιξη που θα εντείνει ακόμα περισσότερο το άσχημο κλίμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου IfW Γκάμπριελ Φελμπερμάιερ εκτιμά ότι μια ακύρωση του Brexit δεν είναι πια εφικτή. Προς το παρόν δεν υπάρχει βεβαιότητα αν θα επιτευχθεί με την Ε.Ε. μια «μαλακή», «σκληρή» ή «έξυπνη» συμφωνία αποχώρησης, εκτιμά προσθέτοντας ότι η συμφωνία για το Brexit ρυθμίζει τα της αποχώρησης, όχι όμως και τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Γερμανός οικονομολόγος θυμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Καναδά για τη σύναψη αντίστοιχης συμφωνίας διήρκεσαν αρκετά χρόνια και παρ’ όλα αυτά η συμφωνία δεν έχει ακόμα τεθεί πλήρως σε ισχύ. Αναμένουμε επομένως νέες παρατάσεις και νέα αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι, καταλήγει ο Γκάμπριελ Φελμπερμάιερ.

Μείωση θέσεων εργασίας σχεδιάζουν γερμανικές εταιρίες στη Βρετανία

Το παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας συνεχίζει να δρα αποτρεπτικά και σε ενδεχόμενες επενδύσεις βρετανικών επιχειρήσεων, πιστεύει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Ανάπτυξης IMK Ζεμπάστιαν Ντούλιεν. Το ίδιο ισχύει και για τις γερμανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Μεγάλη Βρετανία, εκτιμά ο Γερμανός οικονομολόγος: «Κατά συνέπεια το Brexit θα συνεχίσει να επιβαρύνει και τους επόμενους μήνες την οικονομική ανάπτυξη τόσο στην Βρετανία όσο και, σε μικρότερο βαθμό, στη Γερμανία».

Σφυγμομέτρηση του Γερμανικού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου DIHK δείχνει ότι μία στις πέντε γερμανικές επιχειρήσεις με παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο προτίθεται να προχωρήσει σε περιορισμό των θέσεων εργασίας. Ας σημειωθεί ότι οι γερμανικές εταιρίες διατηρούν στο Ηνωμένο Βασίλειο 2.500 υποκαταστήματα και απασχολούν συνολικά περισσότερους από 400.000 εργαζομένους.

Πηγή: Deutsche Welle

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αγαπητέ Στέφανε,

    Και Πολύ Καλά Κάνει η Γερμανική Οικονομία και Ανησυχεί για την Εποχή ΜΕΤΑ το BREXIT. Το BREXIT επί τέλους θα Επιτευχθεί. Η Αποχώρηση της ΑΓΓΛΙΑΣ από την Ευρωπαική Ενωση Έχει Έναν Κύριο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Υπεύθυνο, τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

    Στην Ελλάδα Βέβαια ΔΕΝ Μιλούν για Αυτό, Διότι ως Γνωστόν, για Αδιανόητους Λόγους η Ελλάδα Εδώ και Χρόνια Εντάσεται στο Group των Χωρών που Αποτελούν το Γερμανικό Άρμα. Άφθονη Προπαγάνδα από τους Πολιτικούς, από τα ΜΜΕ, για την Γερμανική Οικονομία, που εάν Έδειχναν Τέτοιο Ενδιαφέρον για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, η Ελλάδα Σήμερα θα Ήταν σε Πολύ Καλύτερη Κατάσταση και Βεβαίως ΔΕΝ θα Περνούσε τη Βαθιά Οικονομική Κρίση και Ύφεση, με την Οικονομική Καταστροφή της Χώρας, από το 2010 έως το 2018, με την ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    Η Αγγλία Έχει Ξεκινήσει Ήδη τη Σύναψη Εμπορικών Σχέσεων με τις Ευρωπαικές Χώρες σε Όλα τα Επίπεδα, και το Ίδιο θα Συμβεί Φυσικά και με την Ελλάδα, Ώστε να ΜΗΝ Υπάρχει Κανένα Απολύτως Πρόβλημα σε Όλες τις Εμπορικές Συναλλαγές. Και για τους Ευρωπαίους Πολίτες οι Οποίοι Εργάζονται Ήδη στην Αγγλία, και για Εκείνους που θα Θελήσουν να Εργασθούν στο Μέλλον στην Αγγλία, Επίσης ΔΕΝ θα Υπάρξει Κανένα Πρόβλημα και με τους Φοιτητές που Ήδη Σπουδάζουν στην Αγγλία ή θα Επιθυμήσουν να Σπουδάσουν στην Αγγλία. Μπορεί να Θεωρούνται Ξένοι Υπήκοοι, Αλλά το Καθεστώς για τους Ευρωπαίους Πολίτες θα Είναι Σαφέστατα πιο ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ σε Σχέση με Πολίτες ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ( Κυρίως από ΑΣΙΑ και ΑΦΡΙΚΗ ), οι Οποίοι θα Θέλουν να Μεταναστεύσουν στην Αγγλία. Ήδη η Σημερινή Νομοθεσία στην Αγγλία Είναι Πολύ Αυστηρή στην Μετανάστευση από ΑΣΙΑ και ΑΦΡΙΚΗ, με Μία Σειρά από Αυστηρές Διαδικασίες και Ελέγχους, Φαντασθείτε τι θα Συμβεί με το Επίσημο BREXIT.

