Η Τουρκία έκανε… σαπουνόπερα την εισβολή στην Κύπρο – Δείτε απόσπασμα από το επεισόδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Το επόμενο επεισόδιο της δημοφιλούς σαπουνόπερας «Μαχητής» (Savasci) που προβάλλεται σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης στο τουρκικό κανάλι FOX, για 4η χρονιά,έχει ως θέμα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η εν λόγω σειρά, προπαγανδίζει το μεγαλείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με μπόλικο life style, έρωτες, πάθη, αντιζηλίες αλλά και πολλές σκηνές ηρωισμού και αυτοθυσίας.

 

Στο trailer του νέου επεισοδίου που ήδη προβάλλεται, μια επίλεκτη ομάδα Τούρκων στρατιωτών πραγματοποιεί επιθέσεις στην Κύπρο. Στα πλάνα διακρίνονται σημαία του ψευδοκράτους, δημοσιεύματα εφημερίδων με αναφορές στον Σαμψών καθώς επίσης και η γνωστή τουρκική προπαγάνδα για τον Δεκέμβριο του 1963.

Στο παρελθόν να υπενθυμιστεί πως η σειρά ασχολήθηκε και με τη Θράκη και τον εκλιπόντα εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ. Σ’ εκείνο το επεισόδιο είχαμε δει τον συνταγματάρχη Ιμπραήμ Κοπούζ (τον υποδύεται ο ηθοποιός Μουράτ Σερεζλί), να μιλάει στο Συνέδριο του Τουρκικού Κόσμου, όπου παρευρίσκονται και εκπρόσωπος των «ομογενών» της Θράκης. Ο ίδιος έκανε λόγο για «Δυτική Θράκη», όπως οι Τούρκοι αποκαλούν την ελληνική Θράκη, στον Αχμέτ Σαδικ, που το 1995 σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την Κομοτηνή. Να σημειωθεί η εκπληκτική ομοιότητα του πρωταγωνιστή Μουράτ Σερεζλί, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αν δεν ηταν οι προδοτες ανθελληνες να προετοιμασουν το κλημα αρχιδι@ θα περναν οι Τουρκαλαδες.

  2. Την παρουσιαση στην πρεμιέρα θα κάνει ο επίτιμος καλεσμένος Τανιμανιδης ( αυτός με την κομμένη μύτη ) .

Comments are closed.