Η απόλυτη εξαθλίωση! Νοσοκομείο Λευκάδας: Χωρίς γενικό χειρουργό για πάνω από δύο μήνες

Κοινοποίηση:
nosokomeio

Τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, το Νοσοκομείο «για πάνω από δύο μήνες έχει μείνει με ένα γενικό χειρουργό (και μάλιστα επικουρικό με ημερομηνία λήξης), με συνέπεια να μην καλύπτεται με εφημερίες όλο το μήνα. Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι ασθενείς που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία (τακτικά και επείγοντα) και όσοι χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση και μετεγχειρητική παρακολούθηση. Η “μπαλωματική” λύση που επιλέχτηκε με τη μετακίνηση ενός γιατρού από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, δεν έλυσε το πρόβλημα, αφού και πάλι, για αρκετές μέρες το μήνα, το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από γενικό χειρουργό».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί «τους ασθενείς και τις οικογένειές τους μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς να στραφούν απέναντι στους πραγματικά υπεύθυνους, την κυβέρνηση, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που τσεκούρεψαν την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ και που υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες σε δημόσιες και απολύτως δωρεάν παροχές Υγείας.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν:

«Το μείζον ζήτημα στα νοσοκομεία είναι η έλλειψη προσωπικού, η επιθετική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η ανυπαρξία μέτρων προστασίας και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ασφαλή εργασία των υγειονομικών και τη νοσηλεία των ασθενών.

Απαιτούμε:

– Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά!

– Να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε μόνιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας.

– Μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: