Η “άγνωστη” και συγκλονιστική επιστολή που έστειλε ο Χριστόδουλος στον Παττακό!

Κοινοποίηση:
xrist-pat

Το 2001, ο Παττακός εκδίδει τα απομνημονεύματά του με τίτλο “Οδοιπορικόν ενός στρατιώτου 90 ετών” και στέλνει ένα αντίτυπο στον Χριστόδουλο, ο οποίος έχει γίνει στο μεταξύ αρχιεπίσκοπος.

Συγκινημένος ο Χριστόδουλος του απαντά με την παρακάτω επιστολή για την οποία κατηγορήθηκε και χαρακτηρίστηκε από αριστερούς για φιλοχουντικός:

“Στρατηγέ,

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το πόνημα με τον τίτλο “Οδοιπορικόν ενός στρατιώτου 90 ετών”, το οποίον είχατε την ευγενή καλωσύνην να μου αποστείλετε και σας ευχαριστώ πολύ.

Το αποσταλέν βιβλίον σας, στις σελίδες του οποίου εκθέτετε τις σκέψεις, τις επισημάνσεις, τις τοποθετήσεις σας σχετικά με περιστατικά, επεισόδια και γεγονότα από την μακρόχρονη διαδρομή και πορεία της ζωής σας, εντυπωσιάζει τον αναγνώστην με την απλότητα και την γλαφυρότητα του λόγου, το ανυπόκριτο πατριωτικό φρόνημα και την πηγαία ειλικρίνεια, τη συγκινητική εξιστόρηση και τη διάθεση αυτοκριτικής και αυτοσαρκασμού. Όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας και την αυτοβιογραφούμενη σταδιοδρομία σας, υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία, την οποίαν ο ιστορικός του μέλλοντος καλείται να εκτιμήσει και να προσδιορίσει.

Εύχομαι ο Δομήτωρ Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, ο Δίκαιος Κριτής πάντων, να σας χαρίζει πλούσια την χάριν και την ευλογίαν Του.

Μετ’ ευχών διαπύρων
Ο Αθηνών Χριστόδουλος”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: