Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ιστορία του σκύλου… που δεν κοιμόταν ποτέ!

Κοινοποίηση:
σκυλος ιστορια

Μία οικογένεια αποφάσισε να υιοθετήσει έναν σκύλο από ένα καταφύγιο ζώων. Πήραν το ζώο στο σπίτι τους και του έδωσαν απλόχερα όλη τους την αγάπη και φροντίδα. Καθώς περνούσαν οι μέρες, ο σκύλος τους, αποδείχθηκε ένας καλόκαρδος και χαριτωμένος σύντροφος και κατάλαβαν πως είχαν κάνει τη σωστή επιλογή.

Κάθε μέρα έβγαζαν τον σκύλο βόλτες… το πήγαιναν στο πάρκο… έπαιζαν μαζί του… του μάθαιναν διάφορα κόλπα… κι όλα έδειχναν ότι το νέο τετράποδο μέλος της οικογένειάς τους, ήταν το τέλειο σκυλάκι! Υπήρχε όμως «κάτι», το οποίο έβρισκαν κάπως… περίεργο.

Κάθε βράδυ (!) ο σκύλος καθόταν στο πλάι του κρεβατιού των γονιών και τους κοίταζε… μέχρι να αποκοιμηθούν.

Όταν ξυπνούσαν, ο σκύλος ήταν πάντα εκεί… ξύπνιος (!) και τους κοιτούσε. Αν και δεν αισθάνονταν ότι βρίσκονταν σε κίνδυνο, το θεώρησαν όμως «ανησυχητικό» σημάδι.

Μετά από λίγες εβδομάδες, συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν δει ποτέ το σκυλί τους να κοιμάται πραγματικά. Το είχαν παρατηρήσει να κλείνει «περιστασιακά» τα μάτια του, αλλά στην ουσία δεν το είχαν δει ποτέ να κοιμάται «κανονικά»!

Άρχισαν πλέον να πιστεύουν ότι το σκυλί τους ήταν άρρωστο και έτσι το πήγαν στον κτηνίατρο. Μετά από λεπτομερή εξέταση, ο κτηνίατρος δεν κατάφερε να βρει κάτι το ανησυχητικό στην υγεία του.

Παρ’ όλο που ανακουφίστηκαν όταν άκουσαν ότι ο σκύλος τους ήταν υγιής, ήθελαν να μάθουν για ποιο λόγο συμπεριφερόταν τόσο περίεργα.

Έπρεπε να μάθουν περισσότερα για το «παρελθόν» του σκυλιού τους.

Αποφάσισαν να πάνε στο καταφύγιο ζώων από όπου το είχαν υιοθετήσει. Όταν περιέγραψαν στους εργαζόμενους του καταφυγίου την «περίεργη» συμπεριφορά του, τους δόθηκε μια εξήγηση… που τους ράγισε την καρδιά.

Τί είχε συμβεί…;! 

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σκύλου, περίμενε μέχρι το σκυλί να πέσει σε βαθύ ύπνο, για να το μεταφέρει πίσω στο καταφύγιο των ζώων. Ο σκύλος είχε κοιμηθεί τόσο βαθιά, που δεν κατάλαβε τι έγινε. Όταν ξύπνησε, βρισκόταν στο καταφύγιο και δεν είδε ποτέ ξανά τον ιδιοκτήτη του.

Στο άκουσμα της ιστορίας, οι νέοι ιδιοκτήτες τού δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τα δάκρυά τους. Μόλις επέστρεψαν στο σπίτι, πήραν αμέσως το κρεββάτι του σκύλου και το έβαλαν δίπλα στο δικό τους.

Ήθελαν να του δείξουν ότι θα έμεναν μαζί του για πάντα.

Από εκείνη την ημέρα, ο σκύλος κοιμόταν στο δωμάτιο των ιδιοκτητών του. Χρειάστηκαν, βέβαια, λίγες εβδομάδες για να «καταλάβει» τι σήμαινε πραγματικά αυτή η πράξη, αλλά σύντομα, όμως, άρχισε να κοιμάται… κανονικά!

Πλέον, κοιμάται καλύτερα από ποτέ. Γιατί «ξέρει» ότι βρήκε ένα… πραγματικό σπίτι!

 

foto almirofistiki

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.