    Και ΔΕΝ Είναι ΜΟΝΟ το BREXIT, με την Αποχώρηση της Αγγλίας από την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΝΩΣΗ, Αλλά και Άλλες Χώρες Είναι Έτοιμες και Σκέφτονται Σοβαρά την Αποχώρηση, Όπως, για παράδειγμα, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΣΚΩΤΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ… Τελευταία Ακούγονται και Συζητήσεις, προς το Παρόν σε Φιλολογικό Επίπεδο, και για Ενδεχόμενη Αποχώρηση της ΓΑΛΛΙΑΣ και της ΙΣΠΑΝΙΑΣ.

    Η ΚΥΡΙΑ και ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ Αιτία που Διάφορες Χώρες Συζητούν το Ενδεχόμενο Αποχώρησης από την Ευρωπαική Ένωση, Όπως στην Περίπτωαη της Αγγλίας, Είναι η Γερμανία. Ούτε Αυτό Συζητείται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ, παρά μόνο να Επιδίδονται κατά καιρούς σε Μία Κινδυνολογία και Καταστροφολογία, Ότι με το BREXIT, η Αγγλία θα Αντιμετωπίσει Προβλήματα στην Οικονομία της και θε Εισέλθει σε Μία Ύφεση έως ότου Σταθεροποιηθεί η Οικονομία της. Ακούγονται Πράγματα Δηλαδή, που επί της Ουσίας, Ούτε τα Ίδια τα ΜΜΕ τα Πιστεύουν, Διότι ΔΕΝ Είναι Σοβαρά Πράγματα.

    Παιδιά, η Ευρωπαική Ένωση με τη Σημερινή Μορφή της, Όπως Λειτουργεί Σήμερα, ΔΕΝ Έχει Κανένα Μέλλον και Αργά ή Γρήγορα Οδηγηθεί στη Διάλυση και η Κάθε Μία Χώρα θα Πορεύεται Ξεχωριστά Εφαρμόζοντας τη Δική της Πολιτική. Και Μπροστά στον Κίνδυνο Αυτό, της Επικείμενης Διάλυσης της Ευρωπαικής Ένωσης, η Γερμανία Φαίνεται να Αλλάζει Στάση και να Γίνεται πιο Διαλλακτική. Για Πόσο Όμως θα Κρατήσει Αυτό;

    Και με την Αποχώρηση της Αγγλίας, Αλλά και Όποιας Χώρας Ακολουθήσει την Αγγλία στην Έξοδο από την Ευρωπαική Ένωση, η Γερμανική Οικονομία θα Βυθίζεται σε Ύφεση.

    Η Συμβολή της Αγγλίας στον Ευρωπαικό Προυπολογισμό Είναι Μεγάλος, Όπως Μεγάλη Είναι και η Συμβολή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας. ΠΩΣ θα Σταθεί η Ευρωπαική Ένωση σε Ενδεχόμενη Αποχώρηση Αυτών των Χωρών; Σε Καμία Περίπτωση.

    Επί Τέλους Έρχεται το Πλήρωμα του Χρόνου και για τη Γερμανία, να Πληρώσει το Τίμημα των Επιλογών της. Η Αγγλία ΔΕΝ Ξύπνησε Ξαφνικά Ένα Πρωί και να Ζητά Επίμονα την Αποχώρηση από την Ευρωπαική Ένωση, της Δόθηκαν οι Αφορμές για να το Κάνει Αυτό.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  2. Ε, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ …… ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΣΕ ΚΗΝΥΓΑΕΙ !!!
    ΚΑΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΔΩ ΕΓΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!
    ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ Η DEUTSCHE BANK ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΑΚΟΠΟΥΘΗΣΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΓΙΑ
    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ
    ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΣΟ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ! ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ !
    ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ! ΤΟ BREXIT ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ “ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΟΒΕΡ”
    ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΕΞΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΙΜΕΝΗ ! ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !

  3. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΥΓΥΡΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 40 ΜΕΡΕΣ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΦΑΕΙ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ , ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ
    ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ , ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ & ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΗ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ & ΛΟΓΙΚΗ , ΕΙΡΗΝΙΚΑ.

Comments are closed